SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İsteklerimiz Var..'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD)Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, siyasilerden talepleri olduğunu söyledi.

22 Temmuzda yapılacak seçimde siyasilerden istekleri olduğunu dile getiren TSD Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, "Bunca yıldır, ülke nüfusunda önemli bir yer tutmamıza karşın kendi örgütlerimizin dışında temsil edilebilme imkanı yakalayamadık. Bunun içindir ki dertlerimizi bizim gibi anlatacak gönüllüler eliyle sesimizi duyurmakla yetinmek zorunda kaldık. Ama yetmediğini hep birlikte yeterince gördük ve anladık.
Biz olmayınca, olmuyor; bizi en iyi yine bizler temsil ederiz dedik. Bunun için kolları sıvadık, engellilere milletvekili adayı olmaları için çağrılar yaptık, siyasi partilerimizi kapılarını açmaya davet ettik.

Hiç şüphesiz ki bizler, engelliler olarak, seçimler öncesinde siyasette temsil edilmek, Meclis'te sesimizi, varlığımızı daha iyi duyurmak isterdik. Ancak gördük ki mevcut siyasi yapı ve işleyişi katı bir ayrımcılığı karşımıza duvar gibi çıkarmaktadır"dedi.

Engellerin kısa bir sürede aşılmasının kolay olmadığını dile getiren Koyun, daha sonra şunları belirtti:

"Kendimizden başlayarak toplumu bu konuda fırsat eşitliğini sağlayacak bir noktaya taşımak için bugünden başlayarak yoğun bir çalışma hepimizi beklemektedir.
Engelliler olarak önümüzde duran görev; bizleri göremeyen, duyamayan, fark edemeyen toplumun diğer kesimlerine varlığımızı hissettirebilmek, birlikte yaşayabilmenin ortak zeminlerini oluşturabilmektir.

Toplumdaki gizli veya açık ayrımcılığın kalıplarını kırabilmek için tüm koşulları zorlayarak, bulduğumuz her ortamı değerlendirerek dikkatleri görmezden gelinen engelliler gerçeğine çekmek zorundayız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız