SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İsteyen Hekimini Değiştirebilir'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sağlık İl Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, Aile Hekimliği konusunda anket yaptıklarını belirtip, vatandaşların 15 Ekim'den itibaren Aile Hekimlerini değiştirebileceklerini bildirdi.

Malatya'nın Aile Hekimliği'ne 12 Temmuz 2010 tarihinde geçtiğini hatırlatan Sağlık İl Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, yıl sonuna kadar bütün illerde Aile Hekimliği'ne geçilmiş olacağını aktardı.

Aile Hekimliği'nin Malatya'da sorunsuz başladığını ifade eden Zengin, "Aşı, gebe ve bebeler kaıyıt altına alındı. Gerekli çalışmalar sonunda Aile Hekimleri göreve başladı ve devam ediyorlar. Muhtarlarla irtibata geçip, Aile Hekimleriyle ilgili bir şikayet olup olmadığını soruyoruz. Hasta memnuniyeti anketi başlattık. Ankete göre Aile Hekimliği konusunda uyarlama yapacağız"ifadelerini kullandı.

Malatya'da 3 bin 500 kişiye bir Aile Hekimi düştüğünü belirtep Zengin, "Bu oran 3 bin civarlara çekilebilir. Acak şu bilinmeli ki, 3 bin 500 abartılı bir rakam değil. Türkiye şartlarına uygundur. 3 bin 500 vatandaşımız hasta değil. Sağlıklı vatandaşlardır. Bunlardan ortalama günde 30 civarında hasta çıkıyor. Yani aile hekimi günde 30 civarında hastayı muayene ediyor"dedi.

Aile Hekimliği'ne geçişden 3 ay sonra yani Malatya'da 15 Ekim'den sonra hekimlerini değiştirebileceklerini vurgulayan zengin, "Evini başka bir yere taşımış ise veya hekim memnuniyetsizliği varsa, hekim değiştirme imkanı var. Bu da ilimizde 15 Ekim'den sonra yapılabilecek" şeklirnde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız