SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İsteseydim Öldürebilirdim!."

0
Güncellendi - 2016-02-18 17:50:54
A- A+ PAYLAŞ

  • Yengesini vuran sanık, mahkemede "Ateş ettiğim bölgeleri özellikle seçtim." dedi ve öldürme kastıyla ateş etmediğini öne sürdü.

Eşinden ayrı yaşayan kadının kayınbiraderi tarafından sokakta silahla vurulması ile ilgili olayın ilk duruşması yapıldı. Tutuklu sanık öldürmek kastıyla ateş etmediğini öne sürerken, olayın mağduru kadın, anlaşmalı boşanma için tehdit edildiğini, ayrıca sanığın başka birisiyle ilişkisi olduğu yolundaki iddiasının da doğru olmadığını söyledi. Mahkeme, uzman onbaşı olan sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

OLAY..

Olay, 5 Kasım 2015 günü saat 17.30 sularında Çarmuzu Mahallesi Kaynarca İlkokulu karşısındaki Beykent Sokağı’nın içerisinde meydana gelmişti. Olayda, görev yaptığı birlikten izinli olarak Malatya'ya gelen uzman onbaşı E.Y. (22) adlı şüpheli, ağabeyinin eşi olan 2 çocuk annesi Z.Y.'i (31) pompalı tüfekle ateş açarak kolundan ve sağ göğsünden ağır yaralamıştı. Olay yerinden kaçan E.Y., daha sonra Sanayi Polis Merkezi'ne giderek teslim olmuş, genç kadın ise hastanede tedavi altına alınmıştı.

"İSTESEYDİM ÖLDÜREBİLİRDİM.."

Olayla ilgili olarak ilk duruşma Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya sanık E.Y. ile mağdur Z.Y. ve taraf avukatları Bayram Özcan ve Namık Gören katıldılar.

Duruşmada ifadesi alınan sanık E.Y. olayda kullandığı silahı ava gitmek için aldığını iddia ederek, daha önce yengesinin yanına giderek ağabeyi ile anlaşmalı olarak boşanmasını ve çocukları da ağabeyine vermesi konusunda konuştuğunu ve karşılıklı olarak bir birlerine hakaret ettiklerini hatırlatarak, olay gününü şu şekilde anlattı:

“Ertesi gün abimin eşiyle tekrarla konuşmak kendisini boşanmaya razı etmek için yanına gitmeye karar verdim. Hatta sorun çıkarırsa kendisini döverim, korkuturum, hatta tüfekle havaya ateş ederim düşüncesi ile yanına ava gitmek için satın aldığım silahı da aldım. Kendisi ile yolda karşılaştık. Ben araçtan indim. Tüfek araçta kaldı. Bana yine "Sen git abin gelsin ş." diyerek ve küfür ederek konuşunca, bende arabada olan tüfeği aldım. Arabanın içinden kapı açıldığı halde havaya doğru ı kez ateş ettim. Z. ‘Ş. K.’ diye bağırarak yakındaki bir bahçenin avlu kapısından içeri girdi. Arkasından bende gittim. Avlu kapısının arkasına saklandığını gördüm. Önce bir el ayağına, sonra da bir el koluna doğru ateş ettim. Ateş ettiğim bölgeleri özellikle seçtim. Kanlar içerisinde yere düştüğünü görünce, hızla oradan uzaklaştım ve tüfeği de yolda attım. Benim öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Boşanmayı kabul etse de böyle bir olay gerçekleşmeyecekti. Öldürme kastıyla hareket etmedim. İsteseydim öldürebilirdim. Olaydan hoşnut değilim. Olay nedeniyle mağdur oldum. Olay nedeniyle benim hayallerim yıkıldı” ifadelerini ileri sürdü.

"GÖĞSÜME DOĞRU ATEŞ ETTİ.."

Mağdur Z.Y. ise mahkemedeki ifadesinde, kendisinin eşi C.Y.’den yaklaşık 1 yıldır ayrı yaşadığını ve anlaşmalı boşanma için kendisinin tehdit edildiğini iddia ederek, olay anı ile ilgili olarak, “Akşam saatlerinde evden çıktığımda C.Y.’nin her zaman çocukları almaya geldiği aracın yanından geçtim. Emrah'ın araçta olduğunu, kucağında da bir tüfek olduğunu fark ettim. Emrah aracı durdurduktan sonra tüfekle bir kez ateş etti ve koluma isabet etti. Ben açık bir bahçe kapısı görünce oraya doğru koştum. Kapıda bir kadın daha vardı. Birlikte içeri girerek kapıyı kapattık. Emrah peşimizden gelerek kapıya vurdu ve bir kez daha bana doğru ateş etti. Hatta ben karşıya doğru kaçarken göğsüme doğru yakın mesafeden bir kez daha ateş etti. Göğsüme doğru ateş etti derken tüfeğin göğsüme doğru yaslandığını hissettim ve bu şekilde ateş etti. Kapının oradayken ateş ettiğinde de aramızda yarım metreden fazla mesafe yoktu. İlk arabadan ateş sırasında da yine aramızdaki mesafe yarım metre civarındaydı. Yaklaşık bir yıldır C.Y. ile ayrıydık. Sanığın savunmalarında geçen ve benim başkasıyla ilişkim olduğuna ilişkin beyanı da bana kurulan bir tuzaktır” ifadelerini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

ARŞİV FOTO: Olayın meydana geldiği yer

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız