SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstihdam Fuarı Açıldı

A- A+ PAYLAŞ
 
 "Malatya İF 2011 İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı binası içerisinde açıldı. İşkur Malatya İl Müdürlüğü, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, İnönü Üniversitesi ile Malatya Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen fuarın açılış törenine, Vali Vekili Abdullah Abid Öztoprak, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık, Belediye Başkan Vekili  Ertan Mumcu, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İşkur İl Müdürü Durmuş Doğan, Kültür Müdürü Murat Nalçacı ile İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Güneş ile çok sayıda davetli katıldı. 
 
"TEMEL AMAÇ İSTİHDAMIN ARTIRILMASI"
 
Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, fuar açılışında yaptığı konuşmada,  “Malatya’da ve bölge de bir ilk olan fuarımızın faydalar getirmesini diliyorum. Bu tür organizasyonların temel amacı olan istihdamın artırılması, bir taraftan ekonomik kalkınmada başlıca güç olan beşeri sermayenin tam olarak kullanılmasını sağlarken, diğer taraftan da işsizliğin neden olduğu birçok sosyal problemlerin çözümüne de vesile olacaktır. Bu çerçevede özellikle bölgesinde önemli bir sağlık ve eğitim merkezi olan İnönü Üniversitesi bünyesinde bu fuarın gerçekleştirilmesi, istihdamın ilimizde artırılması noktasında önemli kazançlar sağlayacaktır” dedi.
 
"ÜLKEMİZ KISKANILIYOR"
 
Dünya'daki ekonomik krizlerden bahseden Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, “İster Doğu’dan isterse Batı’dan Türkiye’ye bakın ülkemiz kıskanılıyor. Türkiye ne zaman derlenip, toparlanmaya kalksa, hem içerdeki hem de dışarıdaki haniler, Türkiye’nin demokratikleşme ve özgürleşmesinin önüne engel koyabilmek adına farklı hadiseler, farklı kombinasyonlarla ülkemizin ayağından tutup, çekmeye çalışıyorlar. PKK’nın Kürtleri temsil etmediğini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bütün milletimizde zaten PKK ile Kürt kardeşlerimizi birbirinden ayırıp, bin yıllık kardeşliğimize zarar gelmesin diye kucak kucağa PKK terörüyle uğraşmalıyız. PKK silahlı terör örgütü, Kürtleri rehin almış bir eşkıyadır. Kürt kardeşlerimize seslenmek istiyorum; sizi hapseden, sizi silah zoruyla tehdit altına alan, hatta ve hatta sizin gardiyanınız olan terör örgütüne karşı, anneler dolaklarını, yazmalarını götürüp bunları kapısına bırakmazlarsa, bunlara karşı cesaretle tepkilerini ortaya koymazlarsa, biz bu işi içerde çözemeyiz. Eğer her kim PKK terör örgütü marifetiyle Türkiye’de iktidar mücadelesi yapmak istiyorsa, Türkiye’nin istikrarını bozmak istiyorsa, bunlarda yakında kafalarını duvara çarpacaklardır. Siyaseten Kürtleri temsil ettiğini söyleyen partinin ağzından bölgenin ekonomisinin gelişmesiyle, bölgedeki işsizlik sorununun çözülmesiyle, bölgenin sağlık politikasıyla, bölgenin yatırımları ve altyapı sorunlarıyla ilgili tek bir çözüm duymazsınız.”  dedi. 
 
MİLLETVEKİLİ ÇALIK
 
Milletvekili Öznur Çalık da, “Biz bu yatırımları yaparken, terörü önlemek adına öncelikle yapılması gereken işleri, sadece askeri tedbirler değil sosyal ve kültürel tedbirler olması gerektiğini de düşündük. Ama maalesef şunu gördük ki, terör örgütü bebek dinlemiyor, anne dinlemiyor, Kürt kızı dinlemiyor, Türk kızı dinlemiyor, hamile dinlemiyor, asker dinlemiyor, polis dinlemiyor sadece ve sadece kendilerince hak ve özgürlük istediklerine dair her daim cinayet işliyorlar. Bilinmelidir ki bu konuda hükümetimiz, Sayın Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız, hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Bilinmelidir ki, bebekler öldürülerek, Türk kızları öldürülerek, Kürt kızları öldürülerek hak alınamaz." dedi. Çalık, Türkiye, dünyada marka haline geliyor. Türkiye’nin ekonomik göstergeleri tüm dünya ülkeleri tarafından, uluslararası tüm platformlarda Türkiye, ayakta alkışlanıyor” şeklinde konuştu.
 
"PERFORMANS VE KALİTE SORUNUDUR"
 
Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ise, “Kısa vadede 2023 vizyonu, uzun vadede Anadolu’ya ayak basışımızın bininci yıl dönümü 2071 vizyonunda ülkemizin yakaladığı bu ivmenin devamlılığındaki en temel sorun kesinlikle insan, performans ve kalite sorunudur. Belki de gençlerimizi bu anlamda kanalize etmek hepimiz için bir görev” dedi. 
 
"KISKANDIRAN BİR BÜYÜME"
 
MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, “Son iki çeyrekte Türkiye 10,2 büyüdü. Önümüzdeki süreçte de 2011’in sonu itibariyle ortalama büyümemiz 7,8 ila 8 Aralığında olacak. Bu büyüme, dünyayı kıskandıran bir büyümedir” ifadelerini kullandı.
 
PROF.DR. GÜNEŞ
 
İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Güneş ise, “Bu tür fuarlar, bizim akademik olarak öğrettiğimiz öğretilerle, piyasada teorik olarak karşılaşacak olan problemlerin bir araya getirildiği yerler olmasını diliyorum” dedi.
 
"İŞBİRLİĞİ OLMALI"
 
İşkur İl Müdürü Durmuş Doğan ise, “Bu fuarın amacı Malatya’da iş gücünü arz edenler ile iş gücünü talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversite, sanayici ve işletmecileri; iş birliği içinde buluşturmak, taraflar arasında iş birliğini kalıcı ve kurumsal getirmektir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız