SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstihdam Fuarı Yapılacak

A- A+ PAYLAŞ

 
"Malatya İF 2011 İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" ile ilgili olarak, İşkur İl Müdürü Durmuş Doğan tarafından açıklama yapıldı. Fuar, 21-22 Ekim günlerinde İnönü Üniversitesi Sağlık Spor ve Daire Başkanlığı'nda yapılacak. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirilecek. 
 
FUARDAKİ HEDEFLER
 
Fuarda, insan kaynakları konusunda, taraflar arasında işbirliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Doğan, açıklamasında, "Düzenlenecek olan İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı  ile Malatya İlindeki iş gücünü arz edenler ile iş gücünü talep edenleri; kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversite, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde buluşturmak, mesleki eğitim istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında işbirliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmeyi amaçlanmaktadır. Fuar 2011 yılında ilk kez gerçekleştirilecek ve bu yıldan itibaren geleneksel hale getirilerek her yıl tekrarlanması hedeflenmektedir.
 
MalatyaİF (2011 İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı) ile ulaşmak istediğimiz hedefler; Nitelikli gençlerimizi çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi edinmelerini sağlamak ve rehberlik etmek, Lise öğrencilerimizin meslekleri tanıma ve meslek seçiminde karar vermelerinde yardımcı olmak.Malatya’daki iş yerlerinin kaynaşmasını sağlayarak işletmeler arası işbirliğine katkı sağlamak, Firmalara Malatya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (MalatyaİF) alanında kurulan stantlarda işletmelerini yazılı ve görsel tanıtma imkanı vermek,  Malatya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının duyurusu  ile firmaların İlimizde ve ulusal alanda tanınmalarına yardımcı olmak, Bugüne kadar tarım, turizm, ekonomik faaliyetler alanında tanıtımı yapılan Malatya’nın İstihdam alanında da tanıtımının sağlanması, Üniversite ve sanayi kuruluşlarını bir araya getirerek, ülkemizde eksik olan AR-GE faaliyetlerinin artmasına katkıda bulunmak, üniversite sanayi işbirliğine katkı sunmak, Kamu kurumları ile özel sektör işyerleri arasındaki işbirliğini geliştirerek istihdama olumlu katkı sağlamak, Malatya ilini ileride İnsan Kaynakları ve İstihdam alanında Ulusal bir toplanma ve buluşma merkezi haline getirmek olarak sıralayabiliriz." dedi. 
 

50 FİRMA STANT AÇACAK

           
40 ve daha fazla işçi çalıştıran 50 firmanın fuarda stant açaçağını söyleyen İşkur İl Müdürü Durmuş Doğan; "Malatya İF 2011 İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı İnönü Üniversitesi Sağlık Spor ve Daire Başkanlığı bölümünde katılımcı Firmaların stantlarının açılması ve tanıtımı ile başlayacaktır. Katılımcı firmalara gerekli bilgilendirme Düzenleme Kurulu tarafından yapılmaktadır. Ayrıca hizmete girecek olan malatyaif isimli internet sitemizde fuarla ilgili gerekli bilgi ve başvuru şartlarının yayınlanması hedeflenmiştir.
 
Fuarda ; 40 işçi ve daha çok işçi çalıştıran  50 firma stant  açacak ve  tanıtımlarını yapacaklardır.Malatya İnsan Kaynakları Fuarı  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk defa yapılacak ve bundan sonraki yıllarda devamının sağlanması ve geleneksel hale getirilmesi amaçlanmıştır.
 
Üniversite ve lise öğrencileri başta olmak üzere, kariyer hedefi olan, geleceğine yön vermek isteyen gençlerimizi, ailelerini, eğitim camiasını, özel sektör işletmelerinin temsilcilerini fuarımıza davet ediyoruz.Fuarımızla ilgili tüm gelişmeler yapımı tamamlanmak üzere olan malatyaif isimli internet sitesinden takip edilebilecektir.
           
MalatyaİF -2011 İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının hazırlık aşamasında ve düzenlenmesinde emeği geçen başta sayın Valimiz olmak üzere Malatya Belediye Başkanımıza, İnönü Üniversitesi Rektörümüze,  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına, ESOB Başkanlığına, İşadamları Derneklerine, Sivil Toplum Örgütü Temsilciliklerine,  tüm kurum kuruluş temsilcilerine, özel sektör işletmelerine teşekkürlerimizi iletiyor, siz değerli basın yayın kuruluşu temsilcilerinin Malatya’mız açısından çok önem arz eden bu organizasyonun tanıtımında bizlere desteklerinizi bekliyoruz. " dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız