SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte 'Suç Makinesi' Katil Zanlısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:45:55
İşte 'Suç Makinesi' Katil Zanlısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 4 gün önce esrarengiz bir cinayete kurban giden müzisyen Aziz Adaş’ın öldürülmesi olayının aydınlatılması konusunda Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu katil zanlısı yakalanarak gözaltına alındı. Katil zanlısının 97 suçtan kaydı bulunduğu öğrenildi. Müzisyeni öldüren ve 97 suçtan kaydı bulunan üniversite mezunu F.M.F. adlı zanlı tutuklandı. 

Malatya’da 8 Eylül günü, 2 çocuk babası müzisyen Aziz Adaş’ın öldürülmesi olayının aydınlatılması konusunda Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerinin yaptığı çalışmada, sürekli gizlenerek adres değiştiren katil zanlısı 4 gün sonra yakalandı ve çıkartıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Olay, Malatya merkez 8 Eylül günü Paşaköşkü’nden TOKİ’ye çıkan yol üzerinde Derme Sulama Kanalı’nın üzerindeki köprünün yakın mevkiinde meydana gelmişti. Aziz Adaş, yönetimindeki 06 KB 507 plakalı otomobil ile annesinin evine giderken, eve 100 metre kala, otomobile tabanca ile ateş açılmış ve yaralanan Adaş’ın kullandığı otomobil köprü korkuluklarına çarparak Derme Sulama Kanalı’na uçmuştu. Adaş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Uzun bir süreden beri İzmir’de yaşayan ve bu kentte tavernalarda sahne alan Adaş, kısa bir süre önce Malatya’ya gelmiş ve yeğeni olan polis memurunun düğününe katılmıştı.

Olayı geniş çaplı soruşturan Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, görgü tanıklarının, Aziz Adaş’ın kanala uçmadan önce bir kişi ile kısa süreli tartıştığını ve bu kişinin Aziz Adaş’a, “Burada beklemeyin. Sen mahallenin çocuğu değilsin” dediğini, bunun üzerinde Adaş’ın yanında bulunan E.C. ile araca binerek annesinin evine yaklaşırken, tartıştığı şahsın tabanca ile otomobile ateş açarak kaçtığını söylemeleri üzerine, polis ekipleri kaçan şüphelinin ve bindiği aracın peşine düşmüştü.

Polis ekipleri, zanlının otomobilini bir süre sonra terk edilmiş vaziyette bulurken, katil zanlısının F.M.F. (37) adlı şahıs olduğunu belirledi ve F.M.F.'yi yakalamaya çalıştı. Sürekli adres değiştiren katil zanlısının son gittiği adresi tespit eden Cinayet Bürosu ekipleri, şahsı yakaladı ve olayda kullandığı 7.65 mm. çaplı tabancayı da ele geçirdi.

Yakalanarak sorgulanan F.M.F., suçunu itiraf ederek, Aziz Adaş’ı tanımadığını ve olay gecesi yanlarına giderek, “Burada beklemeyin. Sen mahallenin çocuğu değilsin” dediğini belirtip, görgü tanıklarının ifadelerini de doğruladı.

F.M.F.’nin 97 ayrı suçtan dosyası bulunduğu ve kendisinin üniversite mezunu olduğunu, bir süre de öğretmenlik yaptığını söylediği öğrenildi.

F.M.F. çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, katil zanlısının cinayet olayından yarım saat önce bir gasp olayına karışmış olduğu iddiası da bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız