SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İstesek Bir Gecede Çekini Keseriz'

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, "İstesek, IMF'nin çekini bir gecede keseriz. IMF ile bir sıkıntımız yok ama stand by anlaşmasını da yenilemek istemiyoruz. Dolayısıyla, ülkemiz ayakları üzerinde durur hale geldi" dedi.

VALİYİ ZİYARET..
Açılış, ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Malatya'ya gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Coşkun, IMF ile ilişkileri değerlendirdi.

Bakan Coşkun, "IMF ile ilişkilerimiz her safhada devam edecek. En zengin ülkelerin dahi ilişkileri devam ediyor. Dolayısıyla IMF'ye kapıyı kapatacak değiliz. Ama IMF ile ilişkilerimizi bağımsız hale getirmeye çalışıyoruz. Biz geldiğimizde IMF'ye 24.7 milyar dolar borcumuz vardı. Şuanda, 7 küsür milyar dolarlara düştü. Merkez Bankamızda, altın hariç 64 milyar dolar dövizimiz rezervimiz var. 20 milyar doların üzerinde ticari bankalarda var. Türkiye'nin borç ödemede bir sıkıntısı yok. Döviz sıkıntısı yok. İstesek, IMF için bu akşam bir çek yazarız, işi bitiririz. IMF ile bir sıkıntımız yok. Ama stand by anlaşmasını da yenilemek istemiyoruz. Dolayısıyla, ülkemiz ayakları üzerinde durur hale geldi" dedi.

Türkiye'nin enerji altyapısında son yıllarda yeterli yatırım yapılmaması nedeniyle sıkıntı olacağı endişeleriyle ilgili olarak sorulan soruya da Bakan Coşkun, "Toplumun sosyal yapısı ekonominin önünde gelişiyor. Evlerde artık her şey elektrikli oldu. Dolayısıyla elektrik enerjisinde darboğazlar da karşımıza çıkıyor. Elektrik şebekelerinin özelleştirilmesinden dolayı biraz aksama olmuş. Özelleştirme İdaresi'ne devredilince Enerji Bakanlığı'nın yetkisinden çıkıyor. Dolayısıyla iki arada bir derede kalınmış. Özelleştirmede sıkıntılar oldu. Buna da derhal müdahale ediliyor" şeklinde cevap verdi.

Bakan Coşkun, Kayısıbirlik konusundaki soruya da şöyle cevap verdi:

"Biliyorsunuz artık birlikler bakanlık desteğinden çıktı. Kayısıdan girdinin artması için tüketimin de artması lazım. Mesela fındık konusunda artık Karadeniz'de fındık çorbası dahi yapılıyor. Artık bu tür çalışmaları devlet yapmıyor, artık özel sektör eliyle yapılıyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız