SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Spor Gazeteciliğimiz... 67 Transfer Haberinden Sadece Biri Doğru Çıktı...!

A- A+ PAYLAŞ

Bu yaz spor sayfaları yine boş durmadı, bol bol transfer yaptı. Ne var ki bu kez tüm zamanların rekoru da kırıldı. Basının üç büyük takım için öngördüğü 67 isimden sadece biri gerçekleşti; Partizanlı Sasa Iliç...

Radikal Spor Servisi'nin araştırması

Dünya Kupası yoktu, Avrupa Şampiyonası yoktu. Konfederasyon Kupası ve Dünya 20 Yaş Altı Gençler Şampiyonası tabii ki gözleri ve zihinleri doyurmadı. Peki ama onca boş sayfa nasıl dolacaktı? Cevabı tabii ki basit. Türk spor basını her yaz olduğu gibi transferlere sarıldı.

Formül de belli; yalandan kim ölmüş, yaz gitsin...

Ama bu kez bir ilke imza atıldığı rahatlıkla söylenebilir. Üşenmedik saydık (ki atladıklarımız da olabilir), tam 67 isim sayfalara sızmış durumda. Üstelik aralarında kalburüstü isimler var. Öyle ki Boca Juniors'tan Corinthians'a transferi olay olan Carlos Tevez'den, 'İlle de Real'i isterim' diye tutturan ve Konfederasyon Kupası'nda 'en parlak yıldız' olarak gözleri kamaştıran Robinho bile Fenerbahçe'nin transfer listesine girmeyi başardı.

Peki bu kadar ismin ardından net bir transferi telaffuz edebiliyor muyuz? Hakkını yemeyelim; spor medyamız en azından bir ismi tutturabildi: Malum, Partizan'ın kaptanı Sasa Iliç, birkaç gün önce kendisini Sarı-Kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Neyse, sonuç itibarıyla kurak geçeceği söylenen bir yaz bu kadar transfer haberiyle atlatıldı ya; bizim hiçbir yerde sırtımız yere gelmez.

FENERBAHÇE: Carlos Tevez (Corinthians), Roberto Carlos (Real Madrid), Diego Placente (Leverkusen), Lucio (Bayern Münih), Robinho (Santos), Nihat Kahveci (Real Sociedad), Emre Belözoğlu (Inter), Diego Lugano (Sao Paulo), Cicinho (Sao Poulo), Luisao (Benfica), Osorio (Santos), Nicolas Amoruso (Messina), Ivan Cordoba (Inter), Hamit Altıntop (Schalke 04), Halil Altıntop (Kaiserslautern), Vincent Kompany (Anderlecht), Julio Baptista (Sevilla), Juan Pablo Sorin (Villarreal), Olivier Dacourt (Roma), Gilberto Silva (Arsenal), Cris (Lyon), Denilson (Real Betis), Timmy Simons (Brugge), Edgar Davids (Inter)

GALATASARAY: Luis Figo (Real Madrid), Rui Costa (Milan), Kily Gonzales (Inter), Federico Insua (Independiente), Ze Roberto (Bayern Münih), Tomas Locatelli (Bologna), Thomas Buffel (Glasgow Rangers), Jonathan Walasiak (Standart Liege), Selim Benachour (Paris Saint Germain), Marcello Gallardo (River Plate), Facundo Quiroga (Sporting Lizbon), Shunsuke Nakamura (Reggina), Edgar Davids (Inter), Igor Biscan (Liverpool), Patrick Vieria (Arsenal), Bart Goor (Feyenoord), Juan Pablo Sorin (Villarreal), Camel Meriem (Bordeaux), Christian Vieri (Inter), Robert Pires (Arsenal), Sasa Iliç (Partizan)

BEŞİKTAŞ: Frederic Piquionne (Saint Etienne), Pascal Feindouno (Saint Etienne), Efstathios Tavlaridis (Lille), İbrahim Bakayoko (Osasuna), Yusuf Safri (Norwich City), Papa Bouba Diop (Fulham), Nenad Jestroviç (Anderlecht), Tobias Linderoth (FC Kopenhag), Igor Biscan (Liverpool), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV Eindhoven), Ndjitap Geremi (Chelsea), Jared Borgetti (Pachuca CF), Darko Kovaçeviç (Real Sociedad), Savo Miloseviç (Osasuna), Walter Pandiani (Deportivo La Coruna), Steffen Iversen (Valerenga), Wilmer Aguirre (Alinza Lima), Seyfo Soley (Genk), Patrice Bernier (Tromso), Javier Saviola (Barcelona), Maciej Zurawski (Wisla Krakow), Azar Karadas (Benfica)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız