SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstifa İçin Son Gün 10 Şubat

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:12:05
İstifa İçin Son Gün 10 Şubat
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde aday olmak isteyen kamu görevlileri, siyasi partiler ile yerel meclislerde görevlilerin, en geç 10 Şubat'a kadar bulundukları görevden ayrılabilecekleri yolunda karar aldı.

Kurulun, 5 Ocak günkü toplantısında "oybirliği" ile alınan karar, Resmi Gazete'nin 6 ocak Salı günkü sayısında yayınlandı.

YSK kararının son bölümünde şöyle deniliyor:

"...

1- Aday olmak isteyen;

a)      Hâkimler ve savcılar,

b)      Yüksek yargı organları mensupları,

c)       Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları,

d)      Yükseköğretim Kurulu üyeleri,

e)       Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri,

f)       Kamu kurumu ve  kuruluşlarının memur statüsündeki  görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri,

g)      Belediye başkanları,

h)      Subaylar ile astsubaylar,

i)        Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri,

j)       Belediye meclisi üyeleri,

k)      İl genel meclisi üyeleri,

l)        Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların en geç 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00'ye kadar 2839 sayılı Kanun'un 18. maddesi uyarınca görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğine ve ayrıca bunlar için aynı Kanun'un 19. maddesinde yer alan görevden ayrılmaya ilişkin hükümlerin uygulanmasına,

2- Kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların en geç 10 Şubat 2015 Salı gününden geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten dilekçelerini en geç 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00’ye kadar vermeleri gerektiğine... 05/01/2015 tarihinde oybirliği ile karar verildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız