SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstifa Edene de Soruşturma!

A- A+ PAYLAŞ
İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurul Başkanlığı tarafından, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve eski yeni 63 Belediye Meclis üyesi hakkında soruşturma izni verilmesi kararında yer alan MHP’li 2 Meclis üyesine de  2007 yılında Meclis üyeliğinden istifa etmelerine rağmen 2008 yılında yapılan Meclis toplantılarına katıldıklarıları ve kamu zararına neden oldukları iddiasıyla soruşturma açılması izni verildi!
 
2004 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP'den belediye Meclis üyeliğini kazanan Cumali Demirel ve Mehmet Torun, 2007 yılı Temmuz ayında yapılan Milletvekilliği genel seçimlerinde partilerinden milletvekili aday adayı olabilmek için Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmiş ve MHP’den milletvekili aday adayı olmuşlardı.
 
Milletvekili aday adayı olabilmek için Malatya Belediyesinden, Meclis üyeliğinden istifa ettiklerine dair belge de alan Cumali Demirel ve Mehmet Torun’un, 02.04.2008 tarihinde yapılan meclis toplantısında  76 Sayılı Karar  ve 05.09.2010 Tarihli Meclis toplantısında 186 ve 197 Sayılı kararların kabulü yönünde oy kullandıkları iddiasıyla soruşturma izni verilen üyeler kapsamına alınması kafaları karıştırdı.
 
MHP’ye yakın çevreler, “üyelerimizin, üstelikte 1 yıldan fazla bir süre önce istifa etmelerine rağmen, Belediyenin haksız uygulamalarında berabermiş gibi göstertilmesi tek kelime ile art niyettir. MHP olarak bugüne kadar kamu zararına olabilecek hiçbir karar almadık”  derken konuyu yakından takip eden teknik çevreler “ Bu sehven yapılabilecek bir hata değil. Amaç, olayı sulandırmak veya  süreci uzatmak olabilir” diye görüş belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız