SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Yabancı Gerçeği...

A- A+ PAYLAŞ

Kulüplerin çoğu, lejyoner sınırlamasının kaldırılmasını istiyor. Ancak elindekilerin büyük bölümünden yararlanamıyor.

Malatya, Samsun, Rize ve Antep örnekleri ortada. Yabancı transferinde rekor kırdılar. Ama yarısını bile kullanamadılar.

Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz hafta, 6 olan yabancı futbolcu sınırlamasının kaldırılması konusunu görüştü ve mevcut statünün devam ettirilmesini kararlaştırdı. Kararın çıkmasıyla birlikte de ortalık karıştı. Başını Fenerbahçe'nin çektiği kulüpler ki 'sayısının 10 olduğu Futbol Federasyonu Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu tarafından ifade edildi' sınırlamanın kaldırılması yönündeki tavırlarını sürdürdü. Ancak genel tabloya bakıldığında yabancılar açısından kulüplerimizin durumunun hiç de iyi olmadığı açıkça görülüyor. Lig TV yorumcusu Dr. Gürkan Kubilay'ın derlediği istatistiki bilgilere göre, ligimiz tam bir yabancı çöplüğü durumunda.

REKOR KIRDILAR AMA

Yabancı konusunda en istikrarlı kulüp F.Bahçe. Sarı-Lacivertli ekip, sezona altı yabancı ile başladı, hepsini de oynatıyor. G.Saray, Denizlispor, Diyarbakırsor, Kayserispor ve Sivasspor dışındaki kulüpler ise bu açıdan tam bir hayal kırıklığı yaşıyor. İşte Beşiktaş örneği... Siyah-Beyazlılar, sezona 8 yabancıyla girdi. Şu anda kadrosunda 5 yabancısı var ve bunlardan sadece 4'ünü kullanabiliyor. Kümede kalma mücadelesi veren takımların durumu daha da vahim. Hepsi bu konuda rekora imza attı ama ellerindeki yabancı futbolcuların yarısını bile kullanamadı. Diyarbakır ise istikrarına rağmen, hala alt sıralardan kurtulamıyor.

ÇOK DEĞİL KALİTELİ

Her kulübün yabancı sayısının artırılması için bir nedeni var. Fenerbahçe, Avrupa'da başarılı olabilmenin yolunun sınırlamanın kaldırılmasından geçeceğini savunuyor, İngiliz ve İspanyol kulüplerini örnek gösteriyor. Maddi açıdan daha küçük kulüpler ise yerli oyuncuların fiyatlarının yüksekliğinden yakınıyor ve yeterince güçlü kadro kuramamaktan şikayetçiler. Ancak rakamlar ortada. İstatistikler, başarının yolunun çok yabancı transfer etmekten değil, iyi ve kaliteli isimleri almaktan geçtiğini net bir şekilde gösteriyor. Bunun yanında sınırlamanın kaldırılmasının Türk futboluna vuracağı darbeyi de düşünürsek, 6 yabancının 'yeterli' olduğu sonucuna ulaşılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız