SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Vaziyetin Resmi!

A- A+ PAYLAŞ

Şahnahan Deresi, onun döküldüğü Tohma Çayı ve onun karıştığı Karakaya Baraj gölü, OSB atıklarıyla hızla kirleniyor. Yukarıdaki "ironik" fotoğraf, duyarsızlığın ve ilgisizliğin de bir resmi aynı zamanda..

İnönü Üniversitesi'nin Yrd.Doç.Dr. Didem Gökçe yönetimindeki duyarlı bazı bilim insanlarının, Organize Sanayi Bölgesi'nin biyolojik ve kimyasal atık içeren kirli sularının akıtıldığı Şahnahan Deresi'nin Tohma Çayı'na karıştığı bölgede çektikleri, tehlikeyi açık açık gösteren fotoğrafı daha önce yayınlamıştık. Bu habere konu olan fotoğrafımızın kompozisyonuna, önceki fotoğrafa oranla eklenenler, arka plandaki tehlike ve ön planda, her şeyden habersiz ve duyarsız koyun sürüsü!.. Fotoğraf bu haliyle sanki, konuya duyarsızlık ve sorumsuzluk içeren yaklaşımı yansıtan mesaj yüklü.. Tepkisizliğimiz ve koyun sürüsü hali!..

BİLİM İNSANININ İSYANI..
OSB'deki bazı tesislerin kimyasal ve biyolojik atıklarının sorumsuzca çevreyi kirletmesine yönelik haberlerimize, bir avuç bilim insanının dışında "ciddi bir tepki" gelmezken, haberleri izleyen yine bir bilim insanı, İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Murat Özmen'in isyanı yansıdı. Özmen, "Yıllardır Karakaya Baraj Gölüne organize sanayi atıklarının deşarj edilerek çevre ve insan sağlığının hiçe sayılmasına göz yuman, bizim bilimsel araştırmalarımızı göz ardı edip küçümseyen, görevlerini ihmal ve suistimal eden insanlar Malatya Haber'in bu görüntüleri yayınlamasından ve olayın üzerine cesaretle gitmesinden sonra acaba ne yapacaklardır ve ne diyeceklerdir, merak ediyorum. Tohma ve Karakaya'da Çevre İl Müdürlüğü'nün gözü önünde çevre katliamı yapılmaktadır. Burada yetiştirilen balıklar insanlar tarafından tüketilmektedir. Bu acı tabloya artık göz yumulmamalıdır. Burada avlanan ve özellikle ucuza satıldığı için fakir insanlar tarafından tüketilen balıklar insanlarda kanser nedeni olmamalıdır. Bu duruma yetkililer acilen el koymak zorundadırlar." dedi.

Malatya'nın yetkili ve sorumlularından ses çıkmazken, kendilerine "süslü" dayanışma ve birarada harekete dair isimler koyup, demokrasi havarisi kesilen, memleketin idaresine dair görüşlerini sık sık kamuoyuna duyuran sözde "Sivil Toplum Örgütleri" ise her zaman olduğu gibi bu tür konulara duyarsızlık ve ilgisizliklerini sürdürüyorlar.

FOTO: Birkaç ay önce çekilen bu fotoğrafı "Genel Vaziyet" ifadesi olarak okurların dikkatine sunuyoruz. (Kasım GÜMÜŞ- Orhan ALKAYA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız