SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İsteyen Belediyelerimize Destek Veriyoruz"

0
Güncellendi - 2020-10-09 19:06:58
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kale İlçesinde tamamlanan Asfalt çalışmalarını inceledi.

Büyükşehir Belediyesi Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Başkanlığı tarafından Kale ilçesinde yapılan asfalt çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8 grup yolunda tamamlanan çalışmaları ve halen devam eden çalışmaları inceledi. Başkan Gürkan’a inceleme gezisinde, Genel Sekreter Yardımcıları, Kale İlçe Belediye Başkanı, Ak Parti İlçe Başkanı, MHP İlçe Başkanı, Daire Başkanları, Muhtarlar ve vatandaşlar eşlik etti.

Vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde gönül cenneti oluşturması sonrasında hizmetin kolay olacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bugün Kale ilçemizde bulunmaktan dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kale ilçemizde bizi sıcak bir şekilde karşıladılar. Vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu hizmetin götürülmesini biz kendimize görev edindik. Biz söylemlerimizde vatandaşımız birlik, beraberlik içerisinde olsun sevgi atmosferi içerisinde olsun, gönül cenneti oluştursun bizim için hizmet çok kolay dedik. Bizim birinci işimiz vatandaşımızın sosyal entegrasyonunu, sosyal barışını temin etmektir dedik ve hizmeti de seçimlerde hiç ifade etmedik. Şu anda hakikaten Türkiye Cumhuriyeti tarihinde de rekor hizmetlere imza atılıyor. Bugün itibariyle bin 600 km yol hizmetini 13 ilçede gerçekleştirdik. Buda Cumhuriyet tarihinde bütün illerde bir dönemde bu kadar asfaltın yapılması üzere rekordur. Çalışmalarımız halen devam ediyor” dedi.

“Hizmet Vatandaşın Ayağına Gidecek”

Hizmet anlayışlarında hiçbir zaman ötekileştirmenin olmadığının altını çizen Başkan Gürkan,“ Özellikle yol, asfalt, su ve kanalizasyon konusunda gerek MASKİ Genel Müdürlüğümüze, Yol ve Alt Yapı Daire Başkanlığına, Park Bahçeler Daire Başkanlığına gerekse de Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımıza vermiş olduğumuz talimatta hizmet vatandaşın ayağına gidecek dedik. Hizmette de hiçbir şekilde vatandaşımızın şikâyeti olmayacak dedik. Vatandaşımızın talepleri abartılı talepler değil. Vatandaşımız yol istiyor, su istiyor, kanalizasyon istiyor. 21. Yüz yılda bunların vatandaşın ayağına gitmesi gerekirdi. Kaynak ve finansman noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli imkânları sağlamışız. Arkadaşlarımız zaman ve mekânla yarışır bir durumdadır. İnşallah çok kısa bir sürede asfaltsız, susuz ve kanalizasyonsuz hiçbir yerleşim yerinin kalmayacağını ifade etmek istiyorum. Bunun yanı sıra atık sularında akarsulara karışmasının önüne geçilecek. Bu konuyla ilgili 12 adet arıtma ihalesi yapıldı. Batı kolektörü ve diğer bölgelerde büyük oranda yüzde 70 veya 80’nini bitirdik. Yol konusunda da yüzde 70 veya 80’e ulaşmış durumdayız. Önümüzdeki dönemde yüzde yüzünü tamamlamış olacağız. Kırsalda bulunan ilçe belediyelerimizin imkânları zayıf, dolayısıyla biz öncelikle bir ve ikinci yılımızda temel yani Büyükşehir’e ait olan yerleri yapıp üçüncü yılımızdan itibaren de ilçemizin bu tür hizmetlerine destek vereceğiz. Aslında üçüncü yıla kalmadan da biz isteyen belediyelerimize desteklerimizi veriyoruz. Neticede şehir hepimizindir. Bizim hizmet anlayışımız gökyüzüdür, şemsiyemiz gökyüzüdür. Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir şekilde ötekileştirme yoktur. Bütün insanlarımızı eşit görüyoruz ve onlara hizmet etmeyi görev benimsiyoruz. Ayrıca Muhtarlarıma da bu birlik ve beraberlikleri için teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarında Kale ilçelerimizdeki hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."dedi.

Kale İlçe Belediye Başkanı Murat Koca, ”Büyükşehir Belediye Başkanımızı ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnunuz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza Kale’de yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kale ilçemizde şuanda çalışmaların tamamı yapılıyor ve bu çalışmalar inşallah kısa sürede bitirilecek. Vatandaşlarımız nezih ve kaliteli yollarda evlerine bahçelerine gidecekler” şeklinde konuştu.

AKP Kale İlçe Başkanı Abdulvahap Temur, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ilçemize ziyareti bizleri onurlandırdı. İlçemizin her yerinde çalışma var ve ilçemiz şantiye halinde diyebilirim. Sıcak asfalt başta olmak üzere yama çalışmaları da devam ediyor. Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve daire başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

MHP Kale ilçe başkanı Mustafa Avcı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ederek yapılan hizmetlerin ilçe adına önemli olduğunu vurguladı.

Kale İlçesi Abuşoğlu Mahalle Muhtarı Tayyar Tokmak ve Kumluyazı Mahalle Muhtarı Nasip Temur ise Büyükşehir Belediye Başkana yaptığı çalışmalardan dolayı Kale İlçesi ve muhtarları olarak teşekkürlerini iletti. Abuşoğlu ve Kumluyazı mahalle muhtarları Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yaptığı çalışmalardan dolayı ‘Hızlı Başkan’ dediklerini ifade ettiler.

Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert Büyükşehir Belediyesi olarak Kale İlçesinde yapılan çalışmalar hakkında, “Malatya’nın bütün ilçelerinde olduğu gibi Kale ilçemizde de çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 8 adet grup yolumuzun malzemelerinin tamamını çektik. Merkezde bulunan yollarımızın asfalt çalışmaları devam ediyor. Kale ilçemizde inşallah önümüzdeki yıl sorun kalmayacak. İlçemizde asfaltların tamamı bitirilecek” bilgilerini paylaştı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyet daha sonrasında Kale İlçe Devlet Hastane bahçesine serimi tamamlanan asfalt çalışmasını da yerinde inceledi. Kale İlçe Hastane Müdürü Bülent Pamukçu Başkan Gürkan’a hastane çevresinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

KAYMAKAMA ZİYARET

Kale İlçesinde Büyükşehir Belediyesinin tamamlanan ve devam eden çalışmaları yerinde incelemek için ilçeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kale Kaymakamı olarak ilçeye yeni atanan Abdulselam Bıçak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Kale İlçe Kaymakamı Abdulselam Bıçak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a ilçemize yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür ederim. Kale Belediye Başkanımız ile yaptığımız toplantıda Büyükşehir Belediyesi olarak Kale ilçemize yaptığınız hizmetleri konuştuk ve detaylı olarak inceledik. Ziyaretiniz sırasında yapılan çalışmaları incelediniz ve eksiklikleri yine tamamlamaya çalışıyorsunuz. Yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Birçok noktada ilçemizi desteklediniz ve desteklemeye devam ediyorsunuz. Her zaman sizleri sahada görmekten dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yaptığınız çalışmalar için ilçemiz adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kale Kaymakamlığı görevine yeni başlayan Abdulselam Bıçak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Kale İlçe Kaymakamımıza yeni görevinde başarılar diliyorum. Kale ilçemiz yeşiliyle, mavisiyle, barajıyla güzel bir ilçemiz. Kale ilçemizin 1990 yılından sonra kurulması nedeniyle kuruluş süreci devam ediyor. 24 Ocak’ta yaşadığımız depremden etkilenen ilçelerimizden bir tanesi. Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak burada ki alt yapı eksikliklerinin giderilmesi ve yeni konutların yapılması noktasında gerekli gayreti ilgili birimlerimiz gösteriyor. Bugünde yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemek için Kale ilçemize geldik. Kale ilçemizde değerli belediye başkanımız, ilçe başkanlarımız, muhtarlarımız ve Kaymakamımızın çok yakın ilgi ve alakasını gördük. Yakın ilgi ve sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşa hizmeti ayağına götürmeyi şiar edinmiş bir düşüncenin insanıyız. Özellikle 21.yy’da artık ihtiyaç duyacakları yol, su, asfalt ve kanalizasyon gibi hizmetleri götürmemiz gerekiyordu. Arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içerisindeler ve güzel çalışmalar yapmışlar. Asfalt ve sathi kaplama noktasında en ücra yerlere kadar ulaşmışız.

Devletimizin diğer kademelerinin yoğun bir şekilde kış ayına girmeden vatandaşımıza konut yetiştirme konuşunda yoğun çalışmalarına şahit olduk. Diğer taraftan köy evleri konusunda hazır prefabrik evlerin yerleştirilmesi noktasında yoğun çalışmalarını gördüm. Yapılan bu çalışmalar bu ilçemizde yaşayan değerli hemşerilerimizi mutlu ve huzurlu edecektir. Hemşerilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde olması ile birlikte biz yöneticilerin adil ve adaletli bir şekilde onlara hizmet edecek olmamız ilçemizi ve şehrimizi kalkındıracaktır. Tekrardan yapılan hizmetlerin Kale İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ümit Günay - Karagüney Köyü-Hekimham (3 yıl önce)
    Hekimhan merkeze bağlı 8 km uzaklıkta KARAGÜNEY HACIKÖSÜN ve KANDIL köyleri 2020 Türkiyesinde hala asfaltla tanışamadı. Yazın tozdan, kışın çamurdan geçilmiyor. Başkanımızdan, B. B.mizden yardım bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necati D. (3 yıl önce)
    Türkiye Cumhuriyetindeki rekorlar bitince Osmanlı, Anadolu Selçuklu ve Selçuklu dönemi rekorlarına mı koşacağız acaba merak ettim sayın başkanım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet gültekin (3 yıl önce)
    Deyerli büyük şehir belediye başkanımız sayın selattin bey başkanım ben kale ilçesi erdemli Kızılhan köyünde oturan bir vatandaşım öncelikle ilçemize hoş geldiniz Bizim köyümüzün çok citti sıkıntıları var yolumuz çok kötü su sorunumuz çok fazla köyümüzün halen sulama olarak betondan yapılmış bir havuzu yok depremde evlerimiz çok ağır hasar gördü ve Hale’n bu evlerde oturmaya devam ediyor uz kalacak bir yerimiz yok kış kapıda çaresizlik içerisinde umudumuzu kaybetmeden bekliyoruz en kısa sürede sorunlarımızla işgilenecenizi umud ediyoruz sabırla bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Menderes (3 yıl önce)
    Başkanımız her gün kendini aşıyor. Malatya'ýıda aştı bütün iller bazında Cumburiyet tarihinin rekorunu kırdığını söylemiş. İfadeye bakarmısınız Allah aşkına, Bugün itibariyle bin 600 km yol hizmetini 13 ilçede gerçekleştirdik. Buda Cumhuriyet tarihinde bütün illerde bir dönemde bu kadar asfaltın yapılması üzere rekordur. Evet Selahattin Başkan öyle şeyler söylüyor ki kendisinin bile inandığına ihtimal vermiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıldane (3 yıl önce)
    Rekor mu kırdık gene...
    0
    0
    Yanıtla