SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Malatya'da Halimiz!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da aşırı sıcak hava yaşamı etkiliyor. Yandaki fotoğraf, 31 Temmuz Pazar günü saat 14.30'da Belediye önünde çekildi. Elektronik termometre sıcaklığı 43 derece olarak gösteriyor.. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji uzmanı Doç.Dr. Ramazan Özdemir de, aşırı sıcakların kalp hastaları için büyük risk oluşturduğunu bildirdi..

Malatya'da, geçtiğimiz hafta başından itibaren giderek artan hava sıcaklığı, kentte yaşamı büyük ölçüde etkiliyor. Özellikle sıcaklığın arttığı 12.00-15.00 saatleri arasında cadde ve sokaklardaki insan yoğunluğunun azaldığı gözleniyor.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Kardiyolog Doç.Dr. Özdemir, aşırı sıcak havanın kalp rahatsızlıklarını da artırdığını, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Kardiyoloji yoğun bakım başta olmak üzere tüm servisin kalp hastalarının artması nedeniyle büyük yoğunluk yaşadığını belirtirken, aynı durumun Devlet ve Beydağı Devlet Hastanelerinde de olduğu bildirildi.

Öte yandan, aşırı sıcak hava nedeniyle, vatandaşların serinlemek amacıyla içmesuyunu çevre sulama vs. amaçla kullanmalarının artması üzerine, içmesuyu depolarındaki seviyenin de asgari düzeye düştüğünü belirten Malatya Belediyesi, bu durumun yüksek katlara su çıkmasını engelleyeceğini belirterek, "kritik sınıra" varan bu tehlike nedeniyle, vatandaşları lüzumsuz su tüketimi yapmamaları konusunda uyarıda bulunmuştu.

FOTOĞRAF: Çetin ÇİFTÇİ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız