SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İstihdam Güvencesi Kalmadı'

A- A+ PAYLAŞ

Demiryol-İş Sendikası Malatya Şubesi'nin 9. Olağan Genel Kurulunda güven tazeleyen Nurettin Öndeş, yeniden başkanlığa seçildi. 
Demiryol-İş Sendikası Malatya Şubesi'nin 9. Olağan Genel Kurulu Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurula AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, CHP İl Başkanı Hüseyin Baştürk, MHP İl Başkanı Arif Yıldız, SP İl Başkanı Osman Marasalı, CHP Milletvekili Adayı Veli Ağbaba, MHP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Hasan Tunç, SP Milletvekili Adayı Mehmet Asiltürk, DP Milletvekili Adayı Şerafettin Arpacı, HAS Parti Milletvekili Adayı Fikret Karapekmez, çok sayıda Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı, Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Nurettin Öndeş ile 12 ilden gelen delegeler katıldılar. 
Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Nurettin Öndeş yaptığı konuşmasında, "Bugüne kadar çalışma hayatındaki gelişmeler konusunda yeterli iyileştirmeler sağlanamamıştır. Değişen İş Kanunu ile birlikte esnek çalışmalar işverenler lehine işçiye dayatılmış, istihdam güvencesi kalmamıştır. Yine bu dönem içerisinde Alt İşverenlik kavramıyla örgütlenme büyük ölçüde engellenmiştir. İşsizlik Sigortası düzenlenmiş, ancak fonda biriken paralar amacı dışında kullanıldığı gibi koşullar nedeniyle bu fondan işçinin yaralanması neredeyse imkansız hale gelmiştir. Vergi adaleti sağlanamamıştır. Gelir dağılımı her geçen gün daha da kötüleşmiştir. Ülkemizde enflasyon düşüyor, ekonomi ivme kazanıyor diyenlere sormak isterim. Ülkemizde işsiz insan sayısı niye düşmüyor. Yeni yatırımlar yapılmazsa, yeni iş istihdam alanları oluşturulmazsa, işsizlikte düşmez, ekonomide düzelmez. Her yıl yüzde 7 büyüme sağlanıyor diyenler, peki niye işsiz sayısını düşüremiyor. 1983 yılında TCDD 5. Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde 4 bin daimi işçi çalışırken bugün bin daimi işçi çalışmaktadır. Geçici işçilerle birlikte bin 500 çalışanımız vardır" dedi. 
TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, hizmet konusunda yatırımlarda ödenek sıkıntısı olmadığını belirterek, geçin yılkı yatırımların bu yıl ikiye katlandığını belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Demiryolları konusunda çok önemli çalışmalar yapıldı. Türkiye'de sadece karayolları değil, hava yolları değil, deniz yolu değil, artık çok önemli görülen, uluslararası ticarete açılacak demiryollarının çok yoğun ve çok ciddi bir çalışma yapılıyor. Hızlı tren getirilmesi konusunda girişimlerde bulunduk. Çin ile yapılan protokolde 2023 hedefi içerisinde hızlı tren güzergahı Sivas'tan Malatya'ya kadar getiriliyor. İnşallah hızlı tren bu dönemde Malatyalılarınhizmetinde olacak. 4 Eylül Mavi Treni'nin seferden kaldırılışı, bölgemizde hem de yöremizde çok ciddi sıkıntılar yarattı. Ray yenile çalışmaları nedeniyle verilen süre çok uzadı. Şimdi kürsüye çıkmadan önce TCDD Genel Müdürüm ile bir konuşma yaptım. Şimdi genel müdürüm tarih veriyor, ben tarih vermekten imtina ediyorum. Buna rağmen genel müdürümün verdiği cümleyi söylüyorum. 6 Haziran Pazartesi günü 4 Eylül Mavi Treni Malatya'da. Şimdi artık 5 yıldızlı vagonlarla, klimalı vagonlarla, raylarda o yaşanılan krizden sonra artık demiryolunda da konforu bölgemize ve ülkemize getireceğiz. Dün nasıl işçi kardeşimizin yanındaysak, bugünde işçi kardeşlerimizin yanındayız" dedi. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "CHP olarak uluslararası çalışma hayatını bütün standartlarını CHP iktidarında Türkiye'de uygulamak istiyoruz. Yani 2.5 milyon taşeron işçiliği ortadan kalkacaktır. Her işçinin devletin güvencesi olacak, sendikal güvencesi olacak, sosyal güvencesi olacak. Nasıl ki, diyoruz ya, Allah ile kul arasına kimse girmeyecek, devlet ile çalışan arasına hiç kimse girmeyecektir. Bu CHP'nin olmazsa olmazlarından bir tanesidir. İnşallah CHP iktidarında emekten yana bir siyasiparti olarak sendikalarda yaşanan sıkıntıların tamamı ortadan kalkacaktır. Sendikaların özelliği farklı düşünmeleridir. Sendikaların özelliği hak aramaktır. Sendikaların özelliği siyasete temayül etmek değildir. Bütün baskılar ortadan kalkacaktır" dedi. 
MHP Malatya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Hasan Tunç, "28 Şubat 2011 tarihinde kamuoyuna açıkladığımız seçim beyannamesinde de Milliyetçi Hareket Sözü olarak da ortaya koyduğumuz tüm projelerimizde öncelikle diyoruz ki, gerek kamuda, gerekse de diğer alanlarda tüm çalışanların önündeki sendikal haklara ilişkin engeller ortadan kalkmalı. Uluslararası standartların öngördüğü tüm haklar sendikal olarak tüm çalışanlarımıza verilmeli. Bugünün şartları içerisindeki taşeron firma uygulaması, 4B, 4C gibiçalışanlar arasındaki gerek özlük hakları, gerekse de statü açısında farklılıklar yaratan aynı işi görüp, farklı konumlar arz eden durumların sona erdirilmesi gerektiğini ifade etmiş bulunuyoruz. Biz diyoruz ki, mutlaka asgari ücret net 825 TL olmasını ve her çalışanın asgari ücret kadarki maaşı vergi dışı olma. Tüm çalışanların asgari ücret kadarki maaşını vergisiz olsun diyoruz. Biz MHP olarak diyoruz ki, her yıl 700 kişiye kamuda istihdam alanı sağlamayı Milliyetçi Hareket Sözü olarak sizlerebeyan ediyoruz. Bunu mutlaka ve mutlaka gerçekleştireceğimizi ifade ediyoruz" diye konuştu. 
Toplantıda konuşan SP Milletvekili Adayı Mehmet Asiltürk, Milli görüşü temsil eden bir parti olarak, işçi ve çalışanların her zaman hakkını almasını savunduklarını belirterek, bunun en güzel örneğinin Refahyol Hükümeti döneminde verildiğini söyledi. 
Genel kurulda Demiryol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanlığına Nurettin Öndeş yeniden tek liste ile getirilirken, Şube genel sekreterliğine Necmettin Aysan, Şube mali Sekreterliğine Hikmet Kazgan, Yönetim Kurulu'na Mustafa Oflas, Ramazan Alaylı, Mustafa Çelik, Muhittin Yaman, Sadettin Bağtek ve Vefattin Karaman getirildi. Denetim Kurulu'na M. Salih Biten, Macit Yorulmaz ve Nihat Coşkun, Disiplin Kurulu'na İbrahim Özmarasalı, Halil Karahan, Hasan Basri Yücel, Şeref Bolcal ve Tuncer Akçadağ seçildiler. 
Üst Kurul Delegeliklerine ise Nurettin Öndeş, Mahmut Aşılar, Necmettin Aysan, Hikmet Kazgan, Mikail Demirel, Macit Yorulmaz, Muharrem İçen, Yakup Kaya, Kadri Gulver, Mehmet Baydoğan, Mehmet Turgut, Abdurrahman Alkaç, Cumali Kahtalıkızı, Nihat Kocaman, Turgut Bayram ve Basri Güler getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız