SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte 'O' Malatyalı..!

A- A+ PAYLAŞ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın, seçim sonrası ikinci tatilini geçirdiği Antalya Belek’teki Ela Qality Resort Otel, iki yıl önce Malatyalı tekstilci Ahmet Akbalık tarafından açıldı.

Otelde geçen yıl Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kalmıştı. Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanvekilliği görevini de yürüten Ahmet Akbalık, Ela Qality Resort Otel’e bugüne kadar 150 milyon dolar yatırdı. Turizm sektörüne Aktay Turizm’i kurarak giren Ahmet Akbalık, otelini 110 milyon dolar yatırımla kurdu. Ardından iki yıl içinde oteli daha da lüks hale getirebilmek amacıyla 40 milyon daha harcadı. Başbakan’ın kaldığı otelin Sultan Palas villalarında kişiye özel havuzlarının tabanında altın mozaikler yer alıyor.

Malatyalı Ahmet Akbalık'ın işte o ilginç başarı öyküsü...

*** (Milliyet Gazetesi)
Mercan'da küçük bir atölyede üreterek Yugoslav turistlere jean satıyordu. Şimdi Türkiye'nin en büyük 500 kuruluşu içinde yer alıyor, Interpoll markası ile ihracat yapıyor.

Bavul Ticareti ile Büyüdü, 'En Büyük 500'e Girdi

Ahmet Akbalık, baba işi Özak Tekstil'i devraldığında, (1984) Mercan'da 15 makineli bir konfeksiyon atölyesiydi. İlk ihracatı 'bavul ticareti' şeklinde oldu. Yugoslavya turistlere 1989'da 'Corvet' markasıyla jean sattı. Derken, bugün yüzde 70'i Avrupa, yüzde 10'u Amerika olmak üzere 36 - 37 ülkeye ihracat yapıyor. 600 çalışanı ve 15 bin metrekare kapalı alanı ile aylık 350 bin adetlik fashion (günün modası) tarzında üretim yapıyor. İstanbul Sanayi Odası'nın yaptığı 'En büyük 500 şirket' sıralamasında 386'ncı sırada yer aldı.

Ünlülere üretim yapıyor

Akmet Akbalık’ın sahibi olduğu Özak Tekstil, Armani, Dolce Gabbana, Calvin Clene, Ferre, Ripley gibi dünyaca ünlü markalara Türkiye’de hem tasarım hem de üretim yapıyor. Malatya, Çatalca ve İStanbul’da fabrikaları bulunan 38 yaşındaki Ahmet Akbalık, 1985 yılından bu yana tekstil ve konfeksiyon sektörünün içinde. Akbalık, tekstil ve turizmin yanısıra İntel Yapı şirketiyle inşaat sektöründe de faaliyet gösteriyor. Devletle çalışmayan İntel Yapı, özel sektöre iş yapıyor.

Sultan Palas’ta kalıyor

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, otel bünyesindeki Sultan Palas adı verilen, denize yakın, son derece lüks özel villalarda kalıyor. Sultan Palas’ta, otelin sunduğu imkanların dışında misafirin kendisine ait ve tabanında altın mozaiklerin yer aldığı özel havuzu, hamamı, sauna ve fitness salonu bulunuyor. Ayrıca, 24 saat hizmetkár servisi veriliyor.

Dünya mutfakları

Ela Quality Resort’da bir ana restoranın yanı sıra deniz ürünleri, Brezilya, Meksika, İtalyan, Fransız, Japon, Osmanlı mutfaklarının sunulduğu 7 a la carte restaurant hizmet veriyor. Kongre merkezi gerektiğinde üçe bölünebilen 900 kişilik ana salon dışında, farklı toplantı düzenlerinde 30 kişiden 80 kişiye kadar kapasitesi değişebilen 4 ayrı salondan oluşuyor.

1200 yatak kapasiteli

GELENEKSEL Osmanlı mimarisi ile modern mimarinin harmanlandığı Ela Quality Resort Otel, eğlenceye 1 milyon Euro’ya yakın kaynak ayırıyor. Ela Quality Resort, 1200 yatak kapasiteli. Otel, kongre turizmi, golf turizmi ve özel tatil paketleri ile 12 ay boyunca açık kalmayı hedefliyor.

Hamamda Şehrazat ve Paşa bakımı

ELA Quality Resort Otel’in 4 bin 500 metrekarelik spa merkezinde, 22 iç ve 5 dış olmak üzere toplam 27 bakım odası bulunuyor. Özel bakımların uygulandığı Türk Hamamı (Şehrazat, Paşa bakımları), bio sauna, fin sauna, buhar banyosu, dev jakuzi havuzu, bali, ayurverda, abhyanga, shiroabhyanga, shirodhara, abhyanga, mandara, shiatsu gibi Uzakdoğu masajlarının yapıldığı kapalı masaj odaları bunlardan bazıları.

Malatyalı Tekstilci işadamı Ahmet Akbalık, geçen yıl Antalya'da açtığı Ela Quality Resort'un ardından İstanbul'da yaklaşık 100 milyon dolara mal olacak yeni bir butik otel hizmete sokmaya hazırlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Seda (3 yıl önce)
    Ahmet bey' e hayran kaldım açıkcası... Başarılarının devamını dilerim ?❤
    0
    0
    Yanıtla