SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstifalara Neden Olan 2 Talep!

A- A+ PAYLAŞ
 
Komutanların istifasına neden olan 2 talep!
 
YAŞ öncesi Ankara'da 4 gündür süren kritik toplantılar, Cumhuriyet tarihinin en büyük kriziyle noktalandı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay arasındaki görüşmeler hangi noktada tıkandı? 
 
Kulislerden sızan bilgilere göre, Genelkurmay Başkanı ve tüm kuvvet komutanlarının istifa etmesine yol açan gelişme, hükümetin TSK'nın iki talebine olumsuz yanıt vermesi. Genelkurmay, YAŞ toplantısında Org.Saldıray Berk'in Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Org. Aslan Güner'in de Jandarma Genel Komutanlağı'na getirilmesi için ısrar etti. Hükümet her iki talebi de olumsuz karşıladı, bu atamalara imza atmayacağını belirtti. 4 gündür yürütülen görüşmelerde bir uzlaşma sağlanamayınca başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere kuvvet komutanları istifa kararı aldı. 
 
SALDIRAY BERK VE ASLAN GÜNER HAKKINDAKİ İDDİALAR
 
ASLAN GÜNER: 
 
Napoli/İtalya’da Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (Afsouth) Plan Prensipler Başkanlığında Karargâh Subaylığı yapan Orgeneral Güner, 30 Ağustos 2009 tarihinden geçerli olarak Genelkurmay İkinci Başkanlığı'na getirilmişti
 
Bazı basın organlarında yer alan iddialara göre Aslan Güner'in, Korgeneral rütbesiyle 2007'de İstihbarat Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada, "PKK'lıları dinleyeceğiz" gerekçesiyle İsrail'den alınan sistemle, kamuoyunun yakından tanıdığı isimler dinlettiği iddia edilmişti.
 
EDOK Komutanı Saldıray Berk 
 
30 Ağustos 2007'de orgeneralliğe terfi ederek 3. Ordu Komutanlığı görevine getirilen Berk. 2010 YAŞ kararları ile hükümetin veto etmesiyle Ordu Komutanlığından tenzili rütbe sayılan E.D.O.K.(Eğitim ve Doktrin Komutanlığı)'na getirilmişti. 
 
Orgeneral Saldıray Berk hakkında bazı yayın organlarında ilginç suçlamalarda bulunulmuştu. Berk'e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydın da: "Bizim görevimiz karakol savunmak değil, Türkiye bir kaosa sürükleniyor" dediği iddia edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız