SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte O Karar..

A- A+ PAYLAŞ

Başbakanın Hitler’e benzettiği İsmet İnönü’ye sahip çıkma girişimine, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Derneği (MASTÖB)’nden gelen tepki üzerine bu birlikten ayrıldığını açıklayan, ancak MASTÖB başkanı Celal Karahan’ın üye olmadığını belirttiği Malatya Eğitim Vakfı (MEV)’in, bu birlikte başkan düzeyinde temsiline ilişkin yönetim kurulu kararının bulunduğu bu karar doğrultusunda, bugüne kadar birliğin faaliyetlerinde yeraldığı bildirildi.

İstanbul merkezli olarak kurulan ve Malatya'nın en önemli sivil toplum örgütü ve lobi kuruluşlarından biri olarak bilinen Malatya Eğitim Vakfı'nın, bu kararı almasında, vakıf başkanı Parlak'ın, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın hemşehrimiz İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesine tepki gösteren açıklamasının ardından, MASTÖB'ün "güncel siyasette etkili bir güce karşı bu tepkinin gösterilmesini eleştirmesi", tartışma yaratmıştı.

İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak'ın başkanlığını yaptığı Malatya Eğitim Vakfı, MASTÖB'den ayrılma kararını, "Malatya Eğitim Vakfı / Yönetim Kurulu'nun 10 Mayıs 2010 tarih ve 151 nolu toplantısının 4.GÜNDEM maddesinde, Vakfın üyesi olduğu MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) den ayrılması kararı alınmıştır." açıklamasıyla kamuoyuna duyurmuştu.

MASTÖB’ÜN İDDİASI..
Malatya Eğitim Vakfı'nın MASTÖB'den ayrılma kararını açıklaması üzerine MASTÖB Başkanı Celal Karahan, vakfın zaten birliğin üyesi olmadığını, MEV Başkanı Prof.Dr. Parlak'ın birliğe kişisel üyeliğinin olduğunu öne sürmüştü.

MASTÖB'den Celal Karahan imzasıyla yapılan yazılı açıklama ise şöyleydi:

"İstifa ettiklerini ilan edip, kendi sitelerinde ve bazı medya kuruluşlarında haber olan gündem ile ilgili birliğimiz açıklama yapma gereği duymuştur.

Malatya Eğitim Vakfı ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği kurumsal olarak (MASTÖB) birliğimizin üyeleri değillerdir.

Bu sebep ile Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği’nden (MASTÖB) istifa etmelerine gerek yoktur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

BAŞKAN TARAFINDAN TEMSİL..
Dernek statüsünde olan MASTÖB’de, Malatya Eğitim Vakfı’nın başkan tarafından temsil edilmesine yönelik olarak, vakıf karar defterinde, 23 Ekim 2007 tarihinde alınmış bir karar olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu toplantının gündeminin 3. maddesi “Dilek ve Temenniler (MASTÖB’e katılım)” olarak yazılırken, o zamanki başkan Şaban Taçyıldız’ın başkanlığındaki yöneticilerin imzasıyla, “”..Malatya Sivil Toplum Örgütlerinde (MASTÖB) vakfı temsile vakıf başkanları yetkili kılınmıştır. Bu dönem Yön.Kurul. Başkanı Şaban TAÇYILDIZ, MASTÖB’de vakfı temsile yetkilidir” kararı alınmış olduğu dikkat çekti.

MASTÖB’ün mevcut yönetiminin, İnönü’yle ilgili benzetmeyle başlayan tartışma sürecinde, derneğin yapısı gereği oluşan fiili duruma rağmen MEV’in üye olmadığına ilişkin son açıklamasının, yaşanan süreçte “kendini haklı göstermeye yönelik bir manevra” olduğu, ancak doğru bir bilgilendirme olmadığı değerlendiriliyor.

Dolayısıyla MEV başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak’ın MASTÖB’den ayrılma kararının, “zaten üye olmadıkları bir yerden ayrılıyorlar” şeklinde yansıtılmasının, olayı çarpıtma amacından kaynaklandığı ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız