SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İstihbarat Polisiyiz' Numarasıyla!..

A- A+ PAYLAŞ

Yamaç Mahallesi’nde Kur’an Kursu önünde oturan gençlerin yanına bir otoyla gelerek, kendilerini “istihbarat polisi” şeklinde tanıttıkları öne sürülen 3 şahıs, “gerçek asayiş polisleri” tarafından yakalandılar ve "Polis süsü vermek suretiyle ünvan gaspı" suçlamasıyla mahkemece tutuklandılar.

Edinilen bilgiye göre, olay Yamaç Mahallesi 7. Sokak üzerinde meydana geldi. 18 yaşındaki S.K., 21 yaşındaki K.A. ve 18 yaşındaki M.Y. adlı gençlere kendilerini polis olarak tanıttıkları belirtilen 30 yaşındaki V.K., 20 yaşındaki K.Ç. ve 32 yaşındaki İ.A. adlı şahısların tutuklandıkları olayla ilgili Emniyet Müdürlüğü şu bilgiyi verdi:

“17.11.2007 günü saat: 00:05 sıralarında Haber merkezinin yukarıda belirtilen adreste 79 AV 888 plaka sayılı araçtan inen üç şahsın Kuran kursu önünde oturan şahıslarları, kendilerinin polis olduklarını söyleyerek kimliklerini göstermelerini istediklerini anons etmesi üzerine belirtilen intikal eden ekiplerimizce bahse konu araç içerinde bulunan şüpheliler ile birlikte yakalanmış, olayın müştekileri alınan ifadelerinde; Kuran kursunun önünde oturdukları esnada, belirtilen araçtaki şahıslar inerek biz istihbarattan geliyoruz polisiz diyerek kimlik sorduklarını, müşteki S. K. cebinden 5-6 dal sigara ile çakmağı aldıklarını ve S. K. zorla araca bindirmeye çalıştıklarını araca bindiremeyince şüpheli şahısların araca binerek olay yerinden uzaklaştıklarını beyanla şikayette bulunmuşlar, düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte muhafaza altına alınan 9 adet sigara ve çakmakla birlikte adli mercilere sevk edilen şüpheliler tutuklanmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız