SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstenilen Seviyede Değiliz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:35:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği birlik binasında küçükbaş hayvan kesimi ve kesim desteği ile ilgili toplantı yaptı. 

Birlik binasında yapılan toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Et ve Süt Kurumu Bingöl Kombinası Müdürü Önder Alptekin, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ile kombina yetkilileri ve yetiştirici ilçe temsilcileri katıldı.

Toplantıda açış konuşmasını gerçekleştiren Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, kesimlerle alakalı bir sözleşme yapıldığını belirterek, bu sözleşme ile ilgili genel bilgilendirme yapılması adına bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Şu anda etle ilgili genel anlamda bir spekülasyonun bulunduğunu belirten Akın, “Bu spekülasyonun önüne geçebilmek adına da birebir yetiştiricilerin burada bu kesim konusunda, direk muhatabından cevabını alması için sorularını sorması için buradayız” dedi.

Daha sonra söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürü Ali Selvi, kentteki hayvancılık hakkında bilgiler vererek yüzde 47 oranında meranın bulunmasına rağmen istenilen bir seviyede olmadıklarını söyledi. Kentte 290 ile 291 bin civarında küçükbaş hayvanın bulunduğunu belirten Selvi, “Bu kapsamda şimdiye kadar yaklaşık 7,5 milyonluk yatırıma karşılık 3,6 milyonlukta bir hibe desteği söz konusu. Yani ilimizde verilmiş olup Bakanlığımız 100 ile 200 küçükbaş koyun keçi destekleniyor” dedi.

Üreticilere verilen desteklerle ilgili bilgiler sunan Selvi, 2015 yılının özellikle Türk tarımına ve Malatya hayvancılığına hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Et Ve Süt Kurumu Bingöl Kombinası Müdürü Önder Alptekin de yaptığı konuşmada, daha önceden belli sabit fiyatlar verilerek gelecek zamlardan faydalanacak şekilde üreticilerin faydalanması yönünde protokoller yapıldığını belirterek, “Küçükbaş üreticileri ile bu şekilde bir sözleşmeler yapalım. Belki piyasa şartlarında yukarda kalır düşük kalır ama bizim amacımız burada üreticiye daha bugünden ya da sözleşme yaptığımız tarihte keseceği günkü minimum fiyatı vermek. Üretici bilecek ki o tarihte bizim verdiğimiz fiyatın altında fiyatla özel sektör verdiği zaman mal bulamayacaklar. Dolayısıyla sizin fiyatınız sabitlenmiş olacak. Piyasa şartlarına göre elbette tercih eder etmez üretici ama hiç çaresiz kaldım diyebilecek bir üretici olmayacak Türkiye’de. Ben bunu ürettim. Bundan sonra ne yapacağım. Kime satacağımı diye düşüneceği bir durum olmayacak. Çünkü orada kamunun bir kurumu var. Parası sağlam yerde kesimini ilgili şartlarda yapıp üreticiye parasını ödeyecek” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda ise yetiştirici ilçe temsilcileri, kesim ve destekler konusunda sorular sordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız