SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Malatya'nın Elektrik Dosyası..

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde "sessizce" gerçekleştirilen bir "operasyon"la TEDAŞ'ın yeniden yapılandırılması adı altında oluşturulan 21 bölge kuruluşu organizasyonuyla, Elazığ merkezli kurulan Fırat Enerji Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ)'a bağlanan Malatya, bu bölge içerisinde kendisi dışındaki diğer 3 ilin toplamından daha çok elektrik tüketen, abone sayısı daha fazla, ancak kayıp-kaçak oranı en düşük il.. Bu rakamlar, Malatya'ya ödül olmadı..

İHA Malatya Temsilcisi Nihat Abacı'nın derlemesine göre, FEDAŞ adı altında gerçekleştirilen bölge organizasyonuyla Elazığ'a bağlanan Malatya ile diğer illerin 2002 ve 2003 elektrik rakamlarına ilişkin haber şöyle:

"Fırat Enerji Dağıtım A.Ş (FEDAŞ), bölgesine bağlı Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin elektrik raporlarına göre, elektiriği en fazla Malatya tüketmiş ve en az kayıp kaçak olan il ise yine Malatya olarak kayıtlara girdi.

FEDAŞ'a bağlı 4 il'de, 2002 ve 2003 verilerine göre, en fazla kayıp ve kaçak Bingöl'de gerçekleşdi. Bu 4 il rakamlarına göre, 2002 yılında Malatya, 763 milyon kilovat saat elektrik kullanımı ile birinci sırada yer alırken, yüzde 14,6 kayıp kaçak ile son sırada yer aldı. Tunceli 51 milyon kilovat saat elektrik tükemine karşılık, yüzde 23 kayıp kaçak gerçekleşirken, Bingöl'de 93 milyon kilovat saat elektrik tüketilip, yüzde 32,4 kayıp kaçak gerçekleşmiş. FEAŞ'ın bölge Merkezi Elazığ'da ise, 441 milyon kilovat saat elektrik tüketilirken, yüzde 21,2 kayıp kaçak gerçekleşti.

2003 yılı rakamalaranı göre ise, Malatya'da 753 milyon kilovat saat elektrik tüketilirken, kayıp kaç yüzde 13,8, Elazığ'da 548 milyon kilovat saat elektrik tüketilirken, kayıp kaçak yüzde 16,4, Bingöl'de 86 milyon kilovat saat elektrik tüketilirken, kayıp kaçak yüzde 40,7 ve Tunceli de 54 milyon kilovat saat elektrik tüketilip, yüzde 15,5 kayıp kaçak oranı gerçekleşti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız