SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşte Sandık..'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nde rektörlük seçimi başladı. Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan seçimleri İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Gündüz’de izlediler.

Rektörlük seçiminin başlaması öncesinde İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu bir konuşma yaptı. Hilmioğlu konuşmasında şunları söyledi:

“1.5 aylık süreç içerisinde yapılan propaganda faaliyetlerinde bir üniversite öğretim üyesine yaraşır, bir akademik insana yaraşır tarzda kırıcı ve dökücü olmadan, son derece düzeyli bir şekilde bir propaganda süreci de üniversitemizin de geçirmesine neden olduğu için huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyorum.

Aynı şekilde bütün öğretim üyelerimize de teşekkür ediyorum. Bu bir şekilde sancılı ama yaşanması gereken bir süreç olan üniversitelerde bu süreci eğitim-öğretim faaliyetlerini araştırma faaliyetleri ve sağlık hizmeti sunumu faaliyetlerini en az şekilde engelleyerek bu süreci atlattıkları içinde huzurlarınızda bütün öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum.

Her şeyin bir üniversite ortamına yaraşır, yakış tarzda geçtiğini burada tekrar huzurlarınızda ifade etmek istiyorum.

Divana bir profesör, bir doçent ve bir de yardımcı doçent belirlenecek. Oylamadan sonra buradaki işlemler sandık kurulu divan başkanı tarafından yönetilecektir.

Seçimin İnönü Üniversitesine ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

Rektör Hilmioğlu’nun konuşmasının ardından Divan ve sandık kurulu oluşturuldu.

Sandık Kurulu Başkanlığına Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kılıç, Doç.Dr. Bayram Şahin ve Yrd.Doç.Dr. Hayri Keser seçildiler.

Divan ve sandık kurulu başkanlığına seçilen Prof.Dr. Mustafa Kılıç yaptığı kısa konuşmada 419 öğretim üyesinin aday olmuş olanlara oy vereceğini , İnönü Ünivesitesi’nde 5. kez seçimli olarak rektör seçimi yapıldığını ifade etti.

Kılıç, oy verme işleminin 18.00’e kadar süreceğini bu saatte Kongre ve Kültür Merkezi’nin giriş kapılarının kapatılacağını bu saatten sonra oy vermeyle gelecek olanların oy kullanma haklarını kaybedeceklerini, ancak salonda bulunupta oy vermemiş olanların oylarını kullanabileceklerini ifade etti.

Kılıç,bu yıl seçimler için aday olanların isimlerinin yer aldığı pusula bastırıldığını, öğretim üyelerinin hangi adaya oy verecekse o adayın isminin yer aldığı pusulayı zarf içerisine koyarak sandığa atacağını, bu adaylar dışında öğretim üyelerinin bir başka adayı tercih etmeleri halinde ise boş pusulalara isimlerini yazarak oylarını kullanabileceklerini de belirtti.

Oy verme işlemi başladığında basın mensuplarının yanı sıra, oy verme hakkına sahip olmayan tüm misafirler ve üniversite personeli de salon dışına çıkartıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız