SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İstihdam Artacak..'

A- A+ PAYLAŞ

Vali Ulvi Saran, Malatya'da başlatılacak olan konfeksiyon projesi ile yaklaşık 7 bin kişinin istihdam edilmesinin beklendiğini söyledi.

Malatya İl İstihdam Kurulu toplantısı Vali Ulvi Saran başkanlığında toplanarak gündemindeki çalışmaları görüştü. Kurul üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Ulvi Saran, Malatya'da önemli bir istihdam alanını oluşmaya başladığını belirterek, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin de faaliyete geçmesi ile önemli bir istihdam kapısını olaşacağını kaydetti. Malatya'da TEKEL depolarının konfeksiyon atölyeleri olarak kullanılması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü kaydeden Saran, konfeksiyon projesi ile yaklaşık 7 bin kişinin istihdamının hedeflendiğini kaydetti. Vali Saran, hayvancılık projelerine 10 bin dönüm yer verildiğini ve bu projelerden dolayıda önemli bir istihdamın oluşacağını kaydetti.

İŞKUR Müdür Vekili Hüseyin Gürboğa, "Kurumumuza kayıtlı işsiz sayısı 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle 20 bin 780 kişidir. Kurumumuza kayıtlı işsizlerin büyük çoğunluğu İlköğretim ve Lise mezunlarından oluşmaktadır. İşsizlerin 212'si Okur Yazar Olmayan, 488'i Okur yazar, 8 bin 511'i İlköğretim, 8 bin 795'i Lise ve Dengi okul mezunu, bin 585'i Ön lisans, bin 156'sı ise Lisans, 30'u Yüksek Lisans 3'ü ise doktora mezunlarından oluşmaktadır. Kurumumuza kayıtlı işsizlerin 19 bin 505'i Normal İşsiz, bin
47'si Özürlü işsiz, 223'ü Eski Hükümlü işsiz, 5'i ise Terör Mağdurlarından oluşmaktadır. İşsizlerin 14 bin 895'i erkek, 5 bin 885'i ise kadınlardan oluşmaktadır.İşsizlerin yüzde 71'i erkektir Kurumumuza kayıtlı işsizlerin büyük çoğunluğu 15-29 yaş aralığında yer alan genç işsizlerden oluşmaktadır. Bu işsizlerimizin toplam işsiz sayısı içindeki oranı yüzde 53'tür. 2007 yılından itibaren artış gösteren işsiz sayısı 2010 yılında azalmaya başlamıştır.

2007'de 10 bin 200 olan işsiz sayısı 2008'de 15 bin
169'a, 2009'da 25 bin 125'e çıkmıştır. 2010 yılında ise 20 bin 780'e düşmüştür. İşsiz sayısı 2009 ile kıyaslandığında 4 bin 345 kişilik bir azalma göstermiştir. Özellikle mesleki eğitim projelerinin ve yeni yatırım alanlarının açılması işsiz sayısının düşmesine sebep olmuştur. 2010 yılı sonu itibarı ile İl Müdürlüğümüzce 115 kişi Kamu Kurumlarında 109 kişi normal, 1 kişi özürlü ,5 kişi Eski Hükümlü; 3 bin 391 kişi de özel sektörde 3 bin 219 kişisi normal,172 kişi özürlü olmak üzere toplam 3 bin 506 kişi
istihdam edilmiştir. İşe yerleştirilenlerin 723'ü Kadın, 2 bin 783'ü erkeklerden oluşmaktadır" şeklinde bilgi verdi.

3. OSB'YE YATIRIM ÇAĞRISI..
Bu arada Malatya 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin imarının tamalandığı belirtilip, iş adamları yatırıma davet edildi.

Valilik'de, Vali Ulvi Saran, 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Remzi Yaşar ile, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin imarını çizen müteahhit firma yetkilisi olduğu halde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "1. Organize Sanayi Bölgesi'nin devamı olan ve 3. Organize Sanayi Bölgesi olarak adlandırılan yerin imar planı tamamlandı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı"dedi.

Yeni organize sanayi bölgesinin yatarım alanının geniş olduğunu, 12 milyon metrekare alana yatırım yapılması için iş adamları davet eden Vali Saran, önemli bir merhalenin kat edilmiş olduğunu vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız