SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Vekil Performansları

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komitesi Derneği (TÜMİKOM) Malatya Milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) performanslarını açıkladı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde, TÜMİKOM Genel Koordinatörü Mustafa Durna ve Gazeteci Yazar Raşit Kısacık, milletvekillerinin TBMM'deki performanslarının değerlendirilmesiyle ilgili raporu ortak açıkladılar.

TÜMİKOM tarafında her yıl düzenli olarak hazırlanan ‘Milletvekilleri Performans Raporu’nda, 7 Malatya milletvekilinden sadece CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, bireysel performans ortalamasında TBMM ortalamasının üstüne çıkarken, AKP’li 6 vekil ise ortalamanın altında kaldı.

TÜMİKOM (Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği) tarafından 23. Dönem 3. yasama yılı performans raporları açıklandı. Verilere göre, TBMM’de yer alan tüm milletvekillerinin performans ortalaması yüzde 53.70 olarak belirtilirken, Malatya milletvekilleri TBMM ortalamasının üzerine çıkarak yüzde 78,4 gibi bir oran yakaladılar. Bireysel performans bazında ise 6 AKP’li vekil TBMM genel ortalamasının altında kalırken, Ferit Mevlüt Aslanoğlu genel ortalamanın üzerine çıkan tek vekil oldu.

EN ETKİN VEKİL ASLANOĞLU
Hazırlanan raporda milletvekillerinin çeşitli etkinliklere katılma, oturumlara katılma, söz alma gibi bir çok alanda istatistikî bilgileri yer alıyor. Yasama ve Denetim etkinlikleri toplamı baz alındığında TBMM’nin Malatya milletvekilleri arasında en etkin vekil CHP’den Mevlüt Aslanoğlu oldu. Aslanoğlu’nun Yasama etkinliği bölümünde 391, Denetim etkinliği bölümünde ise 70 etkinlik sayısına ulaşarak toplam 461 etkinlik ile ilk sırada yer aldığı açıklandı. Aslanoğlu’nu 26 etkinlik rakamı ile AKP’li vekil Mücahit Fındıklı izledi. Etkinlik kategorilerinde ise 43 kategoride Mevlüt Aslanoğlu yine ilk sırada yer alırken, 12’şer kategoride de AKP’li vekiller Mücahit Fındıklı ile Öznur Çalık 2’nci ve 3’üncü sırada yer aldılar.

DENETİM ETKİNLİĞİ BULUNMAYAN 2 AKP’Lİ VEKİL VAR
Hazırlanan raporda çok ilginç istatistiklerde yer alıyor. Bunlarda en göze batanı ise hiçbir denetim etkinliğinde bulunmayan Malatya milletvekilleri kategorisinde AKP’den Fuat Ölmeztoprak ile Mücahit Fındıklı yer alıyor. Raporda, başkanlık divanı kararıyla devamsızlıktan muaf olan vekil olarak Ömer Faruk Öz, en çok genel kurul ve komisyon devamsızlığı olan vekil olarak Ferit Mevlüt Aslanoğlu, genel kurul devamsızlığı olmayan vekil olarak Mehmet Şahin gösteriliyor. Hakkında dokunulmazlığının kaldırılması istenen vekil olarak Mehmet Şahin görünürken, heyet olarak yurtdışına çıkan vekiller olarak ta Mehmet Şahin, Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık yer alıyor.

“İSTATİSTİKLERİN TAMAMI BELGELİDİR”
TÜMİKOM Genel Koordinatörü Mustafa Durna, hazırlanan bu rapordaki tüm istatistikî bilgilerin tamamen belgeli olduğunu ve tahmin veya başka varsayımlara dayanılarak hazırlanmadığını söyledi. Durna bu raporun hazırlanmasındaki amacın seçmenlere seçtikleri vekiller hakkında bilgiler sunmak ve oy kullanacaklara düşünme fırsatı vermek olduğunu belirterek; “Bu raporun hazırlanmasında yararlanılan kaynaklar TBMM 23. Dönem 3. Yasama Yılını kapsayan ve milletvekillerinin itiraz süreleri dolduktan sonra meclis başkanlığınca yayınlanan, TBMM’nin resmi belgeleridir. Bu resmi belgeler, TBMM tutanaklarında tanımlandığı şekliyle TÜMİKOM tarafından geliştirilen bir yöntemle kategorilere bölünerek, değerlendirilmiş ve rapor haline getirilmiştir. Kategori tanımlarımızda TBMM’nin kendi özgül terminolojisine tamamen bağlı kalınmıştır” açıklamasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız