SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşte Rapor.. O'nun Kusuru Yok'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:04:52
'İşte Rapor.. O'nun Kusuru Yok'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Elazığ yolu Turgut Özal Tıp Merkezi yakınlarında 28 Şubat günü meydana gelen zincirleme trafik kazasında 44 yaşındaki kardeşi Abdurrahman (Abdullah) Özyavuz ile 37 yaşındaki yengesi Fatma Özyavuz'u kaybeden Mustafa Özyavuz, kaza nedeni ile ilgili olarak kardeşinin hatalı olduğu yolunda bazı gazetelerde yeralan bu iddiayı, resmi rapor ve krokilerle yalanladı. Ağabey Özyavuz'un yaptığı açıklamaya göre, kazayla ilgili resmi raporda, kazaya karışan diğer iki aracın sürücüleri "kusurlu" gözükürken, eşiyle birlikte yaşamını yitiren Abdurrahman Özyavuz'un kusurunun bulunmadığı tespiti yeralıyor.

HASTANEDEN GELİRKEN..

28 Şubat günü, Turgut Özal Tıp Merkezi yakınlarında,  Malatya yönüne gelmekte olan Abdurrahman Özyavuz yönetimindeki 44 NH 819, Elazığ yönüne gitmekte olan Celal Çıplak yönetimindeki 42 HJ 825 ve  Abuzer Karakuş yönetimindeki 07 LK 061 araçlar, 07 plakalı otonun aniden U dönüşüyle zincirleme kaza yapmışlardı. Kaza da 44 NH 819 plakalı araç sürücüsü Abdurrahman Özyavuz ile araçta bulunan eşi Fatma Özyavuz (37) hayatını kaybederken, 42 HJ 825 plakalı sürücüsü ve astsubay olduğu öğrenilen Celal Çıplak ile diğer aracın sürücüsü Abuzer Karakuş yaralanmıştı. Kaza yerindeki 4'üncü araç olan Kemal Şahan yönetimindeki 40 AS 716 plakalı oto ise aniden dönüş yapan 07 plakalı otoya çarpmamak için yoldan çıkmıştı.

Bazı yayın organlarında, kazanın Abdurrahman Özyavuz'un yönetimindeki otoyla U dönüşü yapmasından meydana geldiği öne sürülmüştü. Ancak, kazanın Abuzer Karakuş yönetimindeki 07 LK 061 plakalı otonun U dönüşü yapmasıyla meydana geldiği, bu aracın çarptığı 42 plakalı aracın karşı yöne geçerek Özyavuz yönetimindeki 44 plakalı otoyla çarpıştığı bildirildi.

"KARDEŞİMİN HİÇBİR KUSURU YOK"

Ağabey Mustafa Özyavuz, kazada kardeşinin hiçbir suçunun olmadığını, trafik polisleri tarafından hazırlanan kaza yeri krokileri ve raporda açıkça belirtildiğini bildirdi ve şunları söyledi:

"28 Şubat 2014 tarihinde, Turgut Özal Tıp Merkezine yakın bir mesafede yaşanan trafik kazasında, kardeşim Abdullah (Abdurrahman) Özyavuz ile eşi Fatma Özyavuz’u kaybetmiştik. Ailemizi ve dostlarımızı yasa boğan bu elim kazanın hemen ardından geçilen haberlerde, kazanın merhum kardeşimin hatalı “U” dönüşü yapması nedeniyle gerçekleştiği belirtilmişti.

Kardeşim o sırada eşiyle birlikte, kendi aracında, Araştırma Hastanesinden Malatya yönüne dönmekteydi. O noktada dönüş yapmasını gerektiren bir durum yoktu. Ancak haberler bu şekilde aktarıldığından ve kazayı görmediğimizden bir şey diyemedik.

Ancak yetkililer tarafından yapılan inceleme sonrası çizilen krokiler ve tutulan kaza özeti raporunda kardeşim merhum Abdullah Özyavuz’un suçsuz olduğu, hatalı dönüş yapan ve çarpan araçların kazaya karışan diğer araçlar olduğu belirtilmiştir. Buna ilişkin rapor ve krokiler elimizdedir.

Böyle vahim bir kaza sonrasında basın mensuplarının doğru haber almakta zorluk çekeceğinin bilincindeyiz. Dolayısıyla haberi yapan basın mensuplarının iyi niyetle, çevreden aldığı bilgilerle haber yaptığını düşünüyoruz. Kısacası, kazada kardeşimin kusurlu gösterilmesinden dolayı kimseyi suçlamıyoruz çünkü kazanın oluş şeklini bizler de bilmiyorduk.

Özyavuz ailesi olarak trafik kazalarında daha önce de yakınlarımızı kaybetmiştik. Yıllar önce 25 yaşındaki amcam oğlunu, 2012 yılında ise kızımı kazada kaybetmiştim. Son yaşadığımız kayıplar acımızı daha da derinleştirdi.

Hepimizin bildiği gibi trafik kazaları ülkemizde büyük bir sorun. Gerek eğitimsizlik, gerek karşısındaki insanların can ve mal güvenliğine saygı göstermeme nedenleriyle insanlarımız trafik kurallarına uymuyor, hız yapıyor ve binlerce canımız yitiyor. Trafik kazalarından ölümlerin bir an sona ermesi için toplum olarak ayağa kalkmamız ve üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bizlerin canı çok yandı, kimsenin canı yanmasın artık diyorum."

FOTOĞRAFLAR: Kaza sonrası ve yetkililerce düzenlenen kaza krokileri ile rapor..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız