SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Yeni Komuta Kademesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:28:54
İşte Yeni Komuta Kademesi
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos 2013'ten geçerli olmak üzere, 34 general ve amiral bir üst rütbeye, 50 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 33 general ve amiralin görev süreleri ise bir yıl uzatıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı’na Orgeneral Servet Yörük getirildi. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması beklenen ancak Ergenekon davasında adı geçtiği için hükümetin sıcak bakmadığı iddia edilen Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu emekli edildi.

TÜM KUVVET KOMUTANLARI EMEKLİ EDİLDİ

Mevcut Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Komutanları emekliye sevk edildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2. Başkan Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Oramiral Bülent Bostanoğlu atandı. Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu'nun yerine Orgeneral Servet Yörük atandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirilmesi beklenen Kalyoncu da emekliye sevkedildi.

ATAMAN HARP AKADEMİLERİNE

Harp Akademileri Komutanlığı'na Orgeneral Yalçın Ataman, Birinci Ordu Komutanlığına Orgeneral Ahmet Turmuş getirildi.

Genelkurmay İkinci Başkanlığı'na ise rütbesi orgeneralliğe yükseltilen Korgeneral Salih Zeki Çolak getirildi.

KOR'DU, OR OLDU DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA GETİRİLDİ

Donanma Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu ilk kez 'Kor' rütbesiyle YAŞ'a katılan isim olmuştu. Bostanoğlu'nun rütbesi oramiralliğe yükseltildi.

34 amiral ve general üst rütbeye, 50 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

KALYONCU'YA HÜKÜMETİN SICAK BAKMADIĞI İDDİA EDİLİYORDU

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’ya hükümetin sıcak bakmadığı iddia edilmişti. Bu iddialara gerekçe olarak Kalyoncu'nun isminin Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan İbrahim Şahin'in ifadelerinde ve MİT tarafından Genelkurmay'a 2005'te adları bildirildiği ileri sürülen 'Karargah Evleri' yöneticileri arasında yeraldığı iddiaları gösterildi.

Kalyoncu'nun adı ayrıca 2006'da düzenlenen bir güvenlik zirvesinde 'irticai tehdit var' diyerek komutanların hükümeti suçladığı ve Erdoğan'ın da bu suçlamalara sert tepki verdiği toplantıdaki generaller arasında geçtiği ileri sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız