SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte O Kahraman

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:14:29
İşte O Kahraman
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da şoförünün kalp krizi geçirmesi sonucu kontrolden çıkan ve içerisinde yaklaşık 60 yolcu bulunan otobüsü durduran Zekeriya Demir (35), kalp krizi geçiren şoförle göz göze geldiğini, şoförün yere düşmesiyle birlikte direksiyona yönelip, el frenini çektiğini söyledi. 

Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada çalışan Demir, vatandaşlık görevini yaptığını ifade ederek, şunları söyledi: “Kim olsa yapardı. Baktım kaptanımız kalp krizi geçiriyor. Adam devrildi. Koşarak direksiyona gittim, el frenini çektim. El frenini çektikten sonra direksiyonu sağa sola döndürdüm. Baktım çınar ağacı önüme geldi, ağaca vurdum ve durdum.”

Otobüsün içerisinde 60 yolcu bulunduğunu kaydeden Demir, “Otobüs aşağıya doğru gitse büyük bir felaket olurdu. Otobüsün içerisinde 60 yolcu vardı. İnsanlarımıza bir zarar gelmesin diye ağaca vurdum ve otobüsü durdurdum” dedi. 

“ŞOFÖRLE GÖZ GÖZDE GELDİM, KAFASI YANA DÜŞTÜ”

Demir, kalp krizi geçiren otobüs şoförüyle bir an göz göze geldiklerini ifade ederek, “Ben, durakta inip, işe gidecektim. Şoförle göz göze geldim. Baktım kafası yana düştü. Daha sonra yere düştü. Bir arabaya vurdu. Arabaya vurduktan sonra koşarak yanına gittim. Otobüs arabalara vura vura giderken, yolcular paniklemeye başladı. Bende el frenini çektim” diye konuştu. 

“EVE GELDİM ÇOCUKLARIMA SARILDIM”

3 çocuğunun olduğunu anlatan Demir, polise ifade verdikten sonra ilk işinin eve gelip, çocuklarına sarılmak olduğunu söyledi.

Demir, “Ağlayarak, çocuklarıma sarıldım ve öptüm. İlk defa böyle bir şey başıma geldi. 3 çocuğum var ve hepsini çok seviyorum. Onlara sarıldım ve çok ağladım. Allah kimsenin başına vermesin” ifadelerini kullandı.

Ailesinin halen şokta olduğunu dile getiren Demir, “Ailem olayın şokunu atlatamadı. Eşim, ‘niye herkesin içinde sen atladın?’ dedi. Bende herkesin paniklediğini, o nedenle müdahale ettiğimi söyledim” dedi. 

“ŞOFÖRE KALP MASAJI YAPTIM”

Otobüste 60’a yakın yolcunun bulunduğunu kaydeden Demir, şunları söyledi: “Yolcular şaşkındı. Otobüsün kapısı açtıktan sonra sağa sola kaçanlar oldu. Daha sonra hiç kimseyi görmedim. Sadece 3 kişi vardı. Yere düşen şoföre kalp masajı yaptım. Daha sonra sağlıkçı olduğunu söyleyen bir arkadaş müdahalede bulundu. Ondan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız