SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte O Kasap!

A- A+ PAYLAŞ

Srebreniça katliamının sorumlusu olarak 16 yıldır aranan ve Sırbistan’ın kuzeyinde bir köyde yakalanan Bosnalı Sırp General Ratko Mladiç'in sağlık durumunun mahkemeye çıkmasına uygun olduğu bildirildi. Bu arada Mladiç’in yakalandıktan sonra çekilen ilk fotoğrafı basına dağıtıldı.Belgrad'daki mahkeme, doktor kontrolünden geçen Mladiç’in, Lahey’de bulunan Birleşmiş Milletler eski Yugoslavya Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verdi.

Mahkemenin yargıcı Maya Kovaçeviç, Mladiç'in sağlık komisyonu tarafından tetkik edildiğini, komisyonun Sırp Generali'nin sağlık durumunun dava sürecinin devam etmesine uygun olduğuna karar verdiğini belirtti.

Mladiç’in yasalar gereği, Lahey’e gönderilmeden önce Sırbistan’da mahkeme karşısına çıkarılması gerekiyordu. Ancak avukatı Miloş Salyiç, Mladiç’in iletişim kuramadığını belirterek Sırbistan Savaş Suçları Mahkemesi’ndeki duruşmayı erteletmişti.

Salyiç gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sorgu yargıcı Ratko Mladiç’i sorgulamaya çalıştı ancak başarılı olamadı çünkü kendisi çok zor fiziksel ve psikolojik koşullar altında. Kendisiyle herhangi bir şekilde iletişim kurmak çok zor” demişti.

Hollanda'nın Lahey kentindeki eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin sözcüsü Nerma Celacic ise, mahkemenin, Ratko Mladiç'in her hangi bir sağlık sorunuyla ilgilenecek yeterli donanımı olduğunu bildirdi.

'BABAM SUÇSUZ'

Mladiç'in oğlu Darko Mladiç ise babasının masum olduğunu ve sağlık itibarıyla Lahey'de mahkemeye çıkmaya uygun olmadığını söyledi.

Oğul Mladiç, babasına iki kez felç geldiğini, sağ elinin kısmen tutmadığını ve zar zor konuştuğunu belirterek, "Ben doktor değilim ama benim görüşüme göre babam transfer edilecek durumda değil" dedi.

Öte yandan Mladiç’in tutuklanmasını protesto eden yüzlerce aşırı milliyetçinin polisle çatıştığı ve iki kişinin yaralandığı ifade edildi. Sırp polisi tutuklamanın ardından ülke genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını söyledi.

SIRBİSTAN ORDUSU: BİZ SAKLAMADIK

Sırbistan Savunma Bakanı Dragan Sutanovaç, Sırbistan ordusunun savaş suçlusu Bosnalı Sırp komutan Ratko Mladiç'i asla saklamadığını söyledi.

Resmi bir ziyaret için Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan Sutanovaç, bakanlık yaptığı 4 yılda Mladiç'in nerede olduğunun yetkililer tarafından bilinmediğini, yapılacak soruşturmayla Mladiç'in son 16 yıldır nerede saklandığının ve kendisine kimlerin yardım ettiğinin belirleneceğini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız