SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Valiliğin Logosu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği'nin düzenlediği logo yarışmasının sonuçlandığı ve oluşturulan jürinin 1081 eser arasından kullanılacak logoyu (yandaki) seçtiği açıklandı.

Valilikten konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

"Sürekli yenilenen ve gençleşen, hem tarihi değerleri, hem çağdaş nitelikleriyle yüksek yaşama standartlarına sahip ve örnek bir şehir olma yolunda kendini sürekli geliştiren Malatya’nın bu özelliklerini yansıtacak ve Malatya Valiliği kurum kimliğinde kullanılacak, özgün amblem/logonun tasarlanması amacıyla 18.01.2010-15.03.2010 tarihleri arasında bir yarışma düzenlenmiştir.

Yarışmaya 441 kişi 1081 eserle katılmış olup, Grafikerler Meslek Kuruluşu(GMK) Başkanı Yeşim DEMİR, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof.Hasip PEKTAŞ, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof.Fikret UÇAR, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Öğretim Görevlisi Fazıl ERCAN ve İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünden Okutman Fehmi KOLÇAK’tan oluşan seçici kurul 21.03.2010 tarihinde tüm eserleri tek tek değerlendirmiş, değerlendirme neticesinde; yarışmaya ELFİDA Rumuzu ile İstanbul’dan katılan Elif ŞİT’in eseri Malatya Valiliği Logosu olarak belirlenmiştir. Valiliğimizce de seçici kurulun kararı uygun görülmüştür.

Bir logonun kavram veya bilgileri en kısa sürede net biçimde ifade etme becerisi taşıması gerektiğinden hareketle bu logoda M harfi, kemerler, Malatya’nın tarihi dokusunu çağrıştıran formlar ve Kayısı biçimi ustalıklı bir biçimde dengeli olarak bir araya getirilmiştir. Ayrıca leke değeri olarak da çok güçlü bir forma sahiptir. Küçüldüğü zaman bile anlamından yitirmeler olmamaktadır. T.C Malatya Valiliği sözü de doğru bir dizayn ile yerleştirilmiştir. Seçilen renklerde hem kurumsal hem de dinamik bir tercih kullanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız