SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Nemrut Yolu'nun Hali

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:10:23
İşte Nemrut Yolu'nun Hali
A- A+ PAYLAŞ
Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl iyileştirilme çalışmalarına başlanılan ve Nemrut Dağına ulaşımı sağlayan Pütürge- Tepehan yolu kelimenin tam anlamıyla delik deşik oldu. Delik- deşik yolda yolculuk yapan vatandaşlar ve turistler isyanda. Vatandaşlar, “Geçtiğimiz yıl başlanılan yol iyileştirme çalışmaları sonrasında rahatça yolculuk yapacağımızı bekliyorken, eski yolu arar olduk. Bu nasıl bir iyileştirme çalışmasıdır anlayamadık gitti” dediler.
 
Dünyanın 8. harikası olarak bilinen Nemrut Dağı’na ulaşımı sağlayan ve geçtiğimiz yıl Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilerek iyileştirme ve yenileme çalışmalarına başlanılan Yaygın- Pütürge yol ayırımı- Tepehan güzergâhı aradan bir kış geçmesiyle köstebek yuvasına döndü. Çanaklar, çökmeler ve asfaltın dökülmesiyle oluşan çukurlarla dolu yolda  yolculuk yapan vatandaşlar “Pütürge ve Doğanyol ilçeleri ile Nemrut Dağı’na ulaşımı sağlayan yolumuz yıllardan beri aynı. Seçilmişler ve atanmışlar her dönemde yapacağız-edeceğizlerle bizleri avutuyor. En son olarak da geçtiğimi yıl sonu başlatılan yolu iyileştirme çalışmalarının sonucu ortada. Üzerinden bir kış geçti. Harcanan bunca paraya ve emeğe yazık değil mi? Şimdi de yama yapıyorlar. Madem yama yapılacaktı, o zaman bakım ve iyileştirme ihalesi niye yapıldı?.” diyerek Karayolları yetkililerine tepki gösterdiler.

Karayolları yetkilileri  ise“Bilindiği gibi çok çetin bir kış mevsimi yaşadık. Bu nedenle yollarımızda deformasyon meydana geldi. Bunların giderilmesi için bütün imkânlarımızı kullanıyoruz. 3 – 4 hafta içerisinde güzergahtaki sorunları gidereceğiz” diyerek yollarda meydana gelen bozulmaların n ağır geçen şartları nedeniyle oluştuğunu ifade ettiler. 
 
Öte yandan konu ile ilgili olarak görüşlerini bildiren teknik uzmanlar ise; “Kış şartları ne kadar ağır olursa olsun, teknoloji var, teknik var. Bunlar uygulanmazsa,  standartlara uygun kaliteli malzeme kullanmazsanız, imalat aşamasında yüklenici firmayı denetlemezseniz bu tür sorunlar hep yaşanacaktır.” yorumunu yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız