SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İstifa Etmeyeceğim'

A- A+ PAYLAŞ

Kaddafi Libya halkını sokağa çıkmaya ve isyancılara karşı mücadele etmeye çağırırken, rejime ve orduya karşı gelenlerin ölümle cezalandırılacağını açıkladı.

Kaddafi, 'Suçlu Gençler değil bu gençlere hap verip sokağa salanlardır' dedi.

"İSTİFA ETMEYECEĞİM"
Libya lideri Muammer Kaddafi, ülkesinde bir haftadır süren gösterilerin ardından, görevinden istifa etmeyeceğini bildirdi.

Devlet televizyonundan halka hitap eden Kaddafi, istifasını isteyen göstericilerle mücadele edeceğini, ülkesinden ayrılmayacağını söyledi. Kaddafi, "burada bir şehit olarak öleceğini" belirtti.

"Ben devrimin lideriyim, istifa edecek bir devlet başkanı değilim" diyen Kaddafi, yönetime karşı gösterilerin dünyada Libya’nın imajını bozduğunu kaydetti.

KADDAFİ, YANDAŞLARINI GÖSTERİ YAPMAYA ÇAĞIRDI
Libya lideri Muammer Kaddafi, ülkesinde bir haftadır süren gösterilerin ardından, görevinden istifa etmeyeceğini bildirdi.

Devlet televizyonunda bağırarak ve yumruğunu sallayarak halka hitap eden Kaddafi, istifasını isteyen göstericilerle mücadele edeceğini, ülkesinden ayrılmayacağını söyledi.

Libya’da bir şehit olarak öleceğini belirten Kaddafi, "Ben devrimin lideriyim, istifa edecek bir devlet başkanı değilim" dedi.

Kaddafi, yönetime karşı gösterilerin dünyada Libya’nın imajını bozduğunu kaydetti.

1980’li yıllarda ABD saldırısında bombalanan ve "meydana okuma anıtı" olarak korunup onarılmayan binanın girişinde oluşturulan kürsüde konuşan Kaddafi, yönetime karşı gösterilerin dünyada Libya’nın imajını bozduğunu belirtti ve olaylardan "diğer Arap ülkelerindeki olayları kopyalayan gençleri" sorumlu tuttu.

"Libyalılara şan ve şeref getiren bir bedevi savaşçısı olduğunu" ifade eden Kaddafi, "Biz Libyalılar geçmişte ABD ve İngiltere’ye direndik, teslim olmayacağız" dedi.

İstifa edecek bir makamı olmadığını belirten Kaddafi, yandaşlarına yarından itibaren gösteri yapmaları çağrısında bulundu.

Henüz güç kullanmadığını, gerekirse kullanacağını vurgulayan Kaddafi, protestocuları "Libya halkını temsil etmeyen çete üyeleri, sıçanlar ve paralı askerler" olarak tanımladı.

Libya yasalarına göre ölümü hak ettiklerini söylediği protestocuların Libya’yı "bir İslam devletine, yeni bir Afganistan’a dönüştürmek istediğini" ileri süren Muammer Kaddafi, ordu ve polise düzeni sağlama emri verdi.

KADDAFİ, İSYANCILARI "TİANANMEN VEYA FELLUCE BENZERİ MİSİLLEME VE EV EV ARAMAKLA" TEHDİT ETTİ
Libya lideri Muammer Kaddafi, "isyancıları" Tiananmen (Çin) ve Felluce (Irak) benzeri bir misillemeyle tehdit etti.

Kaddafi, Libya televizyonundan naklen yayımlanan konuşmasında, "Silahlarınızı iade edin, yoksa kıyımlar olacak" diyerek, isyancılara Tiananmen ve Felluce benzeri bir misilleme tehdidinde bulundu.

Libya lideri, "Tüm gençler yarın devrimi koruma komiteleri kurmalı. Yolları, köprüleri, havaalanlarını koruyacaklar. Herkes sokağın kontrolünü almalı, Libya halkı Libya’nın kontrolünü almalı, onlara halk devriminin ne olduğunu gösterelim. Hiçbir çılgın ülkemizi bölemez" diyerek, ülkesini bir haftadır sarsan ayaklanmayı durdurmak için tüm Libya’yı "ev ev arama" tehdidinde bulundu.

Öte yandan, BM Güvenlik Konseyi’nin Libya’daki olayların görüşüldüğü acil toplantısı New York’ta başladı. Almanya’nın BM daimi temsilcisi Peter Wittig, "hızlı ve açık" bir eylem çağrısı yaptı.

Birçok Libyalı yetkili ve diplomat gibi görevinden istifa etmeyen Libya’nın BM Büyükelçisi Muhammed Şalgam, Konsey toplantısına katılırken, Libya’yı gerçekten temsil edip etmediği konusunda şüphelere yol açtı.

Muammer Kaddafi’nin çocukluk arkadaşı olan Şalgam, Konsey’e dün akşam gönderdiği mektupla, Libya hava sahasının kapatılması ve sivillere yardım için bir insani koridor oluşturulmasını isteyen yardımcısı İbrahim Dabbaşi’nin çağrılarına destek vermediğini, ancak ülkesindeki yöneticilere "şiddetin durması gerektiğini" söylediğini bildirdi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay da Libya’daki şiddet olaylarıyla ilgili "insanlık suçu işlenmesi olasılığını" gündeme getirerek, uluslararası bağımsız bir soruşturma açılmasını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız