SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstihdam Fuarı Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:10:51
İstihdam Fuarı Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 4. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (MATİF) düzenlenen törenle açıldı. Fuarda resmi kurum ve özel şirketlerden toplam 40 stant açılarak, iş arayanların başvuruları alınarak iş danışmanlığı veriliyor. 

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen MATİF için Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı’ndaki sergi salonunda açılış yapıldı. Açılış törenine Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay, Çalışma ve İş Kurumu Müdür Vekili Nebahat Duran, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, ”Bu fuarda iş var sloganı ile düzenlemiş olduğumuz 4. Malatya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ile ilimizde faaliyet gösteren ve istihdama katkıda bulunan firmalarımızı nitelikli iş gücü ile buluşturmak ve firmaların ve insan kaynaklarının kaynaşmasını sağlayarak firmalar arası işgücüne katkı sağlamaktır” dedi.

Çalışma ve İşkurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay ise, “İşsizlik yalnızca ülkemizin değil, tüm dünyanın da en önemli sorunlarından biridir. Küresel ölçekte yaşanan krizlerle birlikte en gelişmiş ülkelerde bile milyonlarca insan işsiz kalmaktadır. 2003 yılında 65 bin insanın istihdamına aracılık eden işkur, 2013 yılında 671 bin kişinin istihdamını sağlamıştır. 2014 yılının sadece ilk 9 ayında ise yaklaşık 650 bin kişi işe yerleştirilmiştir. İçinde bulunduğumuz yılın ilk 9 ayında yaklaşık 1 milyon 804 bin kişiye işe ve mesleğe yönelme konusunda profesyonel destek sağlanmıştır” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “İşsizliği ne kadar azaltabilirsek, istihdamı ne kadar arttırabilirsek hem huzuru, hem istikrarı, hem sosyal barışa o kadar katkı sağlamış oluruz. Bu nedenle bu fuar çok çok önemli. İşsizlik gerçekten mücadele edilmesi gereken, kaliteli personel yetiştirilmesi anlamında olsun bir çok boyutla mücadele edilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız bir yandan iş ararken, bir yandan da işveren aslında personel arıyor. Dolayısıyla burada bir nitelik sorun ortaya çıkıyor. Bu tür fuarlar da hem iş arayanları ve hem de işçi arayan değerli hemşehrilerimizi buluşturmak, hemde işvereni, hem de iş arayanı memnun etmektir” ifadelerini kaydetti.

Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren ise, “İş gücü piyasasında ortaya çıkan yapısal değişim, bir taraftan işletmelerin vasıflı elemana olan vasıflarını artırırken, diğer taraftan vasıfsız iş arayanların iş bulmasını zorlaştırmıştır. Bu durum iş gücü piyasasındaki arz ve talep dengesini olumsuz etkilemiş, bu değişime iş gücü mobilitesinin artmasına bağlı olarak illerin nüfus yapılarının sürekli olarak değişmesine sebep olmuştur. Sonuç olarak rekabet gücünde avantaj sağlamak isteyen işletmeler kurumlar kapasitelerini arttıracak faaliyetlerde bulunurken, iş arayanlarda niteliklerini arttıracak girişimlerde bulunmaktadırlar” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise şunları söyledi, “Özellikle bizim en fazla arzu etmiş olduğumuz siyasiler olarak bütün ülkelerdeki aynı meslektaşlarımızın arzusu iç barışın tesis edilmesi noktasında kurumlar arasındaki diyaloğun ihdas edilmesi, gerçekten bu gibi sıkıntıları İnşallah bertaraf etmeye yönelik çalışmalara vesile olur. Özellikle hem yerel yönetimler, hemde üniversite ve iş adamlarımızın bu gibi sıkıntıları gidermeye yönelik ciddi görevlere talip olmaları bizim en büyük arzularımızdan. Bizim 2023 hedeflerimiz var diyoruz; 2023 hedeflerimizdeki asıl beklentilerimiz işsizliğin yüzde 5’lere düşmesi, milli gelirimizin 2 trilyon dolara yükseltilmesi.”

Konuşmaların ardından çeşitli dallarda istihdama katkı sağlayan şirketlere teşekkür plaketleri verildi.

Törende yapılan toplu kurdele açılışının ardından fuarda özel şirketlerin açmış olduğu stantlar ziyaret edildi. Stantlarda şirketler, iş arayanların kayıtlarını alarak iş konusunda danışmanlık hizmetleri veriyorlar ve şirketlerini istihdam konusunda tanıtıyorlar.

MATİF 19 Ekim gününe kadar açık kalacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız