SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşte Projelerimiz.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:12:54
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Battalgazi'nin mazisine layık istikbale daha emin ve daha güçlü adımlarla koşacağını söyledi. 

Gürkan, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında, Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Toplantı Salonu'nda projelerini açıkladı. 

"Battalgazi Mazisine Layık İstikbale Koşuyor" sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Gürkan, "Anadolu'yu anayurt yapan medeniyetler merkezi Battalgazi'mizde beraber, birlikte yürüyeceğiz" dedi. Gürkan, Başbakan'ın çizdiği yolda yerelde hizmetler yaptıklarını belirterek, "Katılımcı, Kültürel, Sosyal, Çevre Dostu ve Hizmet Belediyecilik anlayışı ile hizmet yapıyoruz. Pusulamız: amaç için her yolu mubah sayan nefsin egemen olduğu “Hırs” duygusu değil, çalışmanın ve tevekkül etmenin hakim olduğu “Azim” duygusudur. Battalgazi'de önemli hizmetler yaptık. Battalgazi’yi yeniden inşa ettik. Fiziksel bütünleştirmelerimizin inşasının yoldaşı sosyal bütünleşmelerimizin inşası oldu ve böylelikle büyüdük. Böylelikle ”Büyük Türkiye’nin Büyük İlçesi” sıfatına haiz bir ilçe olduk" diye konuştu. 

"TEK MERKEZLİ DEĞİL, ÇOK MERKEZLİ BİR İLÇE TASAVVUR EDİYORUZ"

Gürkan, çok merkezli bir ilçe tasavvur ettiklerini belirterek, "Yatay mimari ile inşa edilmiş bir Battalgazi, "Hayaldi Gerçek Oldu” demek üzere çalışacağız. Bölgede, dünyada prestij inşa eden Türkiye’ye prestijli bir merkez ilçe hazırlamak üzere yola çıkmak istiyoruz. Kentsel Dönüşüm Hamleleri, Yaya Ağırlıklı İlçe Merkezi Planlamaları, Sosyal Donatıların Çeşitliliği ve Kalitesi İle İlçemize Prestij Sağlamak İstiyoruz" ifadelerini kullandı. 

"ŞEHİRCLİKTE MÜHÜR İZLERİN SEVDASINDAYIZ"

Çevre dostu bir ilçe oluşturacaklarını kaydeden Gürkan, "Biz, “Sen Türkiye'sin Büyük Düşün”ü öğüt aldık. Büyük düşünüyoruz. Büyük düşünen nesiller yetiştirmek istiyoruz. Atak’ı, Altay’ı hayata geçiren vizyonun, ne¬silleri büyük düşünerek yetişsin istiyoruz. “Çocuk Dostu Şehir”, “Çevre Dostu Şehir“ hayalimizi ilçemizde gerçeğe taşımak istiyoruz. Engelsiz İlçe, ”Engelli Dostu Bir İlçe” dizaynını Battalgazi’de gerçekleştirmek üzere çalışacağız. Engeller varsa, aşmanın da yolu var. Yollarımızı da hayatın her alanını da paylaşacağız. “Estetik Kent” kategorisine Battalgazi’mize yıldızları ile eklemek için çalışacağız.

BATTALGAZİ SUR İÇİ YERLEŞKESİ PROJESİ

Gürkan, Battalgazi'de, Türkiye genelinde öne çıkan projelere yenilerine eklemek için yola çıktıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Battalgazi surlarını ayağa kaldırmaya başladık. Bu başlangıcı Türkiye genelinde yine öne çıkacak bir proje ile "Sur İçi Yerleşke Modeli" ile tamamlayacağız. Sur İçi Yerleşke’de tarihsel ve kültürel doku ile uyumlu ve 21. yüzyılın gerektirdiği standartlarda alternatif bir alt merkez kurmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve Ulaştırma Bakanlığımız ile koordineli olarak Baraj Sahil Yolunun Kıyı Şeridinin ve Hinterlandının düzenlenme¬sini yapacağız.  Kentsel Dönüşüm Modelinin iyi uygulama örneklerinden birini Kernek Bölgesi üzerinden gerçekleştirmeyi, Seyir Tepesi Düzenlemeleri ve projeye uygun rekreasyon alanları düzenlemelerini yapmayı planlıyoruz. Kanalboyu’nun herkesin üzerinde mutabık kalacağı bir karar üzerinden düzenlemesi¬ni yapacağız."

KAYISI YERLEŞKESİ PROJESİ

Kayısı Yerleşkesi Projesi'ni çok önemsediklerini dile getiren Gürkan, "Dünyanın kayısı üretiminin yüzde 78’i şehrimizde üretiliyor. Kayısı Yerleşkesi Projemizle endüstriyel değeri yüksek yerel ürünümüzü kayısımızı ulusal ve uluslararası piyasalarda daha prestijli bir yere taşımak istiyoruz. Kayısı Yerleşkesi Projesi ile; Kayısıcılık ile İlgili Bilimsel Çalışmaları, Araştırma – Geliştirme (Ar-Ge) İş ve İşlemelerini Gerçekleştirilecek Bir Merkezin, Kongre Merkezinin, Kongre Merkezi ile Bağlantılı Konaklama Mekanlarının, Kayısı Entegre Tesisinin, Kayısı ve Ürünlerinin Satın Alınacağı Mağazaların, Kayısı Tarımı, Kayısı Sanayi ile ilgili Geçmişten Günümüze Kullanılan Araç Gereçlerin Yer Aldığı Şehrimizin Kayısıcılık Konusundaki Hafızasını Yansıtan Yaşayan Müzesi ile ve Bütünleyen Bitki Müzesi (Arbeterum, Herbaryum) ile, Prestijli Bina Mimarisi ile İnşa Edildiği Kayısı Yerleşkesi’ni hizmetinize sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Gürkan, Battalgazi'de sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet verdiklerini belirterek, "Kıyafet Bankası ile halkımızın ihtiyaçları karşılanacak. Hayat acemisi olmayanlara, rehberimiz yaşlılarımıza evde bakıp hizmeti sunacak. Standart belediye hizmetlerinin yanı sıra gönüllü komisyonlarımızla taziye sahiplerine evinde, cenaze çadırında yalnız bırakmayan, Türkiye'de öne çıkan bir sosyal belediyecilik anlayışını hassasiyetle sürdüreceğiz. Mahallelik kültürünü yeniden yaşamak ve yaşatmak için eğitim ve kültür merkezi olan "Mahalle Konakları" ile mahalle hafızasını canlı tutacağız" dedi. 

"GÜCÜMÜZE GÜÇ KATARAK, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, güçlerine güç katarak yollarına devam edeceklerini söyledi. Güder, AK belediyecilikle Malatya'da önemli çalışmaların yapıldığını kaydederek, "Malatya'mız 2004'te AK belediyelerle tanıştı. Malatya, kasaba konumundan, herkesin rahatça yaşayabileceği modern bir kent konumuna geldi. Battalgazi'de yerle yeksan olmuş kültürel mirasımız canlandırıldı. İnşallah bundan sonraki süreçte Battalgazi, Yeşilyurt ve Büyükşehirde Malatya'mıza en güzel hizmetler yapılacaktır. Ak kadrolar olarak nasıl bir sorumluluğu yüklendiğimizin farkındayız. Amaçları, hedefleri ve idealleri olan bir kadroyuz. İdeallerimizi gerçekleştirirken hiç pes etmedik, bundan sonrada asla pes etmeyeceğiz. 30 Mart bizler için ne bir son ne de bir ilktir. Milletten alacağımız destekle yolumuza yol, gücümüze güç katarak yürüyeceğiz" şeklinde konuştu. 

"DAHA GÜÇLÜ BİR EKİPLE, MALATYA'YI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ"

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, daha güçlü bir kadroyla Malatya'ya en güzel hizmetleri yapacaklarını dile getirdi. 

Çakır, 10 yıllık süreçte Malatya'da büyük bir kalkınmanın başladığını ifade ederek, "Ak kadrolar yine iş başında. Yola çıkarken hedeflerimizi belirleriz. Hedeflerimizi belirleyip, öyle yola çıkarız. Geleceği planlayabilen bir anlayış Türkiye'de hakim. AK Parti, geleceğin şehrini ve ülkesini inşa etmek için hedef koyuyor. Bu yönetim anlayışına uygun bir şekilde yerel yönetimde hedef koyuyoruz. 10 yılda Malatya'da AK Parti belediyeciliği ile Malatya'da kalkınma başladı. Bu ekonominin ve sanayinin gelişmesini de sağladı. Malatya'da her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Şehri her anlamda geliştirdik. Bunun için çalışmalar yaptık. Bu dönem çok daha farklı. Artık yerel reform yapıldı. Yerelden kalkınma daha güçlü hale geldi. Biz hedeflerimizi buna göre koyduk. Büyükşehrin getirdiği imkanları en iyi şekilde kullanacağız. Malatya'yı sağlıklı bir şekilde büyüteceğiz. Daha yaşanılabilir ve sorunsuz bir şehri inşa edeceğiz. Malatya merkez ve 13 ilçemizde en güzel hizmetleri yapacağız. Daha güçlü bir ekiple, Malatya'yı geleceğe taşıyacağız" diye konuştu. 

"30 MART'TA MALATYA'DA ZAFERİMİZİ İLAN EDECEĞİZ"

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, halktan aldıkları güç ve destekle yollarına devam ettiklerini belirtti. 

30 Mart yerel seçimlerinin gerek Türkiye gerekse de Malatya için büyük önem taşıdığını dile getiren Tüfenkci, "Türkiye'mizin gelecek yüz yılının belirleneceği bir seçime gidiyoruz. 30 Mart'ta ülkemizin istikrarı, barışı ve huzuru için sandığa gideceğiz. 2002 de hizmet için çıktığımız bu yolda halka güvendik. Ama milletin dilini kullanamayanlar, milletin istikametinde bakamayanlar, milletin partisi AK Parti'yi sandıkta yenemeyeceğini görünce farklı çirkin oyunlara yöneldiler. Her türlü çirkinliğe başvurup, MHP ve CHP ile işbirliği yaparak güya AK Parti'yi zedeleyecekler. Bilmiyorlar ki bu ülkenin sahipleri var. Bilmiyorlar ki yeni bir Türkiye inşa ediliyor. Tamda bu noktada vatandaşlarımız, eski Türkiye ile yeni Türkiye'yi oylanacak. Elbette ki yerel seçimleri ilk günden beri çok önemsiyoruz. Ancak gelinen nokta da yerel seçimlerin ötesine taşındı. Malatyalı ve Battalgazili hemşerilerimize  inanıyorum. Şer güçlerine 30 Mart'ta sandıklarda gerekli dersi vereceğiz. Bizler, bu şehrin ak kadroları ve bu işi bilen kadrolar olarak tüm belediyeleri almak zorundayız. Malatya'ya hizmet sevdamız varsa, almak zorundayız. Bu seçimleri alıp, hizmetin her noktaya yayılmasını istiyoruz. İnşallah sizlerin sandıklara sahip çıkması ve gayretleriyle 30 Mart seçimlerinde Malatya'dan zaferle çıkacağız ve Malatya'da zaferimizi ilan edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"MALATYA BU EKİPLE ŞAHA KALKACAK"

Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti'nin Türkiye'de her alanda büyük hizmetler yaptığını kaydederek, "Çok uzun bir yol. "Uzun ince bir yol" diye başladık. Başbakanımız, "artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil" dedi.

Çalık, ülke üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı, milletin sandıkta cevap vereceğini belirterek, şunları söyledi: "AK Parti hareketi millet tarafından başlatıldı. 2002'de bir lider, bir güneş doğdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yürüdü, arkasından millet yürüdü. 3 Kasım 2002'den beri Başbakan, AK Parti, milletimiz ve Türkiye yürüyor. Bu yürüyüş devam ediyor. Yolumuza çok ciddi engeller çıktı. Kurt, kuzu ve başka kılıflarla karşımıza çıktılar. Ama herkes şunu biliyor ki, kimse bu davanın ve bu yürüyüşün önünü alamayacak. Son bir yıldır dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde. Dünya, Türkiye'ye dönmüş "Ne yapıyor?" diye bakıyor. Dünya lideri bir Türkiye oldu. Herkesin parmakla gösterildiği bir ülke olduk. Bunu kaldıramayanlar, ülke üzerinde oyun oynamak istediler. Bu Gezi olaylarıyla başladı. Daha sonra başka oyunlar oynandı. Oynanan oyunların cevabını milletimiz sandıkta verecek."

Malatya'nın önemli hizmetler aldığını dile getiren Çalık, "Yapılan hizmetleri görmek istemeyenlere göz lazım. 12 yılda Malatya'ya 8 milyar TL'lik yatırım yaptık. Açsınlar kitabı görsünler. Malatya dimdik yürüyor. Şimdi AK Parti zamanı. Yerel yönetimlerde reform yaptık. Yine önümüze engel çıktı. CHP, Büyükşehir Yasasını Anayasa mahkemesine götürdü. Şimdi de "büyükşehri yönetmeye talibiz" diyorlar. Milletimiz ne yapacağını çok iyi biliyor. Allah nasip ederse 13+1 ile Malatya şaha kalkacak. Bu ekip ve kadroyla Malatya şaha yürüyecek" dedi.

Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, "Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz açık olsun. Bütün belediye başkan adaylarımızın da yolu açık olsun" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız