SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Size Arsa!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ekonomisine yıllık 200 milyon dolar katkısı olduğu belirtilen Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamında kapatılmasıyla sonuçlanacak süreci savunanların, buranın arazisi için geliştirdikleri birçok alternatif projeye karşın, aynı bölgede 45 dönüm “arsa” satışa çıkarılırken, herhangi bir proje adına buraya sahip çıkmaması dikkat çekiyor. Özel bir müzayede kuruluşunun Malatya’da astığı bez afişlerle satılacağı duyulan, bir süre önce özelleştirilen TÜPRAŞ’a ait Karakavak’taki 45 dönüm arsaya sahip tesislerin satışı için 4 Aralık günü belirlenirken, Malatya milletvekillerinin bu arsanın Şeker Fabrikası arazileri için gündeme getirilen “stad”, “hastane” gibi projeler için değerlendirilmesi, bu amaçla ilgili kuruluşlara tahsisini sağlamak için çaba göstermeleri isteniyor. TÜPRAŞ'ı satın alan gruba ait arsanın, gerekirse bu satışa kamu adına girilip alınarak, değerlendirilmesi gerektiği belirtiliyor. Bilindiği gibi Devlet Hastanesi'nin arkasında otobüs garajı olarak kullanılan Belediyeye ait arsa, sağlık tesisi kurulmak üzere Sağlık Bakanlığı'nca belediyeden satın alınmıştı.

MAŞTİ’NİN BATISI..
Eskidji adlı özel müzayede kuruluşunun, şehrin bazı yerlerine astığı bez afişlerle, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ)’ın satışa çıkarılan gayrimenkullerinden birinin de, Malatya- Karakavak’ta, MAŞTİ Şehirlerarası Otobüs terminalinin hemen batısında bulunan 45 bin 677 metrekare arsa ve üzerindeki tesisler olduğu ortaya çıktı.

Açık artırma yoluyla satılacağı belirtilen, imarlı bu alanla ilgili olarak Eskidji şirketinin internet sitesinde, “Malatya ili, merkez ilçesi, Karakavak mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır.3194 imar uygulaması yapılmaktadır. Parsel üzerinde;4 adet lojman binası, ambar binası, idare bina, kantar binası, atölye ve jeneratör binası, pompa transfer binası, 4 adet yangın söndürme kulübesi, 2 adet dolum iskelesi ve akaryakıt siloları bulunmaktadır. Adres: Karakavak Maşti Terminal Batısı, Ford Otomotiv Plaza Kuzeyi Merkez/Malatya” açıklaması da yeraldı.

Gayrimenkule 6 milyon 352 bin 671 YTL (6 trilyon 352 milyar 671 milyon TL) asgari satış bedeli konulduğu, satış işleminin 4 Aralık 2007 Salı günü saat 15.00’den itibaren, müzayede şirketinin İstanbul Yenibosna’daki müzayede salonu ile bağlantılı olarak Sürmeli Otel/Ankara, Ege Palas/İzmir adreslerinde yapılacağı belirtildi.

STAD, HASTANE, KÜLTÜR MERKEZİ VS..
Malatya ekonomisine yılda 200 milyon dolarlık direkt ve endirekt katkısı olduğu ifade edilen Malatya Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamında satışı ile ilgili girişimlerin ardından, bu satışın ardından Malatya’nın söz konusu fabrikanın arazilerinden nasıl faydalanacağına ilişkin projeler sık sık gündeme getiriliyor. Satışı savunanlarca, burada Belediyenin geniş bir yeşil alan düzenlemesi yapacağı, Kültür Merkezi kurulacağı, Stad için dahi düşünülebileceği, ayrıca bir kısmına da bölge hastanesi yapılacağı gibi “sempatik” projeler dillendiriliyordu.

Bugüne kadar hiç gündeme gelmeyen ve birkaç gün önce İHA muhabirlerinin satışla ilgili bazı yerlere asılan afişleri görünce fark ettikleri özelleştirilmiş TÜPRAŞ'a ait tesislerin ve arsasının satışı, Şeker Fabrikası arazisi için düşünülen yatırımların alternatif yerinin burası olduğunu gündeme getirdi.

MAŞTİ’nin hemen yanında, anayol yakınında, Şeker Fabrikası’nın civarında, birçok yatırım için düşünülen bir bölgede 45 dönümlük bir arsanın bu satışının kamu vicdanını yaralayacağı endişelerini ortaya koyuyor.

Malatya’nın iktidar partisine mensup 6 milletvekilinin, satış için kalan çok kısa süreye rağmen, ancak Malatya’nın gündemine satışına birkaç gün kala gelen bu gayrimenkulun; hastane, stad, kültür merkezi ya da MAŞTİ’nin gelişim projesi çerçevesinde değerlendirilebilmesi için tahsis edilmesi isteniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız