SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşte Size Logo.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:43:50
A- A+ PAYLAŞ
İstanbul'da yaşayan Malatyalı futbolseverlerden bir grup, adını Malatyaspor Futbol Kulübü olarak değiştiren Yeni Malatyaspor için belirlenen ve eleştirilere yolaçan logoya alternatif "kaplanlı" bir logo hazırlayarak, kulübe önerdi.
 
Taraftarlardan Özcan Erdoğan, Murat Akkan, Muharrem Akyüz, Selim Biçer, Ali Karadağ, Hüseyin Çıplak ve Ali İhsan Ağdoğan tarafından kulüp başkanlığına logo ekinde iletilen dilekçede şöyle denildi:
 
"İlkin değerli yönetime selam ediyor Malatyaspor'a gönül veren tüm siz değerli hemşehrilerimizi muhabbetle kucaklıyoruz.
 
Her ne kadar Yeni Malatyaspor’la geçen iki yıl içinde pek bir varlık gösterilememiş ve hayal kırıklığı yaratılmışsa da kongrede alınan kararlar; Malatyaspor Futbol Kulübü ismi, sarı-kırmızı renkleri ve modern logosu ile bu yeni süreçte gerek Malatya halkının gerekse gurbetteki hemşehrilerimizin desteğinin çok daha fazla artacağına olan inancımız büyük. Bunu gerek buradaki (İstanbul) derneklerimizde konuştuğumuz insanlarımızdan gerekse yine komşuluk ve arkadaş ortamında bir araya geldiğimiz hemşehrilerimizin ilgisinden rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Bunun bir diğer sebebi de Malatya’nın ve Malatyaspor’umuzun çok çok gerisinde olan Elazığ ilinin ve Elazığspor’un 20 küsur milyonluk borcuna rağmen Süper Lige çıkması olmuştur.
 
Takımların gerek isimleri gerekse renkleri ve logoları bir tutkudur. Bunlar üzerine tartışmalar pek kabul görmez. Ama işin daha başında isek her şeyin en güzelinin yapılması daha bir önem arzediyor. Örneğin iki yıldan beri arkadaş, dost ortamlarında bizler asla Yeni Malatyaspor’luyuz, sarı-siyahlıyız gibi bir ifade hiç kullanamadık, kullanamazdık, içimizden gelmiyordu. Bu bir ihanet gibi de sayılıyordu. Ama bu son kongrede almış olduğunuz Malatyaspor Futbol Kulübü ismiyle artık göğsümüzü gere gere Malatyaspor’luyuz, sarı-kırmızılıyız, Anadolunun, Doğunun Kaplanlarıyız diyebiliyoruz. Sportif faaliyetlerde gücü sembolize eden unsurlar, logolar çok önemlidir. Bu anlamıyla Kayısı bir futbol kulübü için en son tercih edilebilecek logoydu. Evet Malatya Belediyesinin logosu gayet tabii kayısı olabilirdi elbet. Ancak Malatyaspor’umuzun eskiden beri Kaplan lakabıyla ve logosuyla özdeşleştiği için yeni logosunun üzerinde bir kaplan figürünün olması gerçekten takımımızı daha da sevdirecek yeni doğan çocuklarımız, gençlerimiz gururla bunu taşıyacaklardır. Özellikle Anadolu kulüpleri içinde karpuzlu, üzümlü, mumlu basit logolu takımlar karşısında Malatyaspor’umuzu oldukça gösterişli ve kaliteli gösterecek olan kaplan figürünü arkadaşlarımızla düşünüp hazırda seçilmiş olan logomuzun üzerine uyguladık. Bilmiyorum sizler beğenecek misiniz? Veya daha farklı bir kaplan figürü düşünür müsünüz bilmiyoruz. Taraftarımızın, halkımızın bu duyarlığını özel bir ambleme dönüştürme arzusunu boşa çıkarmayacağınıza inanıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız