SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Yeni Açlık Sınırı!

A- A+ PAYLAŞ
 
Temmuz ayında açlık sınırı 3 TL 587 kuruş artarak 981 TL'ye yükseldi...
 
Memur Sendikaları Konfederasyonunun (Memur-Sen) yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, Temmuz ayında açlık sınırı 3 TL 587 kuruş artarak 981 TL'ye yükselirken, yoksulluk sınırı ise 47 TL düşüş göstererek 2 bin 693 TL olarak hesaplandı.
 
Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, araştırma sonuçlarına göre açlık sınırının bir önceki aya göre artarken, yoksulluk sınırında düşüş gözlendiği ifade edildi.
 
Açıklamada, Haziran'da 978 TL 51 kuruş olarak hesaplanan 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 3 TL 587 kuruş artarak 981 TL 638 kuruşa yükseldi. 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı ise, Haziran ayına göre, 47 TL 291 kuruş düşüş göstererek 2 bin 693 TL 286 kuruş olarak tespit edildi.
 
Araştırmaya göre, gıda maddesi fiyatlarında Temmuz ayında bir önceki aya göre ortalama yüzde 2,1'lik bir artış oldu. Gıda fiyatlarında Haziran ayına göre en göze çarpan değişim, yüzde 58,39 artışla sivri biber, yüzde 56,30 artışla çarliston biber, yüzde 16,86 artışla dolmalık biber, yüzde 14 artışla limon, yüzde 12,71 artışla yeşil soğan ve yüzde 7,70 artışla kuru sarımsak fiyatlarında olduğu kaydedildi. Gıda fiyatlarında en göze çarpan düşüş, Haziran ayına göre yüzde 13,40'la kuru soğanda, yüzde 9,67'yle muzda, yüzde 8,60'la semizotunda ve yüzde 5,77'yle kabak fiyatlarında gözlendi.
 
Temmuz ayında Haziran ayına göre giyim fiyatlarında da ortalama yüzde 2,72'lik bir düşüş oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız