SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Köyü Kana Bulayan Adam

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:36:27
İşte Köyü Kana Bulayan Adam
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesine bağlı Basak Köyü'nde 5 kişiyi vuran ve 3'ünün ölümüne neden olan 45 yaşındaki Ali Kaya'nın (yandaki fotoğrafın alt tarafında) yakalanabilmesi için jandarma ve polis tarafından araştırmalar devam ederken, firarinin köyde hedefinde 2 kişinin daha olduğu, onları vurmadan teslim olmayacağı yolundaki söylentiler köylülerin huzurunu kaçırdı. Köyde jandarma tarafından güvenlik önlemleri alınırken, firarinin Malatya Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan evindeki eşi ve çocukları da, güvenlik gerekçesiyle bir başka yere nakledilirken, polis burayı da denetim altında tutuyor.

Basak Köyü'nde Cumartesi'ni Pazar'a bağlayan gece yarısından sonra 01.00 sıralarında, köyde çiftçilik yaptığı belirtilen 45 yaşındaki Ali Kaya, bazı evlere giderek kapı ve pencerelerine vurup, çıkanlara pompalı tüfekle ateş açmıştı. Saldırı sonucu bekar olduğu bildirilen 37 yaşındaki Taman Arayıcı, köy düğünlerinde zurnacılık yapan 35 yaşındaki Murat Sarıkaya ile bu şahsın ablası olduğu bildirilen 52 yaşındaki Fadime Çalışkan'ı öldürmüş, 55 yaşındaki Bessey Arayıcı ile 37 yaşındaki Hikmet Arayıcı'yı da ağır yaralamıştı. Yaralılar Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılırken, güvenlik güçleri olaydan sonra kaçan Ali Kaya'nın peşine düşmüşlerdi.

Olayın; 6 ay kadar önce Ali Kaya'nın, bekar olan Taman Arayıcı adlı kadına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle, son olayda öldürdüğü ve yaraladığı kişilerin de tanıklığıyla tutuklandığı, 2 ay kadar tutuklu kaldığı, daha sonra tahliye edildiği, bu nedenle suçlamada bulunan kadın ile tanıklık yapanlara husumet beslediği,  sık sık kendisine iftira atıldığını ve buna sebep olanlardan hesap soracağını söylediği belirlenmişti.

Evli ve 2 çocuk babası olan, Malatya Çavuşoğlu Mahallesi'nde de evi bulunan Ali Kaya'nın, olaydan 1 hafta önce eşi ve çocuklarını Malatya'da bırakarak köye gittiği, bir süre sonra da saldırıyı gerçekleştirdiği bildirildi.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı 300 hanelik Basak Köyü'nde, Ali Kaya'nın 2 kişiyle daha hesaplaşacağını daha sonra teslim olacağını bildirdiği yolundaki söylentiler tedirginlik yarattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız