SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Propaganda Prensipleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:12:20
İşte Propaganda Prensipleri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, “Amacımız vatandaşımızın huzurlu bir şekilde bir seçim atmosferini yaşamaktır” dedi.

Vali Şahin, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde uyulması gereken esasları görüşmek üzere siyasi parti il temsilcileri ile Valilik makamında bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Vali Şahin, “İdare olarak bizim en önemli görevimiz seçimlerin güvenlik içerisinde yapılması ve güvenli bir şekilde yapılması. Vatandaşların serbest iradesinin sandığa hiçbir baskı ve etki altında kalmadan yansıması. Seçimlerin dürüst, adil ve eşit bir ortamda cereyan etmesi için bizim almamız gereken her türlü tedbirleri almak. Biz burada tabii seçimin içeriğine müdahale etmiyoruz, edemiyoruz. Bu hakim gözetiminde İlçe Seçim Kurulları gözetiminde yapılıyor. Biz ancak bu süreç içerisinde onların aldığı bir takım kararların, Yüksek Seçim Kurulu da dahil bu kararları, kanunların ve mevzuatın bize yüklemiş olduğu diğer görevleri yerine getirmekle mükellefiz. Bizim amacımız vatandaşımızın huzurlu bir şekilde Malatya’mızın huzurlu bir şekilde rahat bir seçim geçirmesini iyi bir atmosferde kardeşlik hukukunun, dostluğun birlik ve beraberliğin zedelenmeden ve örselenmeden, aksine birlik ve beraberliğin daha da vurgu yapılıp pekiştiği bir seçim atmosferini yaşamak. Buradaki toplantımızda da sizlerle daha çok seçimde bizlere taahhüt eden görevlerin sizlerle paylaşılması ve o konuda hem sizlerin desteğini hem bizim yapabileceğimiz, sizin daha rahat bir propaganda yapabilmeniz noktasında bizim yapabileceklerimizi sizlerle istişare etmek amacıyla toplandık” ifadelerini kullandı.

Üç saate yakın süren toplantı sonucunda, şu kararlar alındı:

“Seçime katılacak siyasi partiler ve bağımsız adaylarca şehrin cadde ve sokaklarına stant açılmamasına, gezici sesli yayın araçları ile 01 Ocak - 1 Mart 2014 tarihlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında, 01 Mart - 29 Mart 2014 tarihlerinde ise 10.00-18.00 saatleri arasında sesli propaganda yapabilmesine, konvoyların sadece parti genel başkanlarının gelişinde yapılmasına ancak büyükşehir belediye başkanlığı adaylarını karşılamayan partilerin bir defaya mahsus konvoy tertip edebilmelerine, parti il ve ilçe binalarındaki süslemelerin cadde ve sokaklarda karşıdan karşıya yapılabilmesine, seçim bürolarında yola taşmamak kaydı ile kaldırımın genişliğine bağlı olarak ve yaya trafiği engellenmeyecek şekilde kaldırımların kullanılabilmesine, seçim bürolarında ses cihazları kullanılmak suretiyle dışarıya yayın yapılmamasına, parti genel başkanlarının katılacağı miting alanlarında ve geliş güzergahları ile miting alanı yakın çevresinde süslemeler yapılabilmesine ancak miting sonrasında aynı gün süslemelerin kaldırılmasına, mahalle toplantılarında, toplantının yapılacağı alanın süslenebilmesine ve toplantı sonrasında aynı gün süslemelerin kaldırılmasına, şehir merkezinde ve çevre yollarda mevcut olan aday veya aday adayını tanıtan afiş, poster ve pankartlardan mevzuata uygun olmayanların ilgili parti tarafından kaldırılmasına, kaldırılmayanların ise belediye ekipleri tarafından kaldırılmasının sağlanmasına ortak olarak karar verildi.”

Toplantıya; Vali Şahin dışında, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Emniyet Müdür Yardımcısı Dursun Geçer, Güvenlik Şube Müdürü Murat Öztürk, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, MHP İl Başkanı Arif Yıldız, HDP İl Başkanı Mehmet Kılınç, İP İl Başkanı Arif Doğan, BBP İl Başkanı İbrahim İşleyen, DP Temsilcisi Hasan Sarıgül, DSP İl Başkanı Haydar Levent, SP İl Başkanı Kaya Asiltürk, MP İl Başkanı Sait Korkut katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız