SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Malatya'nın Birlik Tablosu

0
Güncellendi - 2016-07-27 01:10:55
İşte Malatya'nın Birlik Tablosu
A- A+ PAYLAŞ

  • Darbe girişimi sonrası  Alevi- Sünni kışkırtması çabalarına karşı Malatya meydanından birlik ve beraberlik görüntüleri..

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişiminin 2. ayağının önlendiği Malatya’da, Alevi-Sünni gerginliği çıkartılmasına karşılık 'Demokrasi Nöbeti'nde her kesimden kanat önderleri beraber sahneye çıkarak birlik mesajı verdiler.

Malatya Valilik önünde FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin ardından başlatılan Demokrasi Nöbeti’ne Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, CHP İl Başkan Yardımcısı Übeyt Öksüz, İl Müftüsü Ümit Çimen, CEM Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, STK temsilcileri katıldılar.

CEM Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan,”Türkiye bir badire atlatmış ve kurutluşa doğru tekrar emin adımlarla tekrar yürümeye devam etmiştir. Cenab-ı Allah bu birliğimizi, bu dirliğimizi eksik etmesin. Ve de Cenab-ı Peygamberimizin Ehl-i Beyti’nin sevgisi ve şefkati üstümüze olsun. Biz bir olduğumuz sürece, iri olduğumuz sürüce, diri olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti devleti, İslam ülkelerinin bir sancaktar ülkesi olmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hacı Bektaş-ı  Veli’nin o güzel sözlerinden birisi ile sözlerimi noktalıyorum, ‘bir olalım, iri olalım, diri olalım’, ve kimseye yek olmayalım.” ifadelerini kaydetti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet  Çakır, darbecilere karşı çok ciddi bir duruşun sergilendiğini ve çalışmanın yapıldığını belirterek, “Bütün siyasi partiler, hangi görüşten olursa olsun, vatanından, milletinden, bayrağından yana oldular. Darbe girişiminde çok önemli bir ayak olan Malatya’da halkın desteği ile gerçekten ülkesine yakışanı yaptı.” dedi.

Malatya’da oynanmak mezhepsel provokasyonlara Malatyalıların gelmediğini ve gücünü sadece devleti için kullandığını belirten Malatya Valisi Mustafa Toprak, “Hangi hain devletimize, milletimize, milletimizin bekasına ihanet ederse etsin. Hiçbir şekilde yılmadan, hiçbir şekilde endişeye kapılmadan, bu güzel birlikteliği, kalbimizde, gönlümüzde yaşayarak hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti devletimizi, vatandaşlarımız ile birlikte var edeceğiz.  Buna and içtik, söz veriyoruz, bundan sonrası için de söz veriyoruz. Aranıza her ne olursa olsun nifak sokmak isteyenlerin, aranıza girmek isteyenlerin, birbirimize düşürmek isteyenlerin oyununa hiçbir şekilde gelmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devletimiz 80 milyonu ile birlikte geleceği bir ve bütün olarak yürüyecektir. Ama biz biliyoruz ki, başarıyı elde edemeyenler, bu gücü görenler, bunda sonrada bir takım şerli işler ile birlikte aramıza girebileceklerdir. Özellikle, siz değerli hemşerilerimden, Malatyalı kardeşlerimden aramıza nifak sokmak isteyen hainlere karşı, provokatörlere karşı çok dikkatli olmalıyız. Bizler ilimizde olan tüm olaylarla ilgili resmi ağızdan açıklama yapıyoruz. Sosyal medyada hiç olmamış olayları da gündem getirenler  ve bizi bir birimize düşürmek isteyenlerde olacaktır. Yurtiçinden, yurtdışından gelip kesimlerimize, insanlarımıza gerçek olmayan bir takım olayları olmuş gibi söyleyeceklerdir. Bunu 10 gün önce yaşadık.  Hakikaten de sizlere çok teşekkür ediyorum, emniyetimize, jandarmamıza çok teşekkür ediyorum, belediyelerimize çok teşekkür ediyorum, dedelerimize çok teşekkür ediyorum, canlarımıza çok teşekkür ediyorum, siz değerli Malatya halkına teşekkür ediyorum ki, o istedikleri hain tuzağa düşmedik ve bugün gücümüzü ülkemiz için kullanıyoruz.” ifadelerini kaydetti.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Hacı Bektaşı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli de yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

İl Müftüsü Ümit Çimen, tarafından dua okundu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

birlik

birlik1

birlik2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • malatyali (7 yıl önce)
    işte özlenen tablo budur arkadaşlar kimse yalan yanlış haberlerle gaza gelmesin üç kuruşluk provokatörlere aldırmasın. ilimizin yumuşak karnı mezhep çatışması malesef ve bu oyunları bozmak için çok uyanık olmalıyız... fert olarak sadece birbirimize kenetleneceğiz.. biz halkız hep birlikte bir olursak güçlüyüz.. saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (7 yıl önce)
    Malatyaya uçak neden kalkmıyor.Rezil olduk bir an önce çözün şu durumu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (7 yıl önce)
    Bu tecrübeleri çok yaşadık.aynı oyunlara gelmeyelim.birbirimizi sevelim.hepimiz bu ülkenin insanlarıyız.suriye'ye,ırak'a bakın vatansız kalmışlar.kendi ülkelerinde rahat yüzü göremiyorlar.böyle bir durumda hepimiz zarar göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • evro (7 yıl önce)
    Malatya budur
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (7 yıl önce)
    İste özlenen tablo.. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın.Hep birlikte sevgiyle saygıyla yasayalım
    0
    0
    Yanıtla