SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İstifa Sinyalleri' mi?

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ'ın, 4 Ağustos'taki olağanüstü kongrede yeniden seçilmesinden 15 gün sonra yaptığı açıklama, kulüpte işlerin yolunda gitmediği ve ciddi sıkıntılar bulunduğunu ortaya koydu.

Karadağ'ın açıklama ve iddialarına ilişkin olarak www.zaman.com.tr'de yer alan haber şöyle:

...

"TFF 1. Lig ekiplerinden Malatyaspor'da, dün İnönü Stadı'nda yapılan sezon açılışına olan ilgisizlik nedeniyle morali bozulan başkan Haşim Karadağ, istifa sinyali verdi.

Haşim Karadağ, destek konusunda kimsenin yanlarında olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

''Yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala Malatyaspor'un içinde bulunduğu sıkıntılı durumu herkesin bilmesini istiyorum. Hatırlarsanız bu kulübü 1 sezon önce küme düşmüş, borç batağına saplanmış, gelirleri sıfıra inmiş bir şekilde devraldık. Devralırken sıkıntıları hesap ettik, bu sıkıntıları siyasilerin, tarafların kısacası tüm camianın desteğiyle aşacağımızdan da hiç tereddüt etmedik. Ancak başkanlık yaptığım bu süre boyunca taraftar hariç siyasiler ve iş adamlarımızdan gerekli desteği göremedim.''

-''DESTEK GÖREMEDİK''-

Malatya valisi ve belediye başkanından gerekli desteği göremediklerini ileri süren Karadağ, şöyle konuştu:

''Şu unutulmamalı ki, Türkiye'de şehir kulüplerinin tamamı çoğunluğu belediye bazıları ise valilik desteğiyle ayakta durmaktadır. Son kongre öncesi bu desteği göremediğim için bırakmayı dahi düşündüm, ancak Malatyaspor'un içinde bulunduğu zor şartlar, kimsenin aday olmaması ve kulübün kayyuma kalmaması için bütün fedakârlıkları göze alarak bir Malatyalıya yakışmayacak şekilde görevden kaçmadık. Ciddi fedakârlıklar yaparak mevcut kadronun büyük çoğunluğunu koruduk, 11 futbolcuyu daha kadromuza kattık. Kurmuş olduğumuz bu takım bırakın Süper Lig'e çıkmayı, Süper Lig'de üst sıraları zorlayacak seviyede, ama maalesef belediye başkanımız ve valimizden gerekli desteği göremediğimiz gibi, belediyedeki yetkililer bizlere dilenci muamelesi yapmaya başladılar. Bunlar çok çirkin, 12-13 milyon YTL bütçeli bir kulüp için 1 veya 2 milyon YTL komik rakamlar. Ben ve hiçbir yöneticim hiçbir sivil toplum kuruluşundan zengin değiliz. Unutulmamalı ki, ben bu paraları şahsıma istemiyorum. Ben kulübü başkaları gibi siyasi rant kapısı olarak görmedim, sadece bir Malatyalı olarak yapmam gerekeni yaptım.''

-''TAKIM DAĞILMA NOKTASINA GELİR''-

Son kongre öncesinde belediye başkanı ve milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, kulüp için her türlü fedakarlığı yapacağını belirttiğini, ama kendilerinin desteğinin de şart olduğunu ifade eden Karadağ, sözlerini şöyle tamamladı:

''Ama gelin görün ki, gelinen noktada kimsenin desteğini göremedik. Son olarak şunu ifade etmek isterim ki, nüfus cüzdanında Malatyalı yazmakla Malatyalı olunmaz, başkan olmakla da Malatyalı olunmaz. Malatya'yı dert etmekle Malatya'yı günün her saatinde yaşamakla en önemlisi taşın altına elini sokmakla Malatyalı olunur. Gelinen süreçte sayın vekillerimizin gösterdiği çabalar sonuç vermeyince ben de pes etme noktasına geldim. Birkaç gün içinde vaat edilen şeyler yerine getirilmez, bu takımın ihtiyaçları görülmezse maalesef bu takım dağılma noktasına gelir. Tüm Malatyaspor camiasına sesleniyorum; bu takım ve şehir hepimizin varsak hep beraber varız.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız