SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte O Olayın Foto Hikayesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:31:48
İşte O Olayın Foto Hikayesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 19 Ocak günü Hrant Dink’in 8. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programında Hrant Dink’in doğduğu eve yürümekte olan gruba “silah saldırı girişimi” iddiaları, bir kez daha ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri ile yalanlandı. “Silahı ateşlemek üzereyken” yakalandığı iddia edilen şüphelinin, uzaktan gelmekte olan gruba arkası dönük vaziyette belindeki silahı arkadaşına vermek üzereyken arkasından gelen polis tarafından yakalanması anı saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

“GRUBA SİLAH DOĞRULTUP, ATEŞLEYECEKKEN YAKALANDI” DENMİŞTİ 

Malatya’da 19 Ocak günü gazeteci Hrant Dink’i ölümünün 8.yılında anmak için yaklaşık 250 kişilik grup Emeksiz Caddesi üzerinde bir araya gelerek, yürüyüş yaparak Hrank Dink’in Salköprü Mahallesindeki doğduğu ancak 2 yıl önce yakınlarınca yıkılan evin bulunduğu arsaya doğru giderken, polis ekipleri şüpheli E.T.’yi belindeki silahı arkadaşına vermek isterken yakalamıştı.

Anma yürüyüşü yapan grubun yaklaşık 30-40 metre önünde gerçekleşen olayı, bazı ajanslar “Şüphelinin ve arkadaşlarının gruba doğru yürüdüğünü, şüphelinin özel yapım silahı çıkartarak grubun üzerine doğrulttuğunu, ancak tam silahı ateşleyecekken polisin durumu fark ederek müdahale ettiğini” iddia ederek servis etmişlerdi. Ancak Valilikten yapılan açıklamada, bu iddialar yalanlanmıştı.

SİLAH ÇEKME VE DOĞRULTMA İDDİALARINI YALANLAYAN DETAYLAR

Daha sonra ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri, “Silah çekme ve silah doğrultma” iddialarını tamamen yalanlıyor. Güvenlik kamerası görüntülerinde yürüyüş yapan gruba silah çekildiğini gösteren bir tablo görünmüyor. Bir işyerinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedilen görüntüye göre; şüpheli E.T. işyerinden çıkarak, işyerinin önünde duran arkadaşına doğru ilerlerken, yürüyüş yapan gruba arkası dönük vaziyette elini beline atarak silahı çıkartıp vermek isterken, o esnada arkadan gelen sivil polis memuru durumu fark ederek şüphelinin yanına geliyor. Şüphelinin koluna giren sivil polis, sağ elini şüphelinin boynuna sararak, silahı kendisine vermesini istiyor ve silahı alıyor. Ardından ise silahı alan sivil polis memuru, şahısı ara sokağın içine götürüyor. Bu esnada şüpheli E.T.’nin arkadaşları ise polise karşı koymaya çalışıyor. Polisin silahı alırken, yürüyüş yapan grubun 30-40 metre geride geldiği görülüyor. 

Bu arada, Malatya Emniyet Müdürlüğü de olayla ilgili iddiaların ardından 19 Ocak günü akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada silah çekilme iddialarını yalanlamış ve silah olayının yürüyüş yapan grupla ilgisinin bulunmadığını açıklamıştı. Şahıs da "Ruhsatsız Silah Bulundurma" suçlamasıyla adliyeye verilmişti.

FOTOĞRAFLAR:

KODSUZ

Şüpheli E.T. sağ elini beline atarak, arkadaşına doğru geliyor.  Eylemci grup yaklaşık 30-40 metre  geride bulunuyor. 

KOD: 1

Şüpheli E.T., arkadan gelen gruba sırtı dönük vaziyette işyerinin önündeki arkadaşına doğru yürüyor. Arkadan gelen polis durumu fark ediyor.

KOD: 2

Gruba sırtı dönük olan şüpheli E.T., belindeki silahı çıkartıp arkadaşına vereceği esnada, bu durumu gören sivil polis memuru arkadan hızla yaklaşıyor.

KOD: 3

Sivil polis memuru,, direk şahısın yanına gelerek koluna giriyor ve silahı arkadaşına vermesini engelliyor.

KOD: 4

Polis şüpheli şahısı koluna girerek ara caddeye doğru götürmeye çalışıyor. bu esnada silah şahısın belinde bulunuyor. 

KOD: 5

Sivil polis, şüphelinin boynuna elini atarak, şahısın belindeki silahı çıkarttırıp alıyor. Grup halen olay yerine gelmiş değil. 

KOD: 6

Polis silahı sol eline alırken, sağ eliyle şüphelinin boynundan tutarak ara sokağa doğru götürüyor. Bu esnada da grup halen gelmiş değil. 

KOD: 7

Polis silahı aldıktan sonra şahısı ara sokağa doğru götürürken, arkadaşları polise engel olmaya çalışıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Eyy ,Adalet nerdesin ! ,
    0
    0
    Yanıtla