SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstediğimiz Noktaya Gelmedi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:43:00
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Boyraz, Torba Yasasından dolayı yapılandırma için beklenilen hedefin altında kalındığını ve başvuru oranını yüzde 35 civarında kaldığını söyledi. 

Vergi Dairesi Başkanı Yunus Boyraz, Ticaret Borsası Başkanı Gürsey Özbey’i ziyaret etti. Özbey, ziyaret için teşekkür ederek, Torba Yasası’ndaki yapılandırma ile ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını söyleyerek, Malatya’daki görevinde başarılar diledi.

Vergi Dairesi Başkanı Yunus Boyraz da, iadeyi ziyarette bulunduğunu belirterek, “Torba Yasasındaki yapılandırma bizi yakından ilgilendiriyor. Bu konuda süre uzatılacak mı, kamuoyunun merakla beklediği bir konu. Sürenin uzatılmasına yönelik şuana kadar bize gelmiş bir duyum yok. 1 Aralık Pazartesi günü son gün. Kendimizi kışa hazırlıyoruz, yaz çıkarsa bahtımıza, böyle bir söz var. 1 Aralık Pazartesi günü bitecekmiş gibi biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bakanlar Kurulu’nun 1 ay süre uzatma yetkisi var, ama bu yetkiyi kullanacak mı bilemiyoruz. Yasadan dolayı başvurular istediğimiz noktaya gelmedi, şuan itibariyle hedeflediğimiz rakamın yüzde 35-40 aralığına ulaştık. Bu da yeterli bir başvuru sayısı değil. Biz elimizden gelen tüm çalışmaları yaptık. İlçe gezileri yaptık, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik, bilgilendirmede bulunduk, hatta 10 bine yakın mükellefimizi telefonla aradık. Son günlerde bir yoğunluk var, ancak ben yeterli başvuruya ulaşacağımızı düşünmüyorum. Belki süre uzarsa yüzde 60-70’lere çıkabilir miyiz diye düşünüyorum. Biz artık akşam 1 saat mesaiye devam ediyoruz, Cumartesi-Pazar çalıştık. Bu haftada Cumartesi-Pazar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Borsa Başkanımıza teşekkür ediyorum çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız