SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşte Projelerimiz'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi, düzenlediği basın toplantısında göreve geldiklerinde yapmayı öncelikli olarak düşündükleri 44 projeyle ilgili olarak basın mensuplarına bilgiler verdi.

Sarı Kurdale Restaurant’ta İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk ve İl Müfettişi Mustafa Özhüsrev ile birlikte basın toplantısı düzenleyen SP Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi ‘Dört Dörtlük Malatya İçin 44 Yeni Proje’ başlıklı katalogu basın mensuplarına tanıttı ve başlıklar halinde verilen projeler konusunda açıklayıcı bilgilerde verdi.

Çerçi, öncelikli hedeflerinin Malatya’yı içinde yaşayan insanların şehirleri ile iftihar edebilecekleri bir konuma getirmek istediklerini belirterek belirlemiş oldukları projeleri göreve geldikten sonra bir bir hayata geçirmek istediklerini söyledi. Malatya’nın mevcut potansiyeli ile bulunduğu yerlerden daha yukarılarda olması gerektiğini belirten Çerçi, “ Yeterki belirlenen hedefleri hayata geçirecek yönetimler görevde olsun. Biz daha önceki dönemde neler yaptığımızı halkımız yakından bilmekte. Diğer aday arkadaşlarımız ‘yapacağı, edeceğiz’ derlerken bizim avantajımız geçmişte önemli çalışmalar yapmış olmamızdır. Malatya küçük şehir değildir. 3 bin çalışanı, 200 Trilyon lira bütçesi bulunuyor. Kent nüfusu gündüzleri çevreden gelenlerle birlikte 500 bine ulaşmaktadır” dedi.

Çerçi,isim vermeden AKP Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır’ı eleştirerek, “Afişler asmışlardı. 5 yılda 5 yıldızlı Malatya diye. Bu arkadaşın 3 gün önce düzenlediği basın toplantısında ‘ 5 Yıldızlı Malatya’ diye basın mensuplarına dağıttığı dosya var. Böyle bir hazırlama olmaz. Bunlar belde belediyelerinde bile olmaz. Biz ise özenle ve titizlikle yaptığımız çalışmaları 44 proje halinde sizlere sunuyoruz” dedi.

Çerçi, projelerini slayt eşliğinde başlıklar halinde ve kısa bilgi notlarıyla basın mensuplarına sunarken,ilk proje olarak içmesuyu konusuna değildi ve suyun büyük önem arz ettiğini sınırlı olan suyun iyi kullanılması gerektiğini 1 damlanın bile kaybedilmeden kullanılması için ilkel uygulamaları kaldırıp kayıp-kaçağı her an izleyebilecek sistem oluşturmak istediklerini söyledi.

Çerçi, ‘Yaşam destek Kartı’ uygulaması başlatarak yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandayşlara kredi kartı nitelikli kart hazırlayarak aylık belirli miktarlarda para yüklemesi yapacaklarını ve alışveriş yapmalarının sağlanacağını belirtti.

Çerçi, Sümerbank Fabrikası alanını özelleştirme idaresinden satın alan Malatya Girişim Grubu’nun kısa adının MGG olduğunu belirterek, “MGG, MGG’ye karşı olacak. Yani Malatya Girişim Grubu’na Malatya’lı Garip-Gurebasını barıştırmak istiyoruz. Bugün Malatyaspor’da gureba durumunda. Onun da 10 yıllık yönetimini üstlenmelerini, yıllık 5 Trilyon bütçe ile destek olmalarını istiyoruz. Tabii bizde onlara destek olacağız. Bir de Sümerbank alanında Havuzbaşı ve Sosyal Tesisler bölgesini Belediye’ye devredilmesini istiyoruz. 300-400 trilyonluk bir rantı bile bedelle aldılar. Şimdi Belediye’ye terk etmek istedikleri yerleri kendi projelerinde alanın dört etrafında kuşak olarak belirlenen yerleri veriyorlar. Böyle olur mu ?. Biz belediye olarak şuyulandırma veya arsası üzerinde bina yaparken bile yüzde 40’ı alıyoruz. Yani 150 metre karelik alanı olan vatandaştan 50-60 metresini alırken bunlardan niye almayalım. Bu bizim belediye olarak hakkımız. Onun için Havuzbaşı ve Sosyal Tesislerin alanını istiyoruz” dedi.

SP Belediye başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi’nin kitapçık haline getirdiği 44 proje şunlar:

"1.Suyun Kaynağından Musluklardan Akıncaya Kadar Sahip Çıkacağız
2.Şehir Trafiğini Rahatlatmak İçin Profesyonel Uzman Ekiplerle Çalışacağız
3.Üretimde, İşletmede ve Pazarlamada Kayısı’nın Çağdaş Yönetimi
4.Toprak Altı Varlıklarımızı İstihdama Dönüştüreceğiz
5. Ucuz ve Kaliteni Konut Projesi
6.Yoksul Hemşehrilerimize ‘Yaşam Destekkart’ Projesi
7.E-belediye@ Projesi
8.Sosyal Güvencesi Olmayan, Dar Gelirli Hemşehrilerimiz İçin Belediye Hastahanesi
9.Malatyaspor’umuza UEFA Standartlarından Stat
10.Kuşak Yollar Projesi
11.Kuzey Çevre Yolu Projesi
12.Trafikte Yeşil Dalga Uygulaması
13.Proje Üretim Merkezi (PÜRME)
14.Bölgesel Sosyal Evler Projesi
15.Modern Et Kombinası
16.Malatya Tarihine Sahip Çıkılacak
17.Sümerbank Havuzbaşı Nikah ve Düğün Sarayı Projesi
18.Engelli Hemşehrilerimizin İçin Engelsiz Malatya
19.Tüm Malatya’lıların İfadesine Sunulacak Rekreasyon Merkezleri
20.Spor Köyü
21.Çamuru,. Çöpü, Çukuru Olmayan Malatya
22.Katı Atık Depolama Entegre Tesisi
23.Yüzeysel Suların Drenajı
24. Okul Öncesi Eğitime Destek
25.Beydağı’nda Modern Bir Yerleşim Merkezi
26.Ekonomimize Katkı, İşsizleri İş İmkanı- Atıl Duran Vagon Onarım Fabrikasını İşlevsel Hale Getirmek
27.65.Yaş Üstü Hemşehrilerimize Ücretsiz Ulaşım
28.Öğrenci Yurtları
29.Hanım Kardeşlerimize Spor Merkezi
30.Kültür Merkezleri
31.Malatya’yı Büyükşehire Taşıyacak İmar Uygulamaları
32.Kenar Semtlerimize Sağlık Ocağı, Taziye Evi, Sosyal Merkezlerin yapımı ve Semt Pazarlarının Daha Çağdaş Hale Getirilmesi
33.Hafif Raylı Sistem
34.Malatyaspor’u Tekrar Süpher Lig’e Çıkartacağız
35.Çevre Bilincini Geliştireceğiz
36.Eski Binalar Güçlendirilecek, Yeni Yapılar Daha Sıkı Kontrol Edilecek - Afetlere Karşı Etkin Tedbirler
37.İçme Suyu Kaynağımızı Çoğaltmak Gerek - Alternatif İçme Suyu Kaynaklarını Şehrimize Kazandıracağız
38.Hastane Köşelerinde Sabahlayama Son - Sağlık Misafirhaneleri
39.Kışın Yüksek Doğalgaz Faturalarına Son - Doğalgaz Kullanım Ücreti Tüm Yıla Yayılacak
40.Malatya’ya Yeni Uydu Kent- Beylerderesi’nden Sonra Yeni Bir Alt Merkez Kuracağız
41.İlimiz Kaynaklarını Yerinde ve İsraf Etmeden Ortak Akılla Kullanacağız
42.Belediyemiz Şirketlerinin Daha Verimli Hale Getirilmesi ve Çağdaş Yönetim
43.Malatya’nın Halkları Peşkeş Çekilmeyecek- Özelleştirme Kapsamındaki Kamuya Ait Yeşil Dokuyu Koruyacağız
44. Tüm Çalışmalarımızın Duyurulacağı ve basın Emekçilerinin İstifadesine Sunulacak İletişim ve Basın Merkezi."

SEÇİM ÇALIŞMALARI..
Bu arada Çerçi'nin seçim çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, bu konuda yayınlanan bültende şu bilgiler yeraldı:

"Saadet Partisi Malatya Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi seçim çalışmaları kapsamında beraberinde İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Acar, Meclis Üyeleriyle Birlikte Yeşiltepe, Özalper, Başharık, Mahallerini Ziyaret Ederek semt sakinleriyle bir araya geldi.

Halkın büyük teveccühüyle karşılanan Saadet Partisi Malatya Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi Halkın kendilerine olan güvenlerini dün olduğu gibi yeni dönemde de boşa çıkarmayacaklarını belirterek “ Hep birlikte Malatya’mızı yeniden inşa edeceğiz” diye belirtti.

Açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk Yeşiltepe, Özalper, Başharık, Mahallerinde yaptığı konuşmasında Malatya Milletvekillerinin bir kısmına çatarak “ Yaklaşan yerel seçimlerde Malatya Milletvekililer kendilerine göre bir Belediye Başkanı Seçmek için çırpınmaya başladılar.

Bu Vekiller iki yıla yakın vekillik yapıyorlar acaba bunlar Malatya’ya ne hizmet yaptılar? Şimdi kalkmışlar günde Malatya için bir Belediye Başkanının seçmek istiyorlar. Halka rağmen neden dayatma ile illa bunu seçeceksiniz diyorlar. Malatya’ya bir çivi çakmayan bu vekiller acaba Malatya Belediyesinin başına gelen isimle neden ilgilendiklerini Malatyalı artık çok iyi biliyor. Yani Sayın Cemal Akın, hedef olan bu vekillere sormak istiyoruz neden kendi belediye başkanlarını karşısına aldılar? Neden Cemal Başkana sahip çıkmadılar?

Çok kıymetli hemşerilerim sizlerde ricam şudur karar verirken sizlerden biri olacak ve sizlere her zaman kapısı sonuna kadar açık olacak, seveceğiniz sizlerin yanınızda acı ve tatlı gününüzde yanınızda olacak sizin emrinizde olacak bir Belediye Başkanı istiyorsanız o da Sayın Mehmet Yaşar Çerçi’dir. Tercihinizi yaparken birkaç kişinin değil Malatyalıların başkanını tercih edin.

Milletvekililer 1,5 yıl önce Millete tepeden bakıyorlardı. Vatandaşı tanımıyorlardı sırası geldi şimdide vatandaşlarımız onları tanımayacaktır. İşte bu Vekiller Gazetecileri bile azarlıyorlar ne hikmetse basını bile engelliyorlar. 22 Temmuzda onlarda geldi ve sizlere şu hizmetleri getireceğiz dediler. Kendi sorunlarından başka Malatya’nın hangi sorunlarını çözdüler.

Malatya Belediyesini kazandığımız takdirde Belediye Başkanına ve Meclis Üyelerimizin tamamına ulaşacaksınız. Belediyenin parasını ve yetimin fukaranın hakkını israf etmeyeceğiz. 44 adet projesiyle Sayın Çerçi Malatya’yı yeniden daha yaşanabilir bir kente dönüştürmeye talip” dedi.

Saadet Partisi Malatya Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi, ise Yeşiltepe, Özalper, Başharık, Mahalle sakinlerine yaptığı konuşmasında dün olduğu gibi geçmişte nasıl mahallelerimize hizmetlerimizi yaptıysak bu günde siz değerli Malatyalı hemşerilerimize hizmetin daha güzelini vermek için göreve talip olduk.

Biz Hizmet İçin Yola Çıktık.
Biz halkımızla her zaman iftihar ediyoruz çünkü Hemşerilerimiz kendilerine sadakatle hizmet edeni asla unutmuyor. Asla onu kalbinden ve gönlünden silmiyor onu yaşatmaya devam ediyor..

Belediyecilikte Tecrübe İster.
Biz görevden ayrı olduğumuz 5 yıllık sürede Malatya ya devamlı geldik. Her gelişimde sizlerde o sevgiyi ve saygıyı hep aldık. Nasip olursa sizlerin çağrınız ve emriniz üzere vazifeye gelip kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz.

Şehrimizin bekleyen hizmetleri projelerimizle tek, tek yerine getireceğiz. Birçok parklar ve muhtar evleri yaptık. Bütün şehrimizin doğalgaz şebekesini bitireceğiz.

Belediyecilik tecrübemizle bu konuda göreve geldiğimizde doğalgaz gelmeyen semtlerimize biran önce getireceğiz beraberinde yağmur suyu şebeke hattını beraber yapacağız.

Kentsel dönüşümdeki arazilerin evlerin parsellerin kıymetlenmesi için mümkün olduğunca katsayıları artırılarak buraların imara açılması gerekir şuulandırma yapılırken vatandaşımızı zahmetsiz ve rahatsızlık vermeden bir şekilde müteahhitlerin girebilecek bir şekle getirmemiz gerek. Şehrimizin gelişmesi için geniş yollara ve bulvarların açılmasına ihtiyaçları var. Yapılacak kaldırım çalışmaları yeşil alan çalışmalarıyla şehrimiz güzleştireceğiz.

29 Marta yapılacak yerel seçimlerde Malatya Belediye Başkanlığın seçiminde tabiî ki burada karar Malatyalı hemşerilerimiz verecektir. Bu görev kime nasip ise Cenab-ı hak ona nasip etsin. Bizler şimdiye kadar hiç kimseye çamur atmadık ve atmayacağız. Bazıları bizlere çamur atsalar da Malatyalı hemşerilerimiz onları’da tanıyor, bizi de tanıyorlar. Biz Malatya’mıza hizmet için yola çıktık. onlar gibi bazılarını karalama kampanyası için gelmedik. Kararı Malatyalı Hemşerilerimiz Verecektir.” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız