SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Yeni Komuta Kademesi

A- A+ PAYLAŞ
 
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) komuta kademesi 3 gün süren Yüksek Askeri Şûra toplantısının ardından belirlendi.Genelkurmay Başkanı Org. Özel oldu. Özel 4 yıl süreyle bu görevde kalacak.
 
Yüksek Askeri Şûra (YAŞ), çalışmalarını dünkü 3’üncü oturumla tamamladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından alınan kararlar kamuoyuna açıklandı. 
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever YAŞ kararlarını kamuoyuna açıkladı: Sever'in açıklamasına göre; 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Hayri Kıvrıkoğlu
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Oramiral Emin Murat Bilgel
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Orgeneral Mehmet Erten
Jandarma Genel Komutanlığı'na Org. Bekir Kalyoncu atandı.
 
Sever, gazetecilerin Genelkurmay Başkanlığına bu görevi vekaleten yürüten Orgeneral Necdet Özel'in getirilip getirilmediğinin sorulması üzerine, “Genelkurmay Başkanının atamasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı beklenmektedir, orada bir sorun yok zaten bellidir. Onun ayrı bir prosedürü vardır, o işlemektedir. Bakanlar Kurulu kararı çıktıktan sonra o buraya gelecek, onun ayrı bir prosedürde işleyecek” dedi. Org. Özel Bakanlar Kurulu'nun kararıyla 4 yıl bu görevde kalacak.
 
Korgeneral Erten rütbesi yükseltilerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. Org. Erten yaş haddinden dolayı bu görevi bir yıl sürdürebilecek. Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Aslan Güner, Harp Akademileri Komutanlığı'na getirildi. Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Org. Saldıray Berk emekliliğini istedi. Org. Berk'in yerine 'İnternet Andıcı' soruşturması kapsamında savcının hakkında yakalama kararı talep ettiği Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler getirildi. 3. Ordu Komutanı Org. Yalçın Ataman 1. Ordu Komutanlığı'na getirildi. 2. Ordu Komutanı Org. Servet Yörük görevinde kaldı. Org. Hulusi Akar Genelkurmay İkinci Başkanlığı'na, orgeneralliğe yükseltilen Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüd Başkanı Korgeneral Abdullah Atay Ege Ordu Komutanlığına ve 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Ahmet Turmuş 3. Ordu Komutanlığına atandı. Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Nusret Güner Donanma Komutanlığına getirilirken, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı YAŞ üyesi oldu. 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasında yargılanan Albay Dursun Çiçek emekliye ayrıldı.
 
TUTUKLU 14 GENERALE BİR YIL TEMDİT
 
Sever, terfisi gelen Balyoz davasından tutuklu 14 generalin görev süresinin bir yıl temdit edildiğini de (uzatıldığını) açıkladı.
 
İŞTE GÖREV SÜRESİ UZATILAN İSİMLER
YAŞ kararları ile 8 korgeneral, 1 koramiral, 14 tümgeneral, 3 tümamiral, 17 tuğgeneral, 6 tuğamiralin görev süresi 1 yıl uzatıldı.
 
Yüksek Askeri Şura kararlarına göre, görev süresi 1 yıl uzatılan Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli şöyle:;“Korgeneraller İsmail Hakkı Pekin, Nejat Bek, Ömer Necati Özbahadır, Mustafa Korkut Özarslan, Galip Mendi.
Tümgeneraller Ahmet Yavuz, Salim Erkal Bektaş, Abdullah Dalay, İhsan Balabanlı, Yüksel Öztekin, Berkay Turgut, Yaşar Bal, Musa Avsever, Ömer Bayraklı, Orhan Turfan.
Tuğgeneraller Orhan Köprü, Hamza Koçyiğit, Mehmet Ali Yıldırım, Kasım Erdem, Asım Bülent Aker, Levent Gözkaya, Ersun Altunsoy, İzzet Çetingöz, Osman Ünlü, Murat Üçüncü, Fevzi Cömert.”
 
Görev süresi 1 yıl uzatılan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli şöyle:
“Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, tümamiraller Halit Özkoç, Haydar Mücahit Şişlioğlu, Atilla Kezek,tuğamiraller Ahmet Türkmen, İsmail Taylan, Sualp Tayfun Atılır, Nadir Hakan Eraydın, Ercüment Tatlıoğlu.”
 
Görev süresi 1 yıl uzatılan Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli şöyle:
“Korgeneraller Korcan Pulatsü, Ziya Güler, tümgeneraller Semih Birdoğan, Beyazıt Karataş, Atilla Özler,tuğgeneraller Mustafa İlhan, Haşmet Cihangir Kadakal.”
 
Görev süresi 1 yıl uzatılan Jandarma Genel Komutanlığı personeli şöyle:
“Korgeneral Fikret Demirtaş, Tümgeneral Tunay Bilgen, tuğgeneraller Ali Aydın, Ümit Yılmaz, Murat Kırkaya”
 
Görev süresi 1 yıl uzatılan Gülhane Askeri Tıp Akademisi personeli ise şöyle:
“Tuğgeneral Yusuf Ziya Yergök, Tuğamiral Okan Özcan.”
 
36 GENERAL VE AMİRAL BİR ÜST RÜTBEDE
 
Yüksek Askeri Şura'da, 36 general ve amiral bir üst rütbeye, 49 albay ise general ve amiralliğe yükseltilirken, 49 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.
Yüksek Askeri Şura'nın bugün tamamlanan toplantısında, general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karar bağlandı.
 
Buna göre, 30 Ağustos 2011 tarihinden geçerli olmak üzere 36 general ve amiral bir üst rütbeye, 49 albay ise general ve amiralliğe yükseltilerken, 49 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.
 
37 GENERAL KADROSUZLUKTAN EMEKLİ
 
Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 37 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2011 tarihinden itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurdukları için 1 Eylül 2011 tarihinden itibaren emekliye ayrıldı.
 
Açıklamada bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Türk milletine, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ailelerine hayırlı olması dilendi.
 
Açıklamada ayrıca, “Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerinin tamamlayarak 30 Ağustos 2011 tarihinden itibaren görevden ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza da fedakar ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz” ifadesine yer verildi.
 
KARA KUVVETLERİ'NDE TERFİLER
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığında 3 korgeneral orgeneralliğe, 5 tümgeneral korgeneralliğe, 11 tuğgeneral tümgeneralliğe, 24 albay tuğgeneralliğe terfi etti.
 
YAŞ kararlarına göre, Korgeneral Hulusi Akar, Korgeneral Abdullah Atay ve Korgeneral Ahmet Turmuş orgeneralliğe yükseltildi.
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığında korgeneralliğe yükseltilen tümgeneraller şunlar:
“Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, Tümgeneral İsmail Serdar Savaş, Tümgeneral Yıldırım Güvenç, Tümgeneral İhsan Uyar, Tümgeneral Alaeddin Örsal.”
 
Tümgeneralliğe yükseltilen tuğgeneraller ise şöyle:
“Tuğgeneral Yavuz Türkgenci, Tuğgeneral Tayyar Süngü, Tuğgeneral İshak Ceylan, Tuğgeneral Erdoğan Akyol, Tuğgeneral Mete Salt, Tuğgeneral Satı Bahadır Köse, Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak, Tuğgeneral İlhan Bölük, Tuğgeneral Ali Doğan İnce, Tuğgeneral İlyas Bozkurt.”
 
Tuğgeneralliğe yükseltilen albaylar şunlar:
“Tank Kurmay Albay Asım Kocaoğlu, Tank Kurmay Albay Lokman Ali Yılmaz, Topçu Kurmay Albay Kemal Yeni, Piyade Kurmay Albay Mehmet Şükrü Eken, Topçu Kurmay Albay Hasan Nevzat Taşdeler, Topçu Kurmay Albay Erhan Uzun, Topçu Kurmay Albay Kemal Başak, Topçu Kurmay Albay Mustafa İlter, Piyade Kurmay Albay Bilgehan Saymaz, Topçu Kurmay Albay Mehmet Topçu, Topçu Kurmay Albay Halil Erkek, Topçu Kurmay Albay Orhan Gündüz, Topçu Kurmay Albay Şafak Gök, Topçu Kurmay Albay Mehmet Göktan, Topçu Kurmay Albay Nuri Cankıymaz, Topçu Kurmay Albay Mehmet Karadayı, Topçu Kurmay Albay Mehmet Dişli, İstihkam Kurmay Albay Celalettin Bacanlı, İstihkam Kurmay Albay Gürsel Yüz, Piyade Kurmay Albay Necdet Tuna, Topçu Kurmay Albay Zeki Gürcan, Piyade Albay Necati Tekin, Muhabere Albay Mesut Bedri Usta, Tabip Albay Muzaffer Öztosun.”
 
DENİZ KUVVETLERİ'NDE TERFİLER
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 1 koramiral, 1 tümamiral, 3 tuğamiral ve 7 kurmay albay bir üst rütbeye yükseltildi.
 
YAŞ kararlarına göre, koramiral Nusret Güner oramiralliğe, Tümamiral Veysel Kösele koramiralliğe, Tuğamiraller Kemalettin Gür, Hasan Şükrü Korlu ve Emin Sami Örgüt tümamiralliğe yükseltildi.
 
Ayrıca deniz kurmay albaylar Mustafa Zeki Uğurlu, Ali Murat Dede, Aydın Şirin, Hasan Nihat Doğan, Muhittin Elgin, Hayrettin İmren ile Deniz Mühendis Albay Ahmet Çakır tuğamiralliğe terfi etti.
 
HAVA KUVVETLERİ'NDE TERFİLER
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığında 2 tümgeneral, 5 tuğgeneral ve 10 albay bir üst rütbeye yükseltildi.
 
Buna göre, Korgeneral Mehmet Erten orgeneralliğe, tümgeneraller Nezih Damcı ve Mehmet Çetin korgeneralliğe, tuğgeneraller Muhittin Fatih Sert, Ziya Cemal Kadıoğlu, Ateş Mehmet İrez, Yılmaz Özkaya ve Atilla Öztürk tümgeneralliğe terfi etti.
 
Hava pilot kurmay albaylar Fethi Alpay, Serdar Gülbaş, Semih Koşucuoğlu, Atilla Darendeli, Suat Murat Semiz, Şaban Umut, Uğur Buldu, Koray Uz ve Hava Savunma Kurmay Albay Ahmet Cural ile Hava Uçak Bakım Kurmay Albay İhsan Özdamar tuğgeneralliğe yükseltildi.
 
JANDARMA'DA TERFİLER
 
Jandarma Genel Komutanlığında 1 tümgeneral, 2 tuğgeneral ve 4 albay bir üst rütbeye terfi ettirildi.
 
YAŞ kararlarına göre, Tümgeneral İbrahim Yaşar korgeneralliğe, tuğgeneraller Ali Lapanta ve Arif Çetin tümgeneralliğe getirildi. Kurmay albaylar Niyazi Erhan Patır, Necdet Güngör, Hacı İlbaş ile Jandarma Albay Hacı Abdullah Doğan tuğgeneralliğe yükseltildi.
 
GATA'da Tuğgeneral Sadettin Çetiner Tümgeneralliğe, Prof. Tabip albaylar Halil İbrahim Altınsoy, Sait Bağcı, Mehmet Levhi Akın tuğgeneralliğe, Prof. Deniz Tabip Albay Cem Tayfun tuğamiralliğe terfi ettirildi.
 
İŞTE TSK'NIN YENİ KOMUTA KADEMESİ:
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel:
Orgeneral Necdet Özel; 1950 yılında Ankara’da doğdu. 1969 yılında Kara Harp Okulundan, 1970 yılında Piyade Okulundan mezun oldu. 1978 yılına kadar, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanı olarak görev yapan Orgeneral ÖZEL, 1980 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu.
Kurmay subay olarak sırasıyla; Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Karargâhında Harekât Plan Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliğinde Şube Müdürlüğü ve Genel Sekreterlik, Kara Harp Okulu Kurmay Başkanlığı, 17’nci Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü. Orgeneral Necdet Özel, 1995 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti ve bu rütbede 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı ile Kara Kuvvetleri İç Güvenlik Harekât Dairesi Başkanlığı yaptı ve 1999 yılında Tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile 39’uncu Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı ile Kara Harp Akademisi Komutanlığı yapmış ve 2003 yılında Korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 7’nci Kolordu Komutanlığı ve K. K. Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcılığı yapmış ve 2007 yılında Orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile 2007-2008 yılları arasında Ege Ordusu Komutanlığı, 2008-2010 yılları arasında da 2’nci Ordu Komutanlığı yaptı. Orgeneral Özel, 4 Ağustos 2010 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı. TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası, Kırgızistan Kahraman Madalyası, Romanya Askerî Yüksek Liyakat Madalyası ve Moğolistan Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan Orgeneral Necdet Özel, Kamuran Özel ile evli ve bir çocuk babası. Org. Özel, Jandarma Genel Komutanı olarak görev yaptığı 30 Ağustos 2011 YAŞ toplantısı öncesi Orgeneral Işık Koşaner'in emekliliğini istemesi üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanvekilliği görevlerine atandı. Org. Özel'in asaleten atanması için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor.
 
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu:
Org. Hayri Kıvrıkoğlu, 1948 yılında Konya'da doğdu. Babası emekli Tuğgeneral Mustafa Kıvrıkoğlu.. 1969 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1970 Yılında İstihkam Okulu’ndan mezun oldu. 1977 yılında kadar Kara Kuvvetleri’ne bağlı çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanlığı yapan Kıvrıkoğlu, 1979 yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun oldu, ardından Kurmay Subay olarak; 3’üncü Ordu Komutanlığı’nda karargâh subaylığı, 8’inci Kolordu Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli il sıkıyönetim komutan yardımcılığı emrinde karargâh subaylığı, NATO Güneydoğu Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire istihbarat şube karargâh subaylığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Özel İstihbarat Başkanlığı Dış İstihbarat Şube Müdürlüğü, 66’ncı Zırhlı Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Belçika/Mons’da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı’nda (shape) Harekât Başkanlığı Tatbikat ve Değerlendirme Şube İrtibat Kısım Amirliği ve Silah Kontrol Şube Müdürlüğü ile 4’üncü Kolordu 229’uncu Motorlu Piyade Alay Muharebe Grup Komutanlığı görevlerini yürüttü. 1996 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 3’üncü Ordu Komutanlığı Harekât Kurmay Başkanlığı ve 8’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2000 yılında Tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile 3’üncü Mekanize Piyade Taktik Tümen Komutanlığı ve Belçika Mons’da Millî Askerî Temsil Heyeti (NMR) Başkanlığı görevlerini yürüttü, 2004 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 9’uncu Kolordu Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2008 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etti ve Ege Ordusu Komutanlığı görevine atandı. 30 Ağustos 2010 tarihinden geçerli olarak 1. Ordu Komutanlığı görevine atandı. 30 Ağustos 2011 YAŞ toplantısında Org. Kıvrıkoğlu Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. Asiye Hale Kıvrıkoğlu ile evli olan Hayri Kıvrıkoğlu'nun iki çocuğu var. Genelkurmay Eski Başkanlarından Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun kuzeni olan Hayri Kıvrıkoğlu İngilizce biliyor.
 
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel: 
Emin Murat Bilgel 1952 yılında Üsküdar’da doğdu. 1970 yılında Deniz Harp Okulu’ndan mezun oldu, iki yıl subay olarak öğrenime devam ederek 1972 yılında
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda fiilen göreve başladı. 1978 yılına kadar Deniz Kuvvetleri’ne bağlı çeşitli gemilerde branş subaylığı yapan Koramiral Bilgel 1980 yılında Deniz Harp Akademisi’nden mezun oldu. 1997 yılında Tuğamiralliğe, 2001 yılında Tümamiralliğe, 2005 yılında Koramiralliğe terfi eden Bilgel, 30 Ağustos 2009 tarihinden geçerli olarak Oramiralliğe terfi etti ve Donanma Komutanlığı görevine atandı. Oramiral Bilgel, 30 Ağustos 2011 YAŞ toplantısında Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.
 
 
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten: 
Mehmet Erten 1948 yılında Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Milas’ta tamamlayarak 1963 yılında Askeri Hava Lisesine, 1966 yılında Hava Harp Okuluna girdi ve 1968 yılında Asteğmen olarak mezun oldu. 2 nci Ana Jet Üs Uçuş Okulu ve 3 ncü Ana Jet Üs Komutanlıklarında uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 5 nci Ana Jet Üs Komutanlığı 152 nci Filoya atandı. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katıldı ve 1975-1979 yılları arasında 4 ncü Ana Jet Üs Komutanlığı 142 nci Filo Komutanlığında görev yaptı. 1981 yılında Hava Harp Akademisi eğitimini tamamladı ve sırası ile 4 ncü Ana Jet Üs ve 9 ncu Ana Jet Üs komutanlıklarında Harekat Subaylığı, Hava Kuvvetleri Personel Başkanlığı Plan Şube Müdürlüğünde Proje Subaylığı görevlerini yaptı. 1988-1989 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Hava Komuta-Kurmay Kolejini ve Akademik Öğretmen Kursunu tamamladı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı Personel Yönetim Şube Müdürlüğü görevine atandı, daha sonra Hollanda’da Nato Havadan İhbar-Kontrol Teşkilatında görev yaptı, 12 nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı ve Harekat Komutanlığı yaptı ve GENKUR Bşk.lığı Lojistik Plan Şube Müdürlüğüne atandı. 30 Ağustos 1999 tarihinde Tuğgeneralliğe terfi ederek Hava Kuvvetleri Komutanlığı Plan Prensipler Başkanlığı Plan Program Daire Başkanı olarak atandı. Tuğgeneral Erten Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 04 Ağustos 2001 tarihli General atamaları emri ile 12 nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına atandı.  30 Ağustos 2003 tarihinde Tümgeneralliğe terfi ederek Hava Loj.K.lığı Kurmay Başkanı olarak atandı, 04 Ağustos 2006 tarihinde 2 nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığına atandı. 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olmak üzere Korgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay Lojistik Başkanı olarak atandı. Korgeneral Erten,  30 Ağustos 2011 YAŞ toplantısında orgeneralliğe yükseltildi ve Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. Evli ve 1 çocuk babası olan Orgeneral Mehmet Erten, İngilizce biliyor.
 
 Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu:
 1972 yılında Kara Harp Okulundan, 1973 yılında Muhabere okulundan mezun oldu.
Muhabere Kurmay Albay Bekir Kalyoncu, Kara Harp Okulu Öğrenci Alay komutanlığı yaptı. Kalyoncu, 30 Ağustos 1997 tarihli Yüksek Askeri Şura kararı ile Tuğgeneralliğe yükseltildi. Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan Yüksek Askeri Şura kararı ile 30 Ağustos 2001 tarihinde rütbesi Tümgeneralliğe yükseltildi.
Genelkurmay Başkanlığı Plan ve Harekat Daire Başkanlığı görevine getirildi.2005 yılında Ankara Garnizon Komutanlığına vekalet ettiç Yüksek Askeri Şura'da alınan kararlarla, 30 Ağustos 2005'te korgeneralliğe yükseldi. 2003 yılında meydana gelen ve 11 Türk askerinin ABD'li askerler tarafından zorla rehin alındığı "Süleymaniye baskını" olayının sonuçlandırılıp askerlerin serbest kalması için ABD'lilerle yürütülen müzakerelerde oynadığı aktif rolden ötürü basında "yıldızı parlayanlar" arasında sayıldı. Başbakanlık Askeri Başdanışmanlığına getirildi.16 Ağustos 2007’de Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muharebe ve Muhabere Destek Eğitim Komutanlığı görevine atanan Korgeneral A. Cahit Sarsılmaz, 7. Kolordu Komutanlığı görevini Korgeneral Bekir Kalyoncu'ya devretti. Kalyoncu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 21 Şubat 2008'de başlattığı Güneş Harekatı'nın sorumlu komutanlığını yaptı. 2009 Yüksek Askeri Şura'sında Orgeneral rütbesiyle, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na atandı. Org. Kalyoncu, 2011 Ağustos Şurası'nda Jandarma Genel Komutanı olarak atandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız