SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Malatyalı Birliği

A- A+ PAYLAŞ

Hani “Malatyalılar Malatya dışında birbirlerine daha çok bağlı ve tutkunlar” sözü çok söylenir. Dün bu sözün doğruluğunun bir örneğini daha yaşadık.

Dün Ankara’daki Malatyalı bazı siyasiler, bürokrat ve işadamları yine bir aradaydı. Bu kez toplanma amacı farklıydı.

Her fırsatta Malatyalı hemşerileriyle bir araya gelmeye özen gösteren, her zamanki gülen yüzü ve tevazusuyla gönülleri dolduran Danıştay 4. Daire Başkanı M.Engin Kumrulu (Fırat) (Fotoğrafda elinde plaket olan) 20 gün sonra yaş haddinden emekliye ayrılacaktı.

Çalışanlar ya yaş haddinden ya da kendi istekleri ile emekli olurlar. Her iki halde de bir burukluk çöker yüreklerine. Onca yıllık çalışma hayatları, yaşadıkları acı tatlı olaylar bir film şeridi gibi geçer gözlerinin önünden. Hele bağlı olduğu sosyal kurumca verilen emeklilik tanıtım kartı ile emekli ikramiyesini ve ilk maaşlarını almak için banka önünde kuyruğa girince; Ben yaşlandım mı, artık işe yaramaz mıyım diye sorgular kendisini. Yüreklerindeki bu burukluk haftalar, belki aylarca kalıverir. Sonra giderek alışır yeni hayatına. Aslında yılların yorgunluğunu atmak, kendine ve yakınlarına bolca zaman ayırmak için bir fırsattır emeklilik. Eğer dostlarını, iş arkadaşlarını ziyaret maksadıyla çalıştığı kurumlara gittiğinde coşku ve özlemle karşılanıyorsa değmeyin keyfine emeklinin.  Yeter ki ayrıldığı kurumda bir hoş seda bırakmış olsun.

İşte Engin Kumrular (Fırat) bu hoş sedayı fazlasıyla bırakanlardan biridir. Sadece iş arkadaşları arasında değil tüm çevresinde ve hemşerilerinin gözlerinde, kulaklarında, yüreklerinde bıraktı o hoş sedayı.

Engin Kumrular; 1973 yılında başladığı hâkimlik mesleğini Yurdun birçok il ve ilçelerinde sürdürüp Danıştay Daire Başkanlığı gibi mesleğinin zirvesine ulaşmış ender hukukçulardan biridir.

1950’li yıllarda rahmetli İsmet İnönü’nün Malatya’dan ilk sıradan milletvekili seçildiği yıllarda ikinci sırada Ahmet Fırat ismini hatırlarlar yaşları müsait olanlar. Engin Kumrular, İsmet İnönü’lü yıllarda birkaç dönem Malatya milletvekili seçilen Ahmet Fırat’ın kızıdır.

Ankara’daki Malatyalılar bu duygu yüklü günlerinde engin hanım’ı yalnız bırakmadılar. Kendisi için hazırlanan plakette şu cümleler yer alıyordu;

Sayın M. Engin KUMRULU

Saygıdeğer Hemşerimiz, Güzide Malatya Evladı

Danıştay 4. Daire Başkanı

Türkiye’mizin bir Hukuk Devleti Olması Yolunda Bugüne Kadar Yaptığınız Hizmetler İle Birlikte; Malatya’ya ve Malatyalılara yaptığınız kadirşinas hizmetlerinizi ve başarılarınızı hep hatırlayacağız.

İyi ki Varsınız!

Ankara, 05. Temmuz.2011

Malatya Gelişim Platformu MAGEP Yürütme Kurulu

Sayın Kumrulu’nun emekli olmaya yaklaştığı bu günlerde hemşerilerinin her zaman yanında olduğunu fiilen göstermek ve manevi destek amacıyla bir öğlen yemeğinde bir araya gelmek fikri her zaman olduğu gibi Magep (Malatya gelişim platformu) üyesi iş adamı Necdet Bolcal’ın organizesiyle gerçekleşti. Ankara’daki bürokrat, iş adamı, emekli adeta koşarak geldiler.

İşletmeciliğini hemşerimiz Saime Palancıoğlu’nun yaptığı ve yöresel Malatya yemeklerinin ikram edildiği Cevizlidere caddesindeki Hanımağa Restorana. Malatya Eğitim Vakfı eski Genel Başkanı, ayni zamanda Magep üyesi olan Şaban Taçyıldız ısrarla ‘’Bu toplantının finansmanını ben karşılamak istiyorum’’ diyerek İstanbul’dan geldi.

Toplantının açış ve hoş geldiniz konuşması Malatya Gelişim Platformu Yürütme Grubu Üyesi Dr. Mustafa Kemal AKGÜL tarafından yapıldı. Akgül konuşmasında; Malatyalıların her dönemde ülkemizin gelişimine ve toplumsal şekillenmesine önemli katkıları olduğunu, Malatya insanının her alanda başarılı çalışmaları bulunduğunu, Malatya insanının daha sık bir araya gelerek Malatya’nın ve ülkemizin gelişimi yönünde çaba sarfetmesi gerektiğini;  Malatya’nın eskiden olduğu gibi günümüzde de daha çok aydına ve aydınlanmaya ihtiyacı olduğunu, Malatya kültürünün korunmasının ve yeni nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Kimler yoktu ki bu toplantıda;

Türkiye’nin 2. Cumhurbaşkanı rahmetli İsmet İnönü’nün kızı , İnönü Vakfı Başkanı Özden İnönü Toker,

Refah ve Saadet Partileri eski genel başkanı, eski İmar-İskan Bakanı, eski Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan

İçişleri Bakanlığı eski Müsteşarı, Vali ve M.vekili Galip Demirel

Turizm eski Bakanı Güldal Akşit

Emekli Amiral Abdullah Akgül

Malatya eski Valisi ve Anayasa Mahkemesi üyesi Mustafa Yıldırım

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yrd. Ramazan Kadak

M.E.B Strateji Geliştirme Da. Bşk. Nurettin Konaklı

TBMM Baş Danışmanı Haluk Akşit

Malatya Eğitim Vakfı  eski Başkanı iş adamı Şaban Taçyıldız

Şimdi işsiz olduğunu söyleyen AKP Malatya 6.sıra M.V.Adayı Dr. Şanal Tosun

Milli Prodiktive Merkezi Teknik Danışmanı Dr. Mustafa Kemal Akgül

Tütün Alkol Kurumu Denetim Daire Başkanı Hasan Tanrıver

DSİ Genel Md. Yrd. Mehmet Güllü

Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya

Gölbaşı Emniyet Md. Cihangir Kaya

Adalet Bakanlığı eski Adli Sicil Genel Md. Abuzer Duran

Hâkim Vahap Suna

C. Savcısı A.Adil Kubat

Ankara Emniyet Çevik Kuvvet Şb.Md. Murat Şahin

Jandarma G. K.lığı Alb. Özcan Yüksel

TSE Genel Sekreter Yrd. Osman Katipoğlu

Başbakanlık Bilgi İşlem Da. Bşk. Sinan Birengel

İş Adamı Necdet Bolcal

İş Adamı Ekrem Dernek

K.Yurtlar K.Ankara Bölge Md. Yrd. Sıdıka Kuşanaç

Kalkınma Bankası Proje Md. Mustafa Toy

K.Turizm Em. Gnl.Md.Yrd.Ertaç Önal

Ayrıca, çok sayıda Bürokrat, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş Adamları

Malatya Yöresel Yemeklerinin yenilmesinin ardından hazırlanan plaketi Özden İnönü Toker ve Recai Kutan Birlikte verdiler Engin hanım’a. Bilahare yapılan konuşmalarda söz alan Sayın Özden İNÖNÜ TOKER, toplantıya katılımına ilişkin şunları söyledi;

“İNÖNÜ ailesi olarak her zaman Malatya ile gönül bağlarımız olmuştur ve hala Malatyalı birçok değerli dostumuzla bu bağımız devam etmektedir. Babam Rahmetli İsmet İNÖNÜ’de Malatya’ya karşı özel hissiyatlarını her zaman muhafaza etmiştir. Dileğimiz odur ki önceden olduğu gibi bundan böyle Malatya insanı sahip bulunduğu kadirşinas tutumlarını, ülkemizin ve Malatya’nın gelişmesi, kültür değerlerini koruması ve sonraki nesillere aktarılması idealinde kullanmaya devam eder. Bugün burada sizler ile bir defa daha bulunmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmekteyim. Bununla birlikte uzun yıllardan bu yana Hakimlik görevini başarıyla ifa eden Danıştay’da Başkanlık Görevini de aynı onur ve başarı ile sürdürmüş bulunan Sayın Engin KUMRULU’ya bu plaketi sunmaktan onur duymaktayım. Sayın Kumrulu’ya bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum.”

Toplantıda söz alan Recai KUTAN duygularını şöyle açıkladı; “Malatya’dan bugüne kadar bir çok başarılı insan çıkmıştır, siyasetçi, bürokrat, işadamı gibi bir çok yetişmiş insanımız vardır. Ben de inşaat mühendisiyim ve yılarca ülkemizin gelişmesi noktasında birçok projeye imza attım. Ancak bugün plaketini verdiğimiz Sayın Engin KUMRULU’nun uzun yıllardan bu yana hâkimlik görevini başarı ve şerefle ifa etmesi çok daha anlamlıdır. Unutmayalım ki hak ve hukukun olmadığı yerde toplumsal barış ve gelişme de olamaz. Sayın Engin KUMRULU’nun babası rahmetli Ahmet FIRAT yakından tanıdığım bir insandı, dolayısı ile bugün yakın bir dostumun kızının başarsını görmek beni ayrıca sevindirdi. Kendisine bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum.”

Sayın Galip DEMİREL ise duygularını şöyle ifade etmiştir; “Sayın Engin KUMRULU hâkimlik gibi çok özveri isteyen bir görevi başarıyla sürdürerek, meslek kariyerinde en üst görevlere gelmiş bulunmaktadır.  Birçok görevleri ifade ederken kendine özgü zorlukları vardır, ancak hâkimlik görevinin güçlüğü ise her şartta hakkı ve adaleti özellikle kul hakkının düzgün biçimde verilmesi ve korunmasıdır. Sayın KUMRULU şerefle bu görevini layıkıyla yapan değerli bir Malatya evladıdır. Kendisine bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum.”

Toplantının protokol konuşmasında söz alan Eski Turizm ve Devlet Bakanı Güldal AKŞİT ise konuşmasında şunları belirmiştir. “ Sayın Engin KUMRULU’nun mesleki başarısını bizler için anlamlı kılan diğer bir yön de Malatya’dan çıkan başarılı bir kadın olmasıdır. Bakanlığım ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde Üye bulunduğum iki dönem boyunca, kadının Türk toplumunda statüsünün yükseltilmesi konusunda, değerli birçok arkadaşımla çalışmalarda bulunduk. Kadınlar parlamentoda, bürokraside, iş hayatında daha çok rol almalıdırlar. Ancak, kadınların toplum ve iş hayatında sadece sayısal olarak artmasını yeterli görmemeliyiz, bunun olmasının yanı sıra kadınlar bulundukları işlerde karar veren yönetim süreçlerinde de yer almalıdırlar. İşte burada bu görevi uzun yıllar başarılı bir şekilde yürütmüş olan Sayın Engin KUMRULU örnek bir kadın olarak bulunmaktadır. Kendisini tebrik ediyor, bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum.”

Toplantıya katılanların bütünü, büyük bir keyif aldıkları bu buluşmanın yakın tarihte daha geniş bir katılımla tekrarlanması temennilerini belirmişlerdir. Toplantı aile fotoğraflarının çekilmesi ile tamamlandı.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Ertaç ÖNAL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız