SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Tekel'i Satın Alanlar

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme kapsamında İngiliz- ABD ortaklığındaki BAT şirketine satılan Malatya Tekel Sigara Fabrikası'nı, bu şirketten yaklaşık 20 milyon dolar karşılığında geçtiğimiz hafta satın alan şirketin "Kays Yapı Endüstri ve Ticaret A.Ş." olduğu bildirildi.

İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu'na kayıtlı şirketin, yaklaşık 40 gün önce, 14 Temmuz 2010 tarihinde kurulduğu, 1 milyon lira sermayeli olan şirketin en büyük ortağının Malatya- Pütürgeli tekstilci- emlakçı Mehmet Duman olduğu öğrenildi.

43 dönümlük Tekel Sigara Fabrikası arsası ile binalarını BAT Şirketi'nden satın alan şirketin ortaklarının ayrıca tekstil ve maden işiyle de uğraştıkları, Kays Şirketi'nin idare merkezinin ise Bakırköy-İstanbul olduğu bildirildi.

Şirketin ortakları ve toplam 1000 olan ortaklık payı dağılımı ise şöyle:

Mehmet Duman (En büyük pay) - 400 Pay
Kemal Ayvacı -148 Pay
Ömer Faruk Ayvacı -50 pay
İlyas Ayvacı - 50 pay
Nevzat İnan - 83 pay
Necdet İnan - 41 pay
Hayati Benhabib - 28 pay
Doğa Tekstil A.Ş. adına Necati Aslıhan - 200 pay

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız