SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Karahan Tüneli

A- A+ PAYLAŞ

Karayolu ağının Doğu-Batı hattında en önemli güzergahı olan D-300 (Malatya-Darende) Karayolu üzerinde yer alan bin 800 metre rakımlı Karahan Geçidi'ne yaptırılacak olan tünelin inşaat çalışmaları başladı.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, beraberinde AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık, Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altınyuva ve Karayolları Sivas Bölge Müdürü Murat Elbir ile birlikte Malatya-Darende Karayolu üzerindeki 1600 metre uzunluğundaki Karahan Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu.

Önce şantiyeye uğrayıp brifing alan ve daha sonra ise tünelin hem Malatya ve hem de Darende tarafındaki inşaat çalışmalarını inceleyen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, "Milletvekillerimizin daveti üzerine Malatya il sınırları içerisindeki yapılan işleri kontrol etmek için bölgeye geldim. Karayolu ağı üzerindeki yapmış olduğumuz işler için yerinde bir denetim yapıyoruz. Kışın zor şartların yaşandığı Karahan Geçidi, Batı-Doğu güzergahını ilgilendiren bir yol. D-300 Yolu'nu kullanan tüm illerin de aynı zamanda sorununu çözmüş oluyoruz. Burada tünel çalışmaları başladı. Bin 600 metre uzunluğunda bir tünel yapılacak. Bir aksilik olmaz ise matematiksel hesaplara göre, projenin 2010 yılında bitmesini bekliyoruz. Ancak coğrafik koşullara göre projenin 2011 yılına da sarkabilir. Zemin nedeniyle çalışmaların 2011 yılına sarkması ihtimali de var. Yüklenici firma tümelin giriş ve çıkışlarında çalışma yapıyor" dedi.

Tünelin her iki giriş ve çıkışında da inceleme yapan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, "D-300 Karayolu'nu kullananlar, Karahan Geçidi'ni aman dilemeden geçecekler. Bu çileyi 2010 ya da 2011 yılında bitireceğiz" şeklinde konuştu.

AKP Milletvekili Fındıklı ise, "Başından beri Malatya'nın alt yapıları ile ilgili olarak çok ciddi çalışmalarımız oldu. Bizler Malatya milletvekilleri olarak laf üreten değil, iş üreten pozisyonundayız. Vekillerimizin göstermiş olduğu birlik ve beraberliğin nimetlerini burada görüyoruz. Gerek belediye başkanımız, gerek il başkanımız gerekse de milletvekillerimiz hep birlikte çalışarak, Malatya'nın sorunlarına çözümler buluyoruz. Malatya laf üretenlere değil, iş üretenlere bakacaktır. Bizler de laf
üreten değil, iş üreten olacağız. Başbakanımıza ve diğer tüm emeği geçen herekse teşekkür ediyorum. Malatyalılar, laf üretene değil iş üretene baksınlar, ağlayana değil, iş üretenlere baksınlar" diye konuştu.

AKP Milletvekili Çalık, "Burası gecikmiş olarak da gözükebilir. Ancak 2007 yılında gündeme getirip, 2008 yılında projesini yatırım programa aldırıp, başladığımız işi bitirmeye çalışıyoruz. Karahan Tüneli'nin 2010 yılında bitirmeyi amaçlıyoruz. Ancak, zemindeki sıkıntıdan dolayı projenin bitimi 2011 yılına sarkabilir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tabloyu görmek bizi mutlu etmiştir. Bu yol bittiğinde Başbakanımız ile birlikte açılışını birlikte yapacağız. Milletvekilleri olarak burası
için ve diğer projeler için hep birlikte mücadele veriyoruz. Projelerimizi tek tek takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz de, "Yapılan projeleri görünce mutluluk duyuyoruz. 150 milyon TL'lik bir projeyi yatırım programına almak için çok ciddi mücadeleler verdik. Darende girişindeki zemindeki yumuşak zeminden dolayı tünelin yapım süresi biraz uzayabilir. Tüneli 2010 yılında coğrafik şartlar müsait olursa bitirmeye çalışacağız. Burası bitiyor, duble yollar bitiyor, alt geçitler bitiyor, Beylerderesi bitiyor. Günümüzün 24 saati Malatya'mız için gayret sarf ediyoruz. Her iş için bir süreç gerekiyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Karahan Geçidi'ndeki tünel inşaatı her iki yönde de çift taraflı olarak yapılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız