SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Veriler.. İptal Niye?

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:07:40
İşte Veriler.. İptal Niye?
A- A+ PAYLAŞ

THY'nin bağlı firması Anadolu Jet ile Ankara'ya yaptığı "sabah git- akşam dön" seferinin iptali kararından vazgeçmemesi tepkilere yolaçarken, Malatya'da sivil uçak yolcu taşımacılığı ile ilgili rakamlar, bu kurumun sefer iptali ile ilgili kararını neye göre verdiği tartışmalarına yolaçtı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı rakamlara göre, Malatya’da yılın ilk 4 ayında uçak trafiğindeki rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 oranında artarken, yolcu sayısı ise buna karşın yüzde 20 oranında artış gösterdi. Malatya’da geçtiğimiz yılın ilk 4 ayı ile bu yılın ilk 4 ayı arasındaki yolcu sayısındaki artış 35 bin olarak gerçekleşti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün kendi internet sitesinde yayımladığı istatistik rakamlara göre; Malatya Havalimanına 2013 yılının Ocak-Nisan döneminde 4 aylık sürede toplam 2 bin 253 uçak trafiği yaşanırken, 2014 yılının Ocak- Nisan döneminde ise 4 aylık dönemde yüzde 2 artış ile toplam 2 bin 282 uçak trafiği yaşandı.

UÇAKTA YÜZDE 2, YOLCUDA YÜZDE 20 ARTIŞ 

Malatya Havalimanı’ndaki yolcu trafiğinde ise 2013 yılının Ocak-Nisan döneminde yılın ilk 4 ayında toplam 182 bin 642 yolcu taşındı. 2014 yılının Ocak- Nisan döneminde yılın ilk 4 ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında artış sağlanarak toplam 218 bin 467 yolcu taşındı. Malatya’da geçen yılın ilk 4 ayına göre toplamda 35 bin 825 yolcu  artış sağlandı. 

Malatya Havalimanıı’ndaki yüzde 2 oranındaki uçak trafiğindeki artışa göre, yolcu sayısındaki yüzde 20 oranındaki artış sağlanması karşısında THY’nin Malatya-Ankara sabah gidiş, akşam geliş seferini iptal etmesi anlaşılmıyor.

YOLCU ARTARKEN, SEFER İPTALİ!..

Bu arada, THY'nin bünyesindeki Anadolu Jet ile Malatya'ya günlük 2 kez yaptığı seferlerden, Malatya'dan Ankara'ya "sabah git- gece dön" diye de adlandırılan seferini 2 Haziran'dan itibaren iptal etme kararı, tepkilere rağmen kaldırılmazken, Malatya'nın hava yolu yolcu trafiğine ilişkin rakamları, THY'nin iptal kararını hangi kritere göre aldığı sorusunu akla getirdi. 

HABER: Burhan KARADUMAN, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız