SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstemeyen Şerefsizdir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:27:00
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul da faaliyet gösteren Narmikan (Yazıbaşı) Köyü Derneği, “ Barışa Katkı Paneli “ düzenledi. 

Derneğin İstanbul’daki binasında Malatyalı Milletvekillerinin katıldığı “Barışa Katkı Panelini “ Araştırmacı Yazar Saruhan Oruç yönetti. AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, BDP İstanbul milletvekili Sabahat Tuncel ve CHP İstanbul milletvekili Mevlüt Aslanoğlu konuşmacı olarak katıldığı panelde barış ve çözüm süreci ele alındı.

Narmikan (Yazıbaşı) Köyü Derneği tarafından konuyla ilgili olarak verilen bilgiye göre, Narmikan Dernek Başkanı Latif Adıgüzel’in açış konuşmasından sonra ilk söz BDP Milletvekili Sabahat Tuncel verildi. Tuncel, barış sürecine gelinen noktaya kadar Kürt halkının otuz yılık sürede çektiği acıların kısa bir özetini anlatarak,"Barış için yolun başındayız. Artık analar ağlamasın. Silahların susması mücadelenin demokratik zeminde yoğun şekilde devam etmesi gerekiyor. CHP’nin barış sürecine destek olmasını bekliyoruz. Daha fazla demokrasi yaşayan bütün halkların en doğal hakkıdır. İktidar partisinin bu süreçte üslubuna dikkat etmesinde fayda var. Barış her açıdan ülkenin refahına büyük katkılar sunacak. Gezdiğimiz her bölgede Kürdü de Türkü de barıştan yana" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, "Seksen yıllık inkar politikaları ülkeyi bu sıkıntılara sürükledi. İktidarımız büyük siyasi riskler alarak barış sürecini başlattı. İnkar politikaları bir yere varılmayacağını farkındayız. Kürtleri biz azınlık olarak değil asil unsur olarak görüyoruz. Her türlü demokratik hakları ana sütü gibi helaldir. Herkesin kendini ifade edeceği bir demokrasi olmalı. Barış herkesin ihtiyacı var. Kürtlerin demokratik hakları verilecektir" dedi.

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da "Barışı istemeyen şerefsizdir. Bu süreçte iktidar partisi ana muhalefet bilgi verilmiyor. Kurulan komisyonlarda eşit temsil hakkı tanınmıyor. AKP ne kadar samimi olduğunu bilmiyoruz. CHP Kürt sorunu konusunda programı belidir" ifadelerini kullandı. 

Araya giren Ömer Faruk Öz "Komisyonda temsil hakkı iç tüzükte belirtilmiştir" dedi. Mevlüt Aslanoğlu , iç tüzüğünde değişmesi gerektiğini söyledi.

Dinleyicilerden gelen sorular cevaplandıktan sonra panel tamamlandı. Yoğun katılımın olduğu Barışa Katkı Paneli katılan katılımcılara yemek verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız