SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstemediler, Yine Gittik Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:46:00
A- A+ PAYLAŞ

İşçi Partisi Malatya İl Başkanı Arif Doğan, Emeksiz Üst Kavşağı'nda kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliğine ve öncesindeki kortej yürüyüşüne katılmak isteğini ilettikleri tertip komitesinin olumsuz tutumuna rağmen etkinliklere katıldıklarını, ancak kendilerinin ve pankartlarının anons edilmediğini, bu nedenle alanı terkettiklerini söyledi.

Doğan, basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamada, KESK öncülüğünde organize edilen 1 Mayıs etkinliği için KESK'le görüştüklerini, bu platformun sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı olan Tarık Kaya'nın, "Biz sizi davet etmiyoruz. Size resmi çağrımız yok." dediğini öne sürerek, "Gelirseniz de siz bilirsiniz, diyerek aba altından tehdit etmiştir. Size kortej ve söz hakkı vermeyeceğiz demiştir. Buna rağmen, işçi emekçi günü olan 1 Mayıs'ı kim tertiplerse tertiplesin, katılmak gerekir diye katılma kararı aldık. Doğru da yaptık. Ama meydana gelene kadar birşey yoktu. Tam meydana girerken Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Eğitim İş, İşçi Partisi pankartları anons edilmedi. İşçi Partisi pankartı tam alana girerken, 'o pankartı sola alın, sol tarafa gönderin' diye görevliler defalarca anons etti. Kürsüdeki görevlilere, hayır pankart anons edilecek, o pankartın adı var dedim. O pankartın adı var ama İşçi Partisi adını bile anmamak için o pankart diyorlar. Görevliler il başkanı ile tartıştı, sonra pankart sol tarafa geç diye anons ettiler. Tüm pankartları hoş geldiniz diye anons ediyorlardı. Türk bayrakları taşıyan kurumları ne anons ettiler, ne de hoş geldiniz dediler. Özellikle KESK Malatya'nın bu tutumunu anlayabilmek mümkün değil. Hem her kesimden halkı davet edeceksiniz, hem de sen karasın gelemezsin, yok sen yeşilsin gelemezsin diyerek ayırım yapacaksbın. Bir kez daha söylüyoruz, KESK'in bu tutumunu anlamak mümkün değildir. Bu tutumlarını kınıyoruz. Bütün bunlar katılımcı kuruluş, basın ve kamuoyu önünde yaşandı. Buna tepki gösteren ADD, TGB, Eğitim İş ve İşçi Partisi arkasındaki katılımcı yurttaşlarla birlikte alanı terk etmiştir."dedi.

"KINIYORUZ.."

Bu arada Eğitim İş Malatya İl Temsilcisi Feyzullah Çelik de yaptığı açıklamada, tertip komitesinin kendilerine karşı duyarsızlığına tepki gösterdi ve "1 Mayıs tüm emekçilerin bayramıdır. Cins, ırk, mezhep, siyasi görüş farkı  gözetmeksizin tüm emekçileri bayramıdır. Kimsenin ayrıştırmaya hakkı yoktur.

Emekçiler olarak eylem alanında yerimizi aldığımızda tertip komitesi  anonslarda olsun konuşmalarda olsun Eğitim İş  sendikasından hiç söz etmemiş, adını dahi anmamıştır. Sendika olarak biz de bu durumu kınamak için eylem alanını terk ettik .Tertip komitesinin bazı emekçi ve kitle örgütlerini yok sayan bu tutumunu kınıyoruz."dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız